hyvää tuli!! laitoin sittenkin liemeen portugalilaista tilkan Quinta das Setencostas -punkkua ja nautin herkun samasta pullosta litkienTimo Jutilan maksa wrote: ↑23 Nov 2019, 16:38Kuulostaa muuten todella hyvältä!Sergio Pissahätä wrote: ↑23 Nov 2019, 16:26nyt tulee tummalla oluella maustettua hirvi-suppis-palsternakka-punajuuri-pataa ja tuppipotut. juomana olut. Tai sitten repäisen ja ostan lekan punkkua.Timo Jutilan maksa wrote: ↑23 Nov 2019, 16:13Loistava taktiikkaSergio Pissahätä wrote: ↑23 Nov 2019, 16:04tänään hirvipataa! tapanani on ottaa pienissä kaljoissa pakastimesta juttuja sulamaan ja seuraavana päivänä pähkäillä, mitä niistä loihtisi
Pataruoat
Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz
- Sergio Pissahätä
- Matti Partanen
- Posts: 44020
- Joined: 07 Feb 2016, 16:27
- Location: Tartolaisen ekohostellin trancevessa
Re: Pataruoat
Mopo kärsi vaurioita.
olin menossa aamuyhdeksältä kännissä pissalle
- Kauko Keuhkon näköinen mies
- Kapteeni Swaghammer
- Posts: 86107
- Joined: 28 Mar 2015, 18:07
- Location: ennen sotia
Re: Pataruoat
Aa perkele, pitääpä testata!Timo Jutilan maksa wrote: ↑23 Nov 2019, 16:13Kauko PERKELE. Patahassi on eri asia kuin kalakukko joka kasataan kuoren sisään joka lätkitään sitten pataan.
ps. Käy ostamassa chorizoa sieltä hallin espanjalaisilta. On hyvää.
Siis teeksää siihen pelkän ruiskannen vai ihan ympärikukon? Pelkällä ruiskannella seo patahassi,
Kellä kutiseva reikä illalla, sillä haiseva sormi aamulla.
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Pataruoat
Ympärikukko. Pelkällä kannellahan se on patakukko Patahassissa puolestaan on kalat ja kylkisiivut suolan kera padassa eikä ole taikinakanttakaan.Kauko Keuhkon näköinen mies wrote: ↑23 Nov 2019, 23:01Aa perkele, pitääpä testata!Timo Jutilan maksa wrote: ↑23 Nov 2019, 16:13Kauko PERKELE. Patahassi on eri asia kuin kalakukko joka kasataan kuoren sisään joka lätkitään sitten pataan.
ps. Käy ostamassa chorizoa sieltä hallin espanjalaisilta. On hyvää.
Siis teeksää siihen pelkän ruiskannen vai ihan ympärikukon? Pelkällä ruiskannella seo patahassi,
Spoiler:
Spoiler:
- Kauko Keuhkon näköinen mies
- Kapteeni Swaghammer
- Posts: 86107
- Joined: 28 Mar 2015, 18:07
- Location: ennen sotia
Re: Pataruoat
Patahassiks sanotaan myös taikinakannellista. Alueellisia eroja sit varmasti on, mut noin menee patahassihoodzeilla.Timo Jutilan maksa wrote: ↑23 Nov 2019, 23:13Ympärikukko. Pelkällä kannellahan se on patakukko Patahassissa puolestaan on kalat ja kylkisiivut suolan kera padassa eikä ole taikinakanttakaan.Kauko Keuhkon näköinen mies wrote: ↑23 Nov 2019, 23:01Aa perkele, pitääpä testata!Timo Jutilan maksa wrote: ↑23 Nov 2019, 16:13Kauko PERKELE. Patahassi on eri asia kuin kalakukko joka kasataan kuoren sisään joka lätkitään sitten pataan.
ps. Käy ostamassa chorizoa sieltä hallin espanjalaisilta. On hyvää.
Siis teeksää siihen pelkän ruiskannen vai ihan ympärikukon? Pelkällä ruiskannella seo patahassi,
Kellä kutiseva reikä illalla, sillä haiseva sormi aamulla.
- Kyy povellasi
- Turha ehdottaa, mikään ei kelpaa kuitenkaan.
- Posts: 89660
- Joined: 18 Feb 2007, 13:22
- Location: Ryynänen
Re: Pataruoat
Tein tänään ny sit sitä Lyonin kanaa ja voi peeveli että maistui. Ei voi paljo mennä pieleen sillä rasvan läyträyksellä
Kake Randelin Fan Club #1Hans Normaali wrote:^vanha pif-viidakon sananlasku siinä.Mortal Kombat wrote: Plotko taas kerran aivan oikeassa tässä.
- Enstex Willer
- 9k
- Posts: 9265
- Joined: 29 Oct 2010, 17:49
- Location: Blåkulla
Re: Pataruoat
Osso Buccoa tuli tehtyä. Täähän on kylmänä eri hyvää.
Hybridiosaamiskeskuksen verkostojohtaja
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
- mystinen lyllertäjä
- -=King Of PIF=-
- Posts: 18683
- Joined: 19 Oct 2009, 23:14
- Location: 33500
Re: Pataruoat
Hemmetti ens viikonloppuna kyllä teen tota Lyonin kanaa!
- Dee Sniderin kauneuspilkku
- Melkein ####!
- Posts: 11492
- Joined: 30 Sep 2008, 18:25
- Location: Slammers land, Tre
Re: Pataruoat
Joo Lyonin kana menee täälläkin testiin piakkoin!
Re: Pataruoat
Itselle taas valinnaksi muodostuu pataruokien osalta useimmiten aina toimiva ja varma, pimeän ja kylmän vuodenajan illanistujaisklassikko: Bœuf Bourgignon.
Viinikaapissa olisikin sopivasti pari ruokakäyttöön varastoimaani Burgundi-Pinotia odottamassa pataan pääsyä, eli eiköhän tämäkin Ranskalaisen maakuntagastronomian kulmakivi tule väännettyä tulille viimeistään viikonloppuna, kun elämä työkiireiltä hellittää
Viinikaapissa olisikin sopivasti pari ruokakäyttöön varastoimaani Burgundi-Pinotia odottamassa pataan pääsyä, eli eiköhän tämäkin Ranskalaisen maakuntagastronomian kulmakivi tule väännettyä tulille viimeistään viikonloppuna, kun elämä työkiireiltä hellittää
sössön sössön wrote: ↑12 Nov 2019, 22:01join belgialaisia luostarikaljoja tod näk ennen teikäläisen syntymää niin että
YDIN POMMI ÄIJÄ wrote: ↑15 Nov 2019, 06:31Kokaiinihan on helvetin epäterveellistä esim piriin verrattuna
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Pataruoat
Viikonloppuna osso bucco. Tämä on ollut jo pitkään mielessä, ja kun paikallisessa lihakaupasta oli hyvän näköistä lihaa tarjouksessa niin tätä sitten pataan. Valkoviiniä pitää vielä ostaa, sitten on tähän sekä risottoon tarpeet olemassa.
Spoiler:
Spoiler:
- hellan lettas
- 4k
- Posts: 4238
- Joined: 01 Nov 2016, 12:09
Re: Pataruoat
Lyonin Kanaa testailin. Punaviinietikkaa ei kaapista löytynyt niin laitoin valkoviinietikkaa.
Tuomio: aivan tajuttoman herkullista. Helvetti, meni kanaruokien suosikkeihin heilahtaen.
Tuomio: aivan tajuttoman herkullista. Helvetti, meni kanaruokien suosikkeihin heilahtaen.
- Rural Sage
- -=King Of PIF=-
- Posts: 17638
- Joined: 25 Sep 2013, 21:53
- Location: Aidensfield Arms
Re: Pataruoat
Ragun laitoin yöks muhimaan.
♫ █▬█ █ ▀█▀ ♫ TYDIT TIDDY DII TYDI DII DYY TYDIT TIDDY DII ♫ █▬█ █ ▀█▀ ♫
- Isotooppijalostamo
- King of PIF
- Posts: 15945
- Joined: 09 Aug 2015, 01:26
- Location: mystinen well-being-utopia
Re: Pataruoat
Vegaaniresepti
Tein tolla, mutta ei ollut viskiä ja lisäsin savutofua ja puy-linssejä (liotettu ja koko liemi kiheumispisteessä uuniin) . Hyvää oli. Ens kerralla viskiä ja enemmän suolaa.EGGPLANT BOURGUIGNON
https://www.connoisseurusveg.com/eggplant-bourguignon/
Eggplant Bourguignon
This vegan spin on beef bourguignon features tender eggplant, mushrooms and veggies simmered in a flavor-packed red wine base. Serve over pasta or mashed potatoes for a knock-your-socks off delicious vegan dinner.
Course Entree
Cuisine French
Prep Time 20 minutes
Cook Time 55 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes
Servings 4
Calories 331 kcal
Author Alissa Saenz
Ingredients
1/4 cup olive oil, divided
8 ounces cremini mushrooms, cleaned and sliced
1 medium eggplant (about 1 pound), cut into 1-inch cubes
1 small onion, diced
1 medium carrot, sliced
3 garlic cloves, minced
2 tablespoons all-purpose flour
1/4 cup whiskey
1 tablespoon fresh thyme (or 1 teaspoon dried)
2 bay leaves
1 cup vegetable broth
2 cups dry full-bodied red wine
2 tablespoons tomato paste
1 cup pearl onions, fresh or frozen and thawed
1/2 teaspoon smoked salt, plus more to taste
For Serving
Cooked pasta, mashed potatoes, or polenta
Instructions
Coat the bottom of a large pot with 2 tablespoons of olive oil and place it over medium heat. When the oil is hot, add the mushrooms in an even layer. Cook for about 5 minutes, flip and cook 5 minutes more, until browned on both sides. Remove the mushrooms from the pot and transfer them to a plate.
Add 2 tablespoons more of oil to the pot. Once the oil is hot add the eggplant, onion, and carrots. Sauté until the eggplant is very tender and the onion is soft and translucent, about 10 minutes. Add the garlic and cook 1 minute more.
Return the mushrooms to the pot. Stir in the flour until it evenly coats the veggies, and cook for about 1 minute more. Stir in the whiskey, thyme and bay leaves. Bring the liquid to a simmer and allow to cook until most of it has evaporated, 2-3 minutes.
Stir in the broth, wine, tomato paste, pearl onions, and smoked salt. Raise the heat and bring the mixture to a simmer. Lower the heat and allow to cook for about 30 minutes, until the sauce has thickened up, the vegetables are tender, and the alcohol has fully cooked off.
Remove the pot from the heat. Remove and discard the bay leaves. Taste test and add extra smoked salt (or table salt) to taste.
Serve with mashed potatoes, pasta, or polenta.
"Minähän olen lapsia pureva poliisi. Minähän puhun kaiken aikaa totta."
- raju röllykkä
- -=King Of PIF=-
- Posts: 19032
- Joined: 06 Sep 2015, 22:19
Re: Pataruoat
Lyonin kana oli helvetin hyvää. Tää on vissiin joku somehittitrendiruoka nyt, hesarissakin oli tänään juttu, ja kaikki suomenkieliset reseptit nopean googlauksen perusteella on toi yksi ja sama Glorian ruoka&juoma lehdessä alkuvuodesta 2019 ollut.
Yhden jutun huomasin tuosta kun tein ja kaupasta etsin tarpeita. (venäläinen) rakuuna ja ranskalainen rakuuna oli selvästi erilaisia, jälkimmäinen selvästi voimakkaamman tuoksuinen ja luulen että ohjeessa tarkoitetaan tuota, mutta ei näytä olevan juurikaan tarjolla kaupoissa. Eikä edes perus-rakuunaa löydy jokaisesta kaupasta. Yhdestä kaupasta löysin siis muistaakseni Järvikylän tuotteena tuota ranskalaista rakuunaa, muuten jos oli tarjolla niin nimenä vain rakuuna ja näytti vähän erilaiselta ja tuoksui miedommalta
Yhden jutun huomasin tuosta kun tein ja kaupasta etsin tarpeita. (venäläinen) rakuuna ja ranskalainen rakuuna oli selvästi erilaisia, jälkimmäinen selvästi voimakkaamman tuoksuinen ja luulen että ohjeessa tarkoitetaan tuota, mutta ei näytä olevan juurikaan tarjolla kaupoissa. Eikä edes perus-rakuunaa löydy jokaisesta kaupasta. Yhdestä kaupasta löysin siis muistaakseni Järvikylän tuotteena tuota ranskalaista rakuunaa, muuten jos oli tarjolla niin nimenä vain rakuuna ja näytti vähän erilaiselta ja tuoksui miedommalta