Pataruoat

Ruokien ja juomien oma alue.

Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz

Message
Author
User avatar
Kyy povellasi
Turha ehdottaa, mikään ei kelpaa kuitenkaan.
Posts: 89660
Joined: 18 Feb 2007, 13:22
Location: Ryynänen

Re: Pataruoat

#466 Post by Kyy povellasi » 19 Dec 2020, 17:17

Timo Jutilan maksa wrote:
19 Dec 2020, 17:17
Lyonin kanaa tulossa [-o<
=P~ ajjjjjjettä
Hans Normaali wrote:
Mortal Kombat wrote: Plotko taas kerran aivan oikeassa tässä.
^vanha pif-viidakon sananlasku siinä.
Kake Randelin Fan Club #1

User avatar
periaatteessa helppoa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 48997
Joined: 04 Nov 2010, 03:19
Location: Tristan da Cunha

Re: Pataruoat

#467 Post by periaatteessa helppoa » 19 Dec 2020, 23:21

Hysteerinen plotko wrote:
19 Dec 2020, 17:17
Timo Jutilan maksa wrote:
19 Dec 2020, 17:17
Lyonin kanaa tulossa [-o<
=P~ ajjjjjjettä
Täytyypä joku päivä
Image

maton alla on vielä tilaa

Banana Joe
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 70554
Joined: 18 Mar 2010, 11:18
Location: Babylon

Re: Pataruoat

#468 Post by Banana Joe » 16 Jan 2021, 10:22

Eilen tein pitkästä aikaa stifadoa
Image

User avatar
soitan kansanradioon
God of PIF
God of PIF
Posts: 34147
Joined: 12 Feb 2008, 19:19
Location: Aperol Spritzit terassilla

Re: Pataruoat

#469 Post by soitan kansanradioon » 16 Jan 2021, 18:52

Banana Joe wrote:
16 Jan 2021, 10:22
Eilen tein pitkästä aikaa stifadoa
=P~

User avatar
Dee Sniderin kauneuspilkku
Melkein ####!
Melkein ####!
Posts: 11492
Joined: 30 Sep 2008, 18:25
Location: Slammers land, Tre

Re: Pataruoat

#470 Post by Dee Sniderin kauneuspilkku » 16 Jan 2021, 19:16

soitan kansanradioon wrote:
16 Jan 2021, 18:52
Banana Joe wrote:
16 Jan 2021, 10:22
Eilen tein pitkästä aikaa stifadoa
=P~
Googlasin ja kuulostaa kokeilemisen arvoiselta
Laku Setä wrote:
17 Jan 2020, 09:40
perseenreikä kiinnostaa enempi ku euroopassa nouseva uus fasismi :|
Möelhö wrote:
01 Jul 2020, 14:40
Popedan kuuntelusta niuhottajat voivat suosiolla painua suonsilmään.

User avatar
Kauko Keuhkon näköinen mies
Kapteeni Swaghammer
Posts: 86120
Joined: 28 Mar 2015, 18:07
Location: ennen sotia

Re: Pataruoat

#471 Post by Kauko Keuhkon näköinen mies » 17 Jan 2021, 02:01

Davai Lama wrote:
16 Jan 2021, 19:16
soitan kansanradioon wrote:
16 Jan 2021, 18:52
Banana Joe wrote:
16 Jan 2021, 10:22
Eilen tein pitkästä aikaa stifadoa
=P~
Googlasin ja kuulostaa kokeilemisen arvoiselta
Kellä kutiseva reikä illalla, sillä haiseva sormi aamulla.

User avatar
nyyhky
2k
Posts: 2833
Joined: 02 Jun 2017, 08:51

Re: Pataruoat

#472 Post by nyyhky » 15 Mar 2021, 20:51

Pistän tän tännekin kun joillakin tietäjällä voi olla kirjainmerkeissä tämä topic mut ei natsisiwaa. Eikä noi vastannut tuolla alle tunnissa mitään :x
nyyhky wrote:
15 Mar 2021, 20:09
nyyhky wrote:
15 Mar 2021, 19:25
Onko Ernesto emalipadat mistään kotosin, ja koska niitä sieltä saa?
Näyttää saavan ens torstaina! :o Lyonipataa oon kuolannut tossa pata-topicissa sivusta seuraajana, kelaillut että minkähänlainen olis hyvä ja halpa. Nyt kiinnostais tietää että saako muka 35€ kunnollista pataa millä onnistuisi ruskistaminenkin, ja mitä kaikkea sillä nyt pitääkin tehdä? Ruskamiseen on kyl ihan kunnon paistinpannukin ettei se nyt periaatteessa jää kyl siitä kiinni, pitää vaan jollain vesitilkalla viskata ne maut siitä pannulta sit pataan, tai jotain :-k
Punalippu wrote:Muistakaamme: imperialismi tulee vielä tällä vuosisadalla lakaistuksi pois maailmasta; siksi jokaisen on valittava puolensa – imperialismin puolesta vai kansainvälisen proletariaatin ja maailman kansojen puolesta?


:ot: Junes Lokka on natsipelle

Jere Karalahti on pelkkä pelle

Jussi Halla-aho on fasisti

User avatar
Kissin Geri
Melkein ####!
Melkein ####!
Posts: 11752
Joined: 03 Nov 2018, 12:23
Location: Hammerhill Rock City

Re: Pataruoat

#473 Post by Kissin Geri » 15 Mar 2021, 21:36

tänään tein viimein itse stifadoa ja onnistui kyllä mainiosti, vaikken ole aikoihin "oikeaa" maistanutkaan =P~
Image

User avatar
Ovaskainen
9k
Posts: 9585
Joined: 17 Mar 2013, 15:49

Re: Pataruoat

#474 Post by Ovaskainen » 15 Mar 2021, 23:03

Kilo naudan sisäpaistia ja 400g possun kylkeä tösäytin viikonloppuna pataan. Padan pohjille käristelin pari pilkottua herkkusietä, porkkanat ja sipulit kunnon voissa ja liemeksi lorautin vajaan törpön murphys stoutia ja lorauksen vettä. Viis tuntia hauduttelua ja olipa taas hyvää.

User avatar
Il Duce Lee
Jääkenttien Kristian Arje
Posts: 74046
Joined: 07 Mar 2004, 12:43
Location: Central Blvd

Re: Pataruoat

#475 Post by Il Duce Lee » 15 Mar 2021, 23:05

Isotooppijalostamo wrote:
23 Dec 2019, 00:16
Vegaaniresepti
EGGPLANT BOURGUIGNON
https://www.connoisseurusveg.com/eggplant-bourguignon/

Eggplant Bourguignon
This vegan spin on beef bourguignon features tender eggplant, mushrooms and veggies simmered in a flavor-packed red wine base. Serve over pasta or mashed potatoes for a knock-your-socks off delicious vegan dinner.

Course Entree
Cuisine French
Prep Time 20 minutes
Cook Time 55 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes
Servings 4
Calories 331 kcal
Author Alissa Saenz

Ingredients

1/4 cup olive oil, divided
8 ounces cremini mushrooms, cleaned and sliced
1 medium eggplant (about 1 pound), cut into 1-inch cubes
1 small onion, diced
1 medium carrot, sliced
3 garlic cloves, minced
2 tablespoons all-purpose flour
1/4 cup whiskey
1 tablespoon fresh thyme (or 1 teaspoon dried)
2 bay leaves
1 cup vegetable broth
2 cups dry full-bodied red wine
2 tablespoons tomato paste
1 cup pearl onions, fresh or frozen and thawed
1/2 teaspoon smoked salt, plus more to taste
For Serving
Cooked pasta, mashed potatoes, or polenta

Instructions

Coat the bottom of a large pot with 2 tablespoons of olive oil and place it over medium heat. When the oil is hot, add the mushrooms in an even layer. Cook for about 5 minutes, flip and cook 5 minutes more, until browned on both sides. Remove the mushrooms from the pot and transfer them to a plate.

Add 2 tablespoons more of oil to the pot. Once the oil is hot add the eggplant, onion, and carrots. Sauté until the eggplant is very tender and the onion is soft and translucent, about 10 minutes. Add the garlic and cook 1 minute more.

Return the mushrooms to the pot. Stir in the flour until it evenly coats the veggies, and cook for about 1 minute more. Stir in the whiskey, thyme and bay leaves. Bring the liquid to a simmer and allow to cook until most of it has evaporated, 2-3 minutes.

Stir in the broth, wine, tomato paste, pearl onions, and smoked salt. Raise the heat and bring the mixture to a simmer. Lower the heat and allow to cook for about 30 minutes, until the sauce has thickened up, the vegetables are tender, and the alcohol has fully cooked off.

Remove the pot from the heat. Remove and discard the bay leaves. Taste test and add extra smoked salt (or table salt) to taste.

Serve with mashed potatoes, pasta, or polenta.
Tein tolla, mutta ei ollut viskiä ja lisäsin savutofua ja puy-linssejä (liotettu ja koko liemi kiheumispisteessä uuniin) . Hyvää oli. Ens kerralla viskiä ja enemmän suolaa.
nostetaas tää ni vois koettaa jos muistaa
digimetsä wrote:
20 Apr 2023, 22:16
Eräänlaista ableismia toikin on että tullaan leveilemään kuinka pystyy olemaan selvinpäin viihteellä eikä ahdista

User avatar
nyyhky
2k
Posts: 2833
Joined: 02 Jun 2017, 08:51

Re: Pataruoat

#476 Post by nyyhky » 21 Mar 2021, 20:10

Eka pataruoka uudessa lidelin padassa ja ylipäätään mun eka patatuoka ikinä. Tein tän topicin innoittamana lyonin kanaa, tietty.
1200g paistilleikkeleistä paistinpannun kautta pataan sipullipedille* kun en uskalla kokeilla ton padan paisto-ominaisuuksia mun helalla, jossa 6-portaisessa lämmönsäädössä on kolmosen ja nelosen välinen ero joku +/-100°C, eikä toi emalipinnote välttämättä tykkää jos se lämpö nousee yli 240°c, tai ainakin uuninkestävyys on käyttöohjeen mukaan toi kaksnellkyt, niin tein sen sit suosiolla hiiliteräspanulla(lyonilaisella muotoilulla, huom!🧐) erissä, ja voi vittu sitä rasvan määrää mikä levis hellalle ja tiskipöydällle. Ja kyllä, siinäkin joutuu leikkimään kolmosen ja nelosen välillä mutta kun siinä ei ole pinnoitetta niin ei tarvi sen kestävyyttä murehtia hevonhelvettikään.
Enivei, kanasta tuli aivan saatanan hyvää, eikä padan pohjaan näyttänyt tarttuvan mitään, ainakaan mitä nyt nopeesti kauhalla avulla katoin. Uunijuureksia tein pakastepussista kaveriksi, mutta luulen että riisi olis ollut parempi kun kerta tossa on tota jumalaista lientä ja sen ois saannut siihen riisiin tartutettua, niin voi että =P~
Ei tosin pahaa nytkään.
Spoiler:
(*tai oikeammin laitoin eka kulhoon ja sitten lämmitin padan, laitoin siihen voin, sipulia ja rasvat pannulta tilkallla vedenkeitimen hothothot vedellä)
Punalippu wrote:Muistakaamme: imperialismi tulee vielä tällä vuosisadalla lakaistuksi pois maailmasta; siksi jokaisen on valittava puolensa – imperialismin puolesta vai kansainvälisen proletariaatin ja maailman kansojen puolesta?


:ot: Junes Lokka on natsipelle

Jere Karalahti on pelkkä pelle

Jussi Halla-aho on fasisti

User avatar
Ovaskainen
9k
Posts: 9585
Joined: 17 Mar 2013, 15:49

Re: Pataruoat

#477 Post by Ovaskainen » 21 Mar 2021, 21:43

Huomenna 1,6kg kassleri pataan kunhan aamukahvit on juotu =P~

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Pataruoat

#478 Post by Timo Jutilan maksa » 21 Mar 2021, 23:07

Tänä viikonloppuna olen herkutellyt pe-la yön uunissa muhineella karjalampaistilla. Että osaakin olla simppeli ruoka saakelin maistuvaa kunnon muusin kera.
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
hittikittari
Melkein ####!
Melkein ####!
Posts: 10090
Joined: 09 Mar 2013, 16:01

Re: Pataruoat

#479 Post by hittikittari » 22 Mar 2021, 09:31

Vinkkailkaa kasvispataruokia jos jotain erityisen hyviä ohjeita löytyy.

User avatar
Keijo Ihmiskilpi
vene äiä
Posts: 14424
Joined: 01 Jan 2012, 09:04
Location: Etelä-kallaveden saaristo

Re: Pataruoat

#480 Post by Keijo Ihmiskilpi » 19 Sep 2021, 13:20

Nyt uunissa tuollainen Chakhokhbili – georgialainen kanapata [-o<
Coolest Retard wrote:Mun muussi nuijaa voit tulla vatkaamaan millon vaan. :P

Post Reply