ajjjjjjettä
Pataruoat
Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz
- Kyy povellasi
- Turha ehdottaa, mikään ei kelpaa kuitenkaan.
- Posts: 89660
- Joined: 18 Feb 2007, 13:22
- Location: Ryynänen
Re: Pataruoat
Kake Randelin Fan Club #1Hans Normaali wrote:^vanha pif-viidakon sananlasku siinä.Mortal Kombat wrote: Plotko taas kerran aivan oikeassa tässä.
- periaatteessa helppoa
- Matti Partanen
- Posts: 48997
- Joined: 04 Nov 2010, 03:19
- Location: Tristan da Cunha
Re: Pataruoat
Täytyypä joku päivä
maton alla on vielä tilaa
-
- Matti Partanen
- Posts: 70554
- Joined: 18 Mar 2010, 11:18
- Location: Babylon
Re: Pataruoat
Eilen tein pitkästä aikaa stifadoa
- soitan kansanradioon
- God of PIF
- Posts: 34147
- Joined: 12 Feb 2008, 19:19
- Location: Aperol Spritzit terassilla
- Dee Sniderin kauneuspilkku
- Melkein ####!
- Posts: 11492
- Joined: 30 Sep 2008, 18:25
- Location: Slammers land, Tre
Re: Pataruoat
Googlasin ja kuulostaa kokeilemisen arvoiselta
- Kauko Keuhkon näköinen mies
- Kapteeni Swaghammer
- Posts: 86120
- Joined: 28 Mar 2015, 18:07
- Location: ennen sotia
Re: Pataruoat
Davai Lama wrote: ↑16 Jan 2021, 19:16Googlasin ja kuulostaa kokeilemisen arvoiselta
Kellä kutiseva reikä illalla, sillä haiseva sormi aamulla.
Re: Pataruoat
Pistän tän tännekin kun joillakin tietäjällä voi olla kirjainmerkeissä tämä topic mut ei natsisiwaa. Eikä noi vastannut tuolla alle tunnissa mitään
nyyhky wrote: ↑15 Mar 2021, 20:09Näyttää saavan ens torstaina! Lyonipataa oon kuolannut tossa pata-topicissa sivusta seuraajana, kelaillut että minkähänlainen olis hyvä ja halpa. Nyt kiinnostais tietää että saako muka 35€ kunnollista pataa millä onnistuisi ruskistaminenkin, ja mitä kaikkea sillä nyt pitääkin tehdä? Ruskamiseen on kyl ihan kunnon paistinpannukin ettei se nyt periaatteessa jää kyl siitä kiinni, pitää vaan jollain vesitilkalla viskata ne maut siitä pannulta sit pataan, tai jotain
Punalippu wrote:Muistakaamme: imperialismi tulee vielä tällä vuosisadalla lakaistuksi pois maailmasta; siksi jokaisen on valittava puolensa – imperialismin puolesta vai kansainvälisen proletariaatin ja maailman kansojen puolesta?
Junes Lokka on natsipelle
Jere Karalahti on pelkkä pelle
Jussi Halla-aho on fasisti
- Kissin Geri
- Melkein ####!
- Posts: 11752
- Joined: 03 Nov 2018, 12:23
- Location: Hammerhill Rock City
Re: Pataruoat
tänään tein viimein itse stifadoa ja onnistui kyllä mainiosti, vaikken ole aikoihin "oikeaa" maistanutkaan
- Ovaskainen
- 9k
- Posts: 9585
- Joined: 17 Mar 2013, 15:49
Re: Pataruoat
Kilo naudan sisäpaistia ja 400g possun kylkeä tösäytin viikonloppuna pataan. Padan pohjille käristelin pari pilkottua herkkusietä, porkkanat ja sipulit kunnon voissa ja liemeksi lorautin vajaan törpön murphys stoutia ja lorauksen vettä. Viis tuntia hauduttelua ja olipa taas hyvää.
- Il Duce Lee
- Jääkenttien Kristian Arje
- Posts: 74046
- Joined: 07 Mar 2004, 12:43
- Location: Central Blvd
Re: Pataruoat
nostetaas tää ni vois koettaa jos muistaaIsotooppijalostamo wrote: ↑23 Dec 2019, 00:16Vegaaniresepti
Tein tolla, mutta ei ollut viskiä ja lisäsin savutofua ja puy-linssejä (liotettu ja koko liemi kiheumispisteessä uuniin) . Hyvää oli. Ens kerralla viskiä ja enemmän suolaa.EGGPLANT BOURGUIGNON
https://www.connoisseurusveg.com/eggplant-bourguignon/
Eggplant Bourguignon
This vegan spin on beef bourguignon features tender eggplant, mushrooms and veggies simmered in a flavor-packed red wine base. Serve over pasta or mashed potatoes for a knock-your-socks off delicious vegan dinner.
Course Entree
Cuisine French
Prep Time 20 minutes
Cook Time 55 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes
Servings 4
Calories 331 kcal
Author Alissa Saenz
Ingredients
1/4 cup olive oil, divided
8 ounces cremini mushrooms, cleaned and sliced
1 medium eggplant (about 1 pound), cut into 1-inch cubes
1 small onion, diced
1 medium carrot, sliced
3 garlic cloves, minced
2 tablespoons all-purpose flour
1/4 cup whiskey
1 tablespoon fresh thyme (or 1 teaspoon dried)
2 bay leaves
1 cup vegetable broth
2 cups dry full-bodied red wine
2 tablespoons tomato paste
1 cup pearl onions, fresh or frozen and thawed
1/2 teaspoon smoked salt, plus more to taste
For Serving
Cooked pasta, mashed potatoes, or polenta
Instructions
Coat the bottom of a large pot with 2 tablespoons of olive oil and place it over medium heat. When the oil is hot, add the mushrooms in an even layer. Cook for about 5 minutes, flip and cook 5 minutes more, until browned on both sides. Remove the mushrooms from the pot and transfer them to a plate.
Add 2 tablespoons more of oil to the pot. Once the oil is hot add the eggplant, onion, and carrots. Sauté until the eggplant is very tender and the onion is soft and translucent, about 10 minutes. Add the garlic and cook 1 minute more.
Return the mushrooms to the pot. Stir in the flour until it evenly coats the veggies, and cook for about 1 minute more. Stir in the whiskey, thyme and bay leaves. Bring the liquid to a simmer and allow to cook until most of it has evaporated, 2-3 minutes.
Stir in the broth, wine, tomato paste, pearl onions, and smoked salt. Raise the heat and bring the mixture to a simmer. Lower the heat and allow to cook for about 30 minutes, until the sauce has thickened up, the vegetables are tender, and the alcohol has fully cooked off.
Remove the pot from the heat. Remove and discard the bay leaves. Taste test and add extra smoked salt (or table salt) to taste.
Serve with mashed potatoes, pasta, or polenta.
Re: Pataruoat
Eka pataruoka uudessa lidelin padassa ja ylipäätään mun eka patatuoka ikinä. Tein tän topicin innoittamana lyonin kanaa, tietty.
1200g paistilleikkeleistä paistinpannun kautta pataan sipullipedille* kun en uskalla kokeilla ton padan paisto-ominaisuuksia mun helalla, jossa 6-portaisessa lämmönsäädössä on kolmosen ja nelosen välinen ero joku +/-100°C, eikä toi emalipinnote välttämättä tykkää jos se lämpö nousee yli 240°c, tai ainakin uuninkestävyys on käyttöohjeen mukaan toi kaksnellkyt, niin tein sen sit suosiolla hiiliteräspanulla(lyonilaisella muotoilulla, huom!) erissä, ja voi vittu sitä rasvan määrää mikä levis hellalle ja tiskipöydällle. Ja kyllä, siinäkin joutuu leikkimään kolmosen ja nelosen välillä mutta kun siinä ei ole pinnoitetta niin ei tarvi sen kestävyyttä murehtia hevonhelvettikään.
Enivei, kanasta tuli aivan saatanan hyvää, eikä padan pohjaan näyttänyt tarttuvan mitään, ainakaan mitä nyt nopeesti kauhalla avulla katoin. Uunijuureksia tein pakastepussista kaveriksi, mutta luulen että riisi olis ollut parempi kun kerta tossa on tota jumalaista lientä ja sen ois saannut siihen riisiin tartutettua, niin voi että
Ei tosin pahaa nytkään.
(*tai oikeammin laitoin eka kulhoon ja sitten lämmitin padan, laitoin siihen voin, sipulia ja rasvat pannulta tilkallla vedenkeitimen hothothot vedellä)
1200g paistilleikkeleistä paistinpannun kautta pataan sipullipedille* kun en uskalla kokeilla ton padan paisto-ominaisuuksia mun helalla, jossa 6-portaisessa lämmönsäädössä on kolmosen ja nelosen välinen ero joku +/-100°C, eikä toi emalipinnote välttämättä tykkää jos se lämpö nousee yli 240°c, tai ainakin uuninkestävyys on käyttöohjeen mukaan toi kaksnellkyt, niin tein sen sit suosiolla hiiliteräspanulla(lyonilaisella muotoilulla, huom!) erissä, ja voi vittu sitä rasvan määrää mikä levis hellalle ja tiskipöydällle. Ja kyllä, siinäkin joutuu leikkimään kolmosen ja nelosen välillä mutta kun siinä ei ole pinnoitetta niin ei tarvi sen kestävyyttä murehtia hevonhelvettikään.
Enivei, kanasta tuli aivan saatanan hyvää, eikä padan pohjaan näyttänyt tarttuvan mitään, ainakaan mitä nyt nopeesti kauhalla avulla katoin. Uunijuureksia tein pakastepussista kaveriksi, mutta luulen että riisi olis ollut parempi kun kerta tossa on tota jumalaista lientä ja sen ois saannut siihen riisiin tartutettua, niin voi että
Ei tosin pahaa nytkään.
Spoiler:
Punalippu wrote:Muistakaamme: imperialismi tulee vielä tällä vuosisadalla lakaistuksi pois maailmasta; siksi jokaisen on valittava puolensa – imperialismin puolesta vai kansainvälisen proletariaatin ja maailman kansojen puolesta?
Junes Lokka on natsipelle
Jere Karalahti on pelkkä pelle
Jussi Halla-aho on fasisti
- Ovaskainen
- 9k
- Posts: 9585
- Joined: 17 Mar 2013, 15:49
Re: Pataruoat
Huomenna 1,6kg kassleri pataan kunhan aamukahvit on juotu
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Pataruoat
Tänä viikonloppuna olen herkutellyt pe-la yön uunissa muhineella karjalampaistilla. Että osaakin olla simppeli ruoka saakelin maistuvaa kunnon muusin kera.
Spoiler:
Spoiler:
- hittikittari
- Melkein ####!
- Posts: 10090
- Joined: 09 Mar 2013, 16:01
Re: Pataruoat
Vinkkailkaa kasvispataruokia jos jotain erityisen hyviä ohjeita löytyy.
- Keijo Ihmiskilpi
- vene äiä
- Posts: 14424
- Joined: 01 Jan 2012, 09:04
- Location: Etelä-kallaveden saaristo
Re: Pataruoat
Nyt uunissa tuollainen Chakhokhbili – georgialainen kanapata
Coolest Retard wrote:Mun muussi nuijaa voit tulla vatkaamaan millon vaan.