Pataruoat

Ruokien ja juomien oma alue.

Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz

Post Reply
Message
Author
User avatar
Kyy povellasi
Turha ehdottaa, mikään ei kelpaa kuitenkaan.
Posts: 89660
Joined: 18 Feb 2007, 13:22
Location: Ryynänen

Pataruoat

#1 Post by Kyy povellasi » 19 Mar 2013, 16:23

Rakastan näitä.
Hans Normaali wrote:
Mortal Kombat wrote: Plotko taas kerran aivan oikeassa tässä.
^vanha pif-viidakon sananlasku siinä.
Kake Randelin Fan Club #1

User avatar
Buddy Love
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 100000
Joined: 05 Jan 2005, 17:00

Re: Pataruoat

#2 Post by Buddy Love » 19 Mar 2013, 17:24

Hiljaa hyvää tulee.
6000-7000 tuhatta%

User avatar
Äidin mielestä mukava poika
olen kaunis kukkanen
Posts: 185620
Joined: 24 May 2005, 21:07
Location: Verorahoilla loisimassa
Contact:

Re: Pataruoat

#3 Post by Äidin mielestä mukava poika » 19 Mar 2013, 18:45

Buddy Love wrote:Hiljaa hyvää tulee.
~ketään ei saa lyödä~
Sutten Marssi wrote:
27 Jul 2019, 10:50
Ehkä kateellinen, mutta silti oikeassa.
Kyrpä wrote: elämä on taistelua.

User avatar
Kyy povellasi
Turha ehdottaa, mikään ei kelpaa kuitenkaan.
Posts: 89660
Joined: 18 Feb 2007, 13:22
Location: Ryynänen

Re: Pataruoat

#4 Post by Kyy povellasi » 20 Mar 2013, 08:59

Minkäslaisia patoja tuppaatte tekeen? Ittellä useimmiten joko venäläis/slaavimakuja suosikkina gulassi, tai sitten jotain espanjalaisvaikutteisia patoja. Lemppari haudutettava lihanosa ehkä naudan niska. Haluisin jotain vähän ITÄMÄISTÄ pataa tehdä seuraavaksi, mutten oikein löydä semmosta tyydyttävää reseptiä. Jonkinlainen kimchi-pot kiinnostais.
Hans Normaali wrote:
Mortal Kombat wrote: Plotko taas kerran aivan oikeassa tässä.
^vanha pif-viidakon sananlasku siinä.
Kake Randelin Fan Club #1

Ripuli puheen johtaja
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 45117
Joined: 13 Nov 2007, 09:11

Re: Pataruoat

#5 Post by Ripuli puheen johtaja » 20 Mar 2013, 09:22

Haluuttekste pataa!!?

User avatar
Muukalaiset täältä pois
...kaikki...
Posts: 55991
Joined: 28 Oct 2005, 21:00
Location: Me ollaan suomalaisia.

Re: Pataruoat

#6 Post by Muukalaiset täältä pois » 20 Mar 2013, 09:25

Joku tollanen Hakaniemen hallin Puola-kauppiaalta makkaraa ja hapankaalia -pohjainen on ehkä suosikki. :P
Jawohl! Katkase.

User avatar
asiantuntia (kaikki alat)
ihana
Posts: 23207
Joined: 22 Apr 2004, 20:04
Location: Awesomestow

Re: Pataruoat

#7 Post by asiantuntia (kaikki alat) » 20 Mar 2013, 09:37

Viimeks taisin tehdä kansanmurhapataa eli jotain armenialaista, se oli ainakin todella hercullista.
Donna, sè fili, e cadeti lo fuso.
Quando te fletti, tien lo culo chiuso.

User avatar
gizmo
8k
Posts: 8888
Joined: 30 Jul 2011, 22:13
Location: Limbus

Re: Pataruoat

#8 Post by gizmo » 20 Mar 2013, 10:04

Kermaisessa lihapadassa pitkään hautuneet porkkanat ja sipulit [-o<

varma kosto

Re: Pataruoat

#9 Post by varma kosto » 20 Mar 2013, 10:05

laittakaa ohjeita tai ees linkkwjä hyviksi havaittuihin älkääkä siinä vaan kehuskelko :x

Ripuli puheen johtaja
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 45117
Joined: 13 Nov 2007, 09:11

Re: Pataruoat

#10 Post by Ripuli puheen johtaja » 20 Mar 2013, 10:33

Wenithorn von Sössöwaara wrote:laittakaa ohjeita tai ees linkkwjä hyviksi havaittuihin älkääkä siinä vaan kehuskelko :x
Lihaa ja olutta.

User avatar
Muukalaiset täältä pois
...kaikki...
Posts: 55991
Joined: 28 Oct 2005, 21:00
Location: Me ollaan suomalaisia.

Re: Pataruoat

#11 Post by Muukalaiset täältä pois » 20 Mar 2013, 10:34

Lö/Va wrote:
Wenithorn von Sössöwaara wrote:laittakaa ohjeita tai ees linkkwjä hyviksi havaittuihin älkääkä siinä vaan kehuskelko :x
Lihaa ja olutta.
+juureksia ja ehkä hapankaalia
Jawohl! Katkase.

Ripuli puheen johtaja
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 45117
Joined: 13 Nov 2007, 09:11

Re: Pataruoat

#12 Post by Ripuli puheen johtaja » 20 Mar 2013, 11:06

Muukalaiset täältä pois wrote:
Lö/Va wrote:
Wenithorn von Sössöwaara wrote:laittakaa ohjeita tai ees linkkwjä hyviksi havaittuihin älkääkä siinä vaan kehuskelko :x
Lihaa ja olutta.
+juureksia ja ehkä hapankaalia
:salut:

User avatar
Suomen Sylvester Stallone
Kuvan käsitteliä mies
Posts: 177298
Joined: 01 Aug 2005, 00:20

Re: Pataruoat

#13 Post by Suomen Sylvester Stallone » 20 Mar 2013, 11:28

Image
Image

User avatar
Burzum/Kent
6k
Posts: 6605
Joined: 03 May 2006, 17:40

Re: Pataruoat

#14 Post by Burzum/Kent » 20 Mar 2013, 12:57

Viikonloppuna voiskin tarjoilla burgundinpataa aaaaaaaaaa =P~

ps. reseptejä kehiin!

User avatar
Kyy povellasi
Turha ehdottaa, mikään ei kelpaa kuitenkaan.
Posts: 89660
Joined: 18 Feb 2007, 13:22
Location: Ryynänen

Re: Pataruoat

#15 Post by Kyy povellasi » 20 Mar 2013, 13:55

Wenithorn von Sössöwaara wrote:laittakaa ohjeita tai ees linkkwjä hyviksi havaittuihin älkääkä siinä vaan kehuskelko :x
Emmää osaa ku vaihtelee aina noi setit fiiliksen ja ruokakaapin sisällön mukaan. Mut sipuli, juurekset, valkoviini, hyvä lihaliemi, jotain halpaa eläimen osaa (yleensä selkä/niska-osastosta) isoina biitteinä, makuluu antamaan makua, yrtit ja pitkään hauduttelu avainasioita niin saa modaamalla minkälaisen herkun tahansa. Ite tykkään et padat on aika mehukkaita, melkein enempi paksuja keittoja.

Lisukkeena ite tykkään eniten syödä vaan jotain hyvää leipää. Riisikin ihan ok.

Tälläsen CocIdo-ohjeen löysin mun kätköistä mut määrät pitää arvioida ite sen mukaan kuinka ison satsin tekee. Versioita on erilaisia mut kikherneet ja kaali on pakolliset. Tän kuuluu olla melkein enempi keittoa ku pataa, eli jotain padan ja keiton välistä. Maustaminen kandee tehä aika ronskilla kädellä:

Cocido

oliiviöljyä
savonjinkaalia
purjoa
chorizo-makkaraa
porkkanaa
laakerinlehtiä
kanalientä
valkosipulia
kanelia
paprikajauhetta
Kanaa suikaloituna
rasvaista jauhelihaa
kikherneitä
korppujauhoja
muskottipähkinää
tomaattia
leveitä nuudeleita
sitruunaa
persiljaa



Oliiviöljyä pataan, chorizot mukaan ja vähän pyöritellään. Pilko purjo, porkkana ja pala kaalia. Laita pataan ja lisää suolaa, pippuria ja laakerinlehdet. Kikherneet mukaan ja lisää kanalientä puolisen litraa-litra. Halutessaan voi laittaa lorauksen valkoviiniä mukaan.

Tee jauhelihasta pienehköjä lihapullia eli sekoita jauhelihaan paprikajauhe, kaneli, muskottipähkinä ja kananmuna, pari kourallista korppujauhetta, suolaa, pippuria ja persiljaa.

kun pata kiehuu, lisää lihapullat mukaan (varo hajottamasta niitä). Pilko kana, mausta mieles mukaan ja lisää soppaan.

Anna kypsytellä kunnes vaikuttaa valmiilta. Lisää mukaan nuudelit ja kypsytä sopiviksi. Halutessaan voi tehä nuudelit myös erikseen ja lisätä sit lopuks mukaan lautaselle. Lisää gremolata ja vedä helttaan.

gremolata:

Raasta sitruunankuori ja lisää persilja silputtuna ja valkosipulia 2 kynttä pienittynä. Lisää 2 tomaattia pieneksi paloteltuna, poista siemenet. Lisää lusikallinen keiton päälle lopuks.
Hans Normaali wrote:
Mortal Kombat wrote: Plotko taas kerran aivan oikeassa tässä.
^vanha pif-viidakon sananlasku siinä.
Kake Randelin Fan Club #1

Post Reply