Pataruoat
Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz
- Kyy povellasi
- Turha ehdottaa, mikään ei kelpaa kuitenkaan.
- Posts: 89660
- Joined: 18 Feb 2007, 13:22
- Location: Ryynänen
Pataruoat
Rakastan näitä.
Kake Randelin Fan Club #1Hans Normaali wrote:^vanha pif-viidakon sananlasku siinä.Mortal Kombat wrote: Plotko taas kerran aivan oikeassa tässä.
- Buddy Love
- Matti Partanen
- Posts: 100000
- Joined: 05 Jan 2005, 17:00
- Äidin mielestä mukava poika
- olen kaunis kukkanen
- Posts: 185620
- Joined: 24 May 2005, 21:07
- Location: Verorahoilla loisimassa
- Contact:
Re: Pataruoat
Buddy Love wrote:Hiljaa hyvää tulee.
~ketään ei saa lyödä~
Kyrpä wrote: elämä on taistelua.
- Kyy povellasi
- Turha ehdottaa, mikään ei kelpaa kuitenkaan.
- Posts: 89660
- Joined: 18 Feb 2007, 13:22
- Location: Ryynänen
Re: Pataruoat
Minkäslaisia patoja tuppaatte tekeen? Ittellä useimmiten joko venäläis/slaavimakuja suosikkina gulassi, tai sitten jotain espanjalaisvaikutteisia patoja. Lemppari haudutettava lihanosa ehkä naudan niska. Haluisin jotain vähän ITÄMÄISTÄ pataa tehdä seuraavaksi, mutten oikein löydä semmosta tyydyttävää reseptiä. Jonkinlainen kimchi-pot kiinnostais.
Kake Randelin Fan Club #1Hans Normaali wrote:^vanha pif-viidakon sananlasku siinä.Mortal Kombat wrote: Plotko taas kerran aivan oikeassa tässä.
-
- Matti Partanen
- Posts: 45117
- Joined: 13 Nov 2007, 09:11
Re: Pataruoat
Haluuttekste pataa!!?
- Muukalaiset täältä pois
- ...kaikki...
- Posts: 55991
- Joined: 28 Oct 2005, 21:00
- Location: Me ollaan suomalaisia.
Re: Pataruoat
Joku tollanen Hakaniemen hallin Puola-kauppiaalta makkaraa ja hapankaalia -pohjainen on ehkä suosikki.
Jawohl! Katkase.
- asiantuntia (kaikki alat)
- ihana
- Posts: 23207
- Joined: 22 Apr 2004, 20:04
- Location: Awesomestow
Re: Pataruoat
Viimeks taisin tehdä kansanmurhapataa eli jotain armenialaista, se oli ainakin todella hercullista.
Donna, sè fili, e cadeti lo fuso.
Quando te fletti, tien lo culo chiuso.
Quando te fletti, tien lo culo chiuso.
Re: Pataruoat
Kermaisessa lihapadassa pitkään hautuneet porkkanat ja sipulit
Re: Pataruoat
laittakaa ohjeita tai ees linkkwjä hyviksi havaittuihin älkääkä siinä vaan kehuskelko
-
- Matti Partanen
- Posts: 45117
- Joined: 13 Nov 2007, 09:11
Re: Pataruoat
Lihaa ja olutta.Wenithorn von Sössöwaara wrote:laittakaa ohjeita tai ees linkkwjä hyviksi havaittuihin älkääkä siinä vaan kehuskelko
- Muukalaiset täältä pois
- ...kaikki...
- Posts: 55991
- Joined: 28 Oct 2005, 21:00
- Location: Me ollaan suomalaisia.
Re: Pataruoat
+juureksia ja ehkä hapankaaliaLö/Va wrote:Lihaa ja olutta.Wenithorn von Sössöwaara wrote:laittakaa ohjeita tai ees linkkwjä hyviksi havaittuihin älkääkä siinä vaan kehuskelko
Jawohl! Katkase.
-
- Matti Partanen
- Posts: 45117
- Joined: 13 Nov 2007, 09:11
Re: Pataruoat
Muukalaiset täältä pois wrote:+juureksia ja ehkä hapankaaliaLö/Va wrote:Lihaa ja olutta.Wenithorn von Sössöwaara wrote:laittakaa ohjeita tai ees linkkwjä hyviksi havaittuihin älkääkä siinä vaan kehuskelko
- Suomen Sylvester Stallone
- Kuvan käsitteliä mies
- Posts: 177298
- Joined: 01 Aug 2005, 00:20
- Burzum/Kent
- 6k
- Posts: 6605
- Joined: 03 May 2006, 17:40
Re: Pataruoat
Viikonloppuna voiskin tarjoilla burgundinpataa aaaaaaaaaa
ps. reseptejä kehiin!
ps. reseptejä kehiin!
- Kyy povellasi
- Turha ehdottaa, mikään ei kelpaa kuitenkaan.
- Posts: 89660
- Joined: 18 Feb 2007, 13:22
- Location: Ryynänen
Re: Pataruoat
Emmää osaa ku vaihtelee aina noi setit fiiliksen ja ruokakaapin sisällön mukaan. Mut sipuli, juurekset, valkoviini, hyvä lihaliemi, jotain halpaa eläimen osaa (yleensä selkä/niska-osastosta) isoina biitteinä, makuluu antamaan makua, yrtit ja pitkään hauduttelu avainasioita niin saa modaamalla minkälaisen herkun tahansa. Ite tykkään et padat on aika mehukkaita, melkein enempi paksuja keittoja.Wenithorn von Sössöwaara wrote:laittakaa ohjeita tai ees linkkwjä hyviksi havaittuihin älkääkä siinä vaan kehuskelko
Lisukkeena ite tykkään eniten syödä vaan jotain hyvää leipää. Riisikin ihan ok.
Tälläsen CocIdo-ohjeen löysin mun kätköistä mut määrät pitää arvioida ite sen mukaan kuinka ison satsin tekee. Versioita on erilaisia mut kikherneet ja kaali on pakolliset. Tän kuuluu olla melkein enempi keittoa ku pataa, eli jotain padan ja keiton välistä. Maustaminen kandee tehä aika ronskilla kädellä:
Cocido
oliiviöljyä
savonjinkaalia
purjoa
chorizo-makkaraa
porkkanaa
laakerinlehtiä
kanalientä
valkosipulia
kanelia
paprikajauhetta
Kanaa suikaloituna
rasvaista jauhelihaa
kikherneitä
korppujauhoja
muskottipähkinää
tomaattia
leveitä nuudeleita
sitruunaa
persiljaa
Oliiviöljyä pataan, chorizot mukaan ja vähän pyöritellään. Pilko purjo, porkkana ja pala kaalia. Laita pataan ja lisää suolaa, pippuria ja laakerinlehdet. Kikherneet mukaan ja lisää kanalientä puolisen litraa-litra. Halutessaan voi laittaa lorauksen valkoviiniä mukaan.
Tee jauhelihasta pienehköjä lihapullia eli sekoita jauhelihaan paprikajauhe, kaneli, muskottipähkinä ja kananmuna, pari kourallista korppujauhetta, suolaa, pippuria ja persiljaa.
kun pata kiehuu, lisää lihapullat mukaan (varo hajottamasta niitä). Pilko kana, mausta mieles mukaan ja lisää soppaan.
Anna kypsytellä kunnes vaikuttaa valmiilta. Lisää mukaan nuudelit ja kypsytä sopiviksi. Halutessaan voi tehä nuudelit myös erikseen ja lisätä sit lopuks mukaan lautaselle. Lisää gremolata ja vedä helttaan.
gremolata:
Raasta sitruunankuori ja lisää persilja silputtuna ja valkosipulia 2 kynttä pienittynä. Lisää 2 tomaattia pieneksi paloteltuna, poista siemenet. Lisää lusikallinen keiton päälle lopuks.
Kake Randelin Fan Club #1Hans Normaali wrote:^vanha pif-viidakon sananlasku siinä.Mortal Kombat wrote: Plotko taas kerran aivan oikeassa tässä.