Pataruoat
Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz
- Rural Sage
- -=King Of PIF=-
- Posts: 17638
- Joined: 25 Sep 2013, 21:53
- Location: Aidensfield Arms
Re: Pataruoat
Perhana, tässähän alkaa tehdä mieli Lyonin kanaa!!
♫ █▬█ █ ▀█▀ ♫ TYDIT TIDDY DII TYDI DII DYY TYDIT TIDDY DII ♫ █▬█ █ ▀█▀ ♫
- Kissin Geri
- Melkein ####!
- Posts: 11752
- Joined: 03 Nov 2018, 12:23
- Location: Hammerhill Rock City
Re: Pataruoat
seuraavaksi råjektiksi juuh,
- raju röllykkä
- -=King Of PIF=-
- Posts: 19059
- Joined: 06 Sep 2015, 22:19
Re: Pataruoat
Menis ehkä enemmän sarjaan tyhmät kysymykset, mutta mulla on erinäisistä syistä johtuen (vaihdoin paikkakuntaa ja tyhjensin jääkaapin) pian vanhaksi meneviä porkkanoita 2-3 kpl, lehtiselleriä muutama varsi, pari valkosipulia ja tuoreita herkkusieniä jotain 200g. Kanan rintafile myös. Mietin että jonkun padan noista vois rakennella, onko ehdotuksia? kaupasta voi hakea täydennyksiä tarpeen mukaan, mausteet ja muut perushommat löytyy
- periaatteessa helppoa
- Matti Partanen
- Posts: 48997
- Joined: 04 Nov 2010, 03:19
- Location: Tristan da Cunha
Re: Pataruoat
No en näe mitään ongelmaa laittaa noita kaikkia sinne. Laita kana reiluksi paloiksi ja käristelet hetken aikaa padassa, sit muut paloiksi ja perään. Tässä vaiheessa olet käynyt kaupassa, ostanut perunoita ja kuorinut niitä 6kpl. Pilkot ne 2-4 osaan koosta riippuen ja pataan. Vettä perään sen verran että suunnilleen peittyvät ja pari liemikuutioo esim kasvis ja kana ja sit mausteita oman mielen mukaan. Keittelet sen aikaa että kuutiot on liuenneet ja sit 200 asteiseen uunin ilman kantta noin puoli tuntia. Sit kansi kiinni ja lämmöt 150 ja 1,5h uunia. Välillä tarkkailet että pitääkö lisätä nestettä ettei kuivu.äää wrote: ↑22 Nov 2019, 20:34Menis ehkä enemmän sarjaan tyhmät kysymykset, mutta mulla on erinäisistä syistä johtuen (vaihdoin paikkakuntaa ja tyhjensin jääkaapin) pian vanhaksi meneviä porkkanoita 2-3 kpl, lehtiselleriä muutama varsi, pari valkosipulia ja tuoreita herkkusieniä jotain 200g. Kanan rintafile myös. Mietin että jonkun padan noista vois rakennella, onko ehdotuksia? kaupasta voi hakea täydennyksiä tarpeen mukaan, mausteet ja muut perushommat löytyy
maton alla on vielä tilaa
- periaatteessa helppoa
- Matti Partanen
- Posts: 48997
- Joined: 04 Nov 2010, 03:19
- Location: Tristan da Cunha
Re: Pataruoat
Ei varsinaisesti pata ruoka mut laitoin kasslerin folioon ja 5h uuniin. 2,5h vasta menny ja nälkä on jo hemmetti.
maton alla on vielä tilaa
- raju röllykkä
- -=King Of PIF=-
- Posts: 19059
- Joined: 06 Sep 2015, 22:19
Re: Pataruoat
perunoita en laittanu mutta löytyi jotain helvetin gourmet pekonia, päiväysvanhaa eli paloiksi ja sekaan.YDIN POMMI ÄIJÄ wrote: ↑23 Nov 2019, 14:23No en näe mitään ongelmaa laittaa noita kaikkia sinne. Laita kana reiluksi paloiksi ja käristelet hetken aikaa padassa, sit muut paloiksi ja perään. Tässä vaiheessa olet käynyt kaupassa, ostanut perunoita ja kuorinut niitä 6kpl. Pilkot ne 2-4 osaan koosta riippuen ja pataan. Vettä perään sen verran että suunnilleen peittyvät ja pari liemikuutioo esim kasvis ja kana ja sit mausteita oman mielen mukaan. Keittelet sen aikaa että kuutiot on liuenneet ja sit 200 asteiseen uunin ilman kantta noin puoli tuntia. Sit kansi kiinni ja lämmöt 150 ja 1,5h uunia. Välillä tarkkailet että pitääkö lisätä nestettä ettei kuivu.äää wrote: ↑22 Nov 2019, 20:34Menis ehkä enemmän sarjaan tyhmät kysymykset, mutta mulla on erinäisistä syistä johtuen (vaihdoin paikkakuntaa ja tyhjensin jääkaapin) pian vanhaksi meneviä porkkanoita 2-3 kpl, lehtiselleriä muutama varsi, pari valkosipulia ja tuoreita herkkusieniä jotain 200g. Kanan rintafile myös. Mietin että jonkun padan noista vois rakennella, onko ehdotuksia? kaupasta voi hakea täydennyksiä tarpeen mukaan, mausteet ja muut perushommat löytyy
Ei täällä ollut pataakaan, joku uunivuoka löytyi ja sit pitää keksiä vaikka foliosta kansi
tavarat nyt uunissa, sit vaan odotellaan
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65703
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Pataruoat
Toimiihan se uunittaminen tuolla vuoka + folio kombollakinäää wrote: ↑23 Nov 2019, 15:50perunoita en laittanu mutta löytyi jotain helvetin gourmet pekonia, päiväysvanhaa eli paloiksi ja sekaan.YDIN POMMI ÄIJÄ wrote: ↑23 Nov 2019, 14:23No en näe mitään ongelmaa laittaa noita kaikkia sinne. Laita kana reiluksi paloiksi ja käristelet hetken aikaa padassa, sit muut paloiksi ja perään. Tässä vaiheessa olet käynyt kaupassa, ostanut perunoita ja kuorinut niitä 6kpl. Pilkot ne 2-4 osaan koosta riippuen ja pataan. Vettä perään sen verran että suunnilleen peittyvät ja pari liemikuutioo esim kasvis ja kana ja sit mausteita oman mielen mukaan. Keittelet sen aikaa että kuutiot on liuenneet ja sit 200 asteiseen uunin ilman kantta noin puoli tuntia. Sit kansi kiinni ja lämmöt 150 ja 1,5h uunia. Välillä tarkkailet että pitääkö lisätä nestettä ettei kuivu.äää wrote: ↑22 Nov 2019, 20:34Menis ehkä enemmän sarjaan tyhmät kysymykset, mutta mulla on erinäisistä syistä johtuen (vaihdoin paikkakuntaa ja tyhjensin jääkaapin) pian vanhaksi meneviä porkkanoita 2-3 kpl, lehtiselleriä muutama varsi, pari valkosipulia ja tuoreita herkkusieniä jotain 200g. Kanan rintafile myös. Mietin että jonkun padan noista vois rakennella, onko ehdotuksia? kaupasta voi hakea täydennyksiä tarpeen mukaan, mausteet ja muut perushommat löytyy
Ei täällä ollut pataakaan, joku uunivuoka löytyi ja sit pitää keksiä vaikka foliosta kansi
tavarat nyt uunissa, sit vaan odotellaan
Itse en puuhaile varsinaista pataruoka, mutta teen kalakukon padan sisässä. Kauppahallista kunnollista pientä muikkua ja sellaista possun kylkisiivua missä on kunnolla rasvaakin. Täyden palvelun taloja noi kauppahallit. Välipalaksi ostin lihiksiäkin ja iltakaljan kylkeen kunnollista chorizo ibericoa.
Spoiler:
Spoiler:
- Kauko Keuhkon näköinen mies
- Kapteeni Swaghammer
- Posts: 86131
- Joined: 28 Mar 2015, 18:07
- Location: ennen sotia
- Sergio Pissahätä
- Matti Partanen
- Posts: 44033
- Joined: 07 Feb 2016, 16:27
- Location: Tartolaisen ekohostellin trancevessa
Re: Pataruoat
tänään hirvipataa! tapanani on ottaa pienissä kaljoissa pakastimesta juttuja sulamaan ja seuraavana päivänä pähkäillä, mitä niistä loihtisi
Mopo kärsi vaurioita.
olin menossa aamuyhdeksältä kännissä pissalle
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65703
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Pataruoat
Kauko PERKELE. Patahassi on eri asia kuin kalakukko joka kasataan kuoren sisään joka lätkitään sitten pataan.
ps. Käy ostamassa chorizoa sieltä hallin espanjalaisilta. On hyvää.
Spoiler:
Spoiler:
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65703
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Pataruoat
Loistava taktiikkaSergio Pissahätä wrote: ↑23 Nov 2019, 16:04tänään hirvipataa! tapanani on ottaa pienissä kaljoissa pakastimesta juttuja sulamaan ja seuraavana päivänä pähkäillä, mitä niistä loihtisi
Spoiler:
Spoiler:
- raju röllykkä
- -=King Of PIF=-
- Posts: 19059
- Joined: 06 Sep 2015, 22:19
Re: Pataruoat
keittiössä aivan mahtava valkosipulin tuoksu
- Sergio Pissahätä
- Matti Partanen
- Posts: 44033
- Joined: 07 Feb 2016, 16:27
- Location: Tartolaisen ekohostellin trancevessa
Re: Pataruoat
nyt tulee tummalla oluella maustettua hirvi-suppis-palsternakka-punajuuri-pataa ja tuppipotut. juomana olut. Tai sitten repäisen ja ostan lekan punkkua.Timo Jutilan maksa wrote: ↑23 Nov 2019, 16:13Loistava taktiikkaSergio Pissahätä wrote: ↑23 Nov 2019, 16:04tänään hirvipataa! tapanani on ottaa pienissä kaljoissa pakastimesta juttuja sulamaan ja seuraavana päivänä pähkäillä, mitä niistä loihtisi
Mopo kärsi vaurioita.
olin menossa aamuyhdeksältä kännissä pissalle
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65703
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Pataruoat
Kuulostaa muuten todella hyvältä!Sergio Pissahätä wrote: ↑23 Nov 2019, 16:26nyt tulee tummalla oluella maustettua hirvi-suppis-palsternakka-punajuuri-pataa ja tuppipotut. juomana olut. Tai sitten repäisen ja ostan lekan punkkua.Timo Jutilan maksa wrote: ↑23 Nov 2019, 16:13Loistava taktiikkaSergio Pissahätä wrote: ↑23 Nov 2019, 16:04tänään hirvipataa! tapanani on ottaa pienissä kaljoissa pakastimesta juttuja sulamaan ja seuraavana päivänä pähkäillä, mitä niistä loihtisi
Spoiler:
Spoiler:
- ahh, yes yes
- 3k
- Posts: 3768
- Joined: 25 Aug 2011, 11:33
- Location: pyörä kellari
Re: Pataruoat
Jääpaisti on hyvä tapa pikku kaljoissa viritellä aamuksi herkkua.