Pataruoat

Ruokien ja juomien oma alue.

Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz

Post Reply
Message
Author
User avatar
Sergio Pissahätä
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 44020
Joined: 07 Feb 2016, 16:27
Location: Tartolaisen ekohostellin trancevessa

Re: Pataruoat

#436 Post by Sergio Pissahätä » 23 Nov 2019, 22:45

Timo Jutilan maksa wrote:
23 Nov 2019, 16:38
Sergio Pissahätä wrote:
23 Nov 2019, 16:26
Timo Jutilan maksa wrote:
23 Nov 2019, 16:13
Sergio Pissahätä wrote:
23 Nov 2019, 16:04
tänään hirvipataa! tapanani on ottaa pienissä kaljoissa pakastimesta juttuja sulamaan ja seuraavana päivänä pähkäillä, mitä niistä loihtisi
Loistava taktiikka :D
nyt tulee tummalla oluella maustettua hirvi-suppis-palsternakka-punajuuri-pataa ja tuppipotut. juomana olut. Tai sitten repäisen ja ostan lekan punkkua.
Kuulostaa muuten todella hyvältä!
hyvää tuli!! laitoin sittenkin liemeen portugalilaista tilkan Quinta das Setencostas -punkkua ja nautin herkun samasta pullosta litkien
Mopo kärsi vaurioita.
olin menossa aamuyhdeksältä kännissä pissalle
Trollface-mies wrote:
13 Feb 2022, 14:34
Tää kansakunta on saatana moraalisesti vararikossa.

User avatar
Kauko Keuhkon näköinen mies
Kapteeni Swaghammer
Posts: 86107
Joined: 28 Mar 2015, 18:07
Location: ennen sotia

Re: Pataruoat

#437 Post by Kauko Keuhkon näköinen mies » 23 Nov 2019, 23:01

Timo Jutilan maksa wrote:
23 Nov 2019, 16:13
Kauko Keuhkon näköinen mies wrote:
23 Nov 2019, 16:02
^Se on PATAHASSI
Kauko PERKELE. Patahassi on eri asia kuin kalakukko joka kasataan kuoren sisään joka lätkitään sitten pataan.

ps. Käy ostamassa chorizoa sieltä hallin espanjalaisilta. On hyvää.
Aa perkele, pitääpä testata!

Siis teeksää siihen pelkän ruiskannen vai ihan ympärikukon? Pelkällä ruiskannella seo patahassi,
Kellä kutiseva reikä illalla, sillä haiseva sormi aamulla.

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Pataruoat

#438 Post by Timo Jutilan maksa » 23 Nov 2019, 23:13

Kauko Keuhkon näköinen mies wrote:
23 Nov 2019, 23:01
Timo Jutilan maksa wrote:
23 Nov 2019, 16:13
Kauko Keuhkon näköinen mies wrote:
23 Nov 2019, 16:02
^Se on PATAHASSI
Kauko PERKELE. Patahassi on eri asia kuin kalakukko joka kasataan kuoren sisään joka lätkitään sitten pataan.

ps. Käy ostamassa chorizoa sieltä hallin espanjalaisilta. On hyvää.
Aa perkele, pitääpä testata!

Siis teeksää siihen pelkän ruiskannen vai ihan ympärikukon? Pelkällä ruiskannella seo patahassi,
Ympärikukko. Pelkällä kannellahan se on patakukko :-k Patahassissa puolestaan on kalat ja kylkisiivut suolan kera padassa eikä ole taikinakanttakaan.
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
Kauko Keuhkon näköinen mies
Kapteeni Swaghammer
Posts: 86107
Joined: 28 Mar 2015, 18:07
Location: ennen sotia

Re: Pataruoat

#439 Post by Kauko Keuhkon näköinen mies » 23 Nov 2019, 23:48

Timo Jutilan maksa wrote:
23 Nov 2019, 23:13
Kauko Keuhkon näköinen mies wrote:
23 Nov 2019, 23:01
Timo Jutilan maksa wrote:
23 Nov 2019, 16:13
Kauko Keuhkon näköinen mies wrote:
23 Nov 2019, 16:02
^Se on PATAHASSI
Kauko PERKELE. Patahassi on eri asia kuin kalakukko joka kasataan kuoren sisään joka lätkitään sitten pataan.

ps. Käy ostamassa chorizoa sieltä hallin espanjalaisilta. On hyvää.
Aa perkele, pitääpä testata!

Siis teeksää siihen pelkän ruiskannen vai ihan ympärikukon? Pelkällä ruiskannella seo patahassi,
Ympärikukko. Pelkällä kannellahan se on patakukko :-k Patahassissa puolestaan on kalat ja kylkisiivut suolan kera padassa eikä ole taikinakanttakaan.
Patahassiks sanotaan myös taikinakannellista. Alueellisia eroja sit varmasti on, mut noin menee patahassihoodzeilla.
Kellä kutiseva reikä illalla, sillä haiseva sormi aamulla.

User avatar
Kyy povellasi
Turha ehdottaa, mikään ei kelpaa kuitenkaan.
Posts: 89660
Joined: 18 Feb 2007, 13:22
Location: Ryynänen

Re: Pataruoat

#440 Post by Kyy povellasi » 23 Nov 2019, 23:55

Tein tänään ny sit sitä Lyonin kanaa ja voi peeveli että maistui. Ei voi paljo mennä pieleen sillä rasvan läyträyksellä =P~
Hans Normaali wrote:
Mortal Kombat wrote: Plotko taas kerran aivan oikeassa tässä.
^vanha pif-viidakon sananlasku siinä.
Kake Randelin Fan Club #1

User avatar
Enstex Willer
9k
Posts: 9265
Joined: 29 Oct 2010, 17:49
Location: Blåkulla

Re: Pataruoat

#441 Post by Enstex Willer » 24 Nov 2019, 09:20

Osso Buccoa tuli tehtyä. Täähän on kylmänä eri hyvää.
Hybridi­osaamis­keskuksen verkostojohtaja

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Pataruoat

#442 Post by Timo Jutilan maksa » 24 Nov 2019, 11:22

Häränhäntiä pitäis valmistaa pitkästä aikaa :-k
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
mystinen lyllertäjä
-=King Of PIF=-
-=King Of PIF=-
Posts: 18683
Joined: 19 Oct 2009, 23:14
Location: 33500

Re: Pataruoat

#443 Post by mystinen lyllertäjä » 25 Nov 2019, 13:34

Hemmetti ens viikonloppuna kyllä teen tota Lyonin kanaa!

User avatar
Dee Sniderin kauneuspilkku
Melkein ####!
Melkein ####!
Posts: 11492
Joined: 30 Sep 2008, 18:25
Location: Slammers land, Tre

Re: Pataruoat

#444 Post by Dee Sniderin kauneuspilkku » 29 Nov 2019, 17:10

Joo Lyonin kana menee täälläkin testiin piakkoin!
Laku Setä wrote:
17 Jan 2020, 09:40
perseenreikä kiinnostaa enempi ku euroopassa nouseva uus fasismi :|
Möelhö wrote:
01 Jul 2020, 14:40
Popedan kuuntelusta niuhottajat voivat suosiolla painua suonsilmään.

User avatar
Hölderlin
1k
Posts: 1929
Joined: 24 Aug 2009, 20:00

Re: Pataruoat

#445 Post by Hölderlin » 02 Dec 2019, 17:13

Itselle taas valinnaksi muodostuu pataruokien osalta useimmiten aina toimiva ja varma, pimeän ja kylmän vuodenajan illanistujaisklassikko: Bœuf Bourgignon.

Viinikaapissa olisikin sopivasti pari ruokakäyttöön varastoimaani Burgundi-Pinotia odottamassa pataan pääsyä, eli eiköhän tämäkin Ranskalaisen maakuntagastronomian kulmakivi tule väännettyä tulille viimeistään viikonloppuna, kun elämä työkiireiltä hellittää ;)
sössön sössön wrote:
12 Nov 2019, 22:01
join belgialaisia luostarikaljoja tod näk ennen teikäläisen syntymää niin että
YDIN POMMI ÄIJÄ wrote:
15 Nov 2019, 06:31
Kokaiinihan on helvetin epäterveellistä esim piriin verrattuna

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Pataruoat

#446 Post by Timo Jutilan maksa » 11 Dec 2019, 20:57

Viikonloppuna osso bucco. Tämä on ollut jo pitkään mielessä, ja kun paikallisessa lihakaupasta oli hyvän näköistä lihaa tarjouksessa niin tätä sitten pataan. Valkoviiniä pitää vielä ostaa, sitten on tähän sekä risottoon tarpeet olemassa.
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
hellan lettas
4k
Posts: 4238
Joined: 01 Nov 2016, 12:09

Re: Pataruoat

#447 Post by hellan lettas » 22 Dec 2019, 17:47

Lyonin Kanaa testailin. Punaviinietikkaa ei kaapista löytynyt niin laitoin valkoviinietikkaa.

Tuomio: aivan tajuttoman herkullista. Helvetti, meni kanaruokien suosikkeihin heilahtaen.

User avatar
Rural Sage
-=King Of PIF=-
-=King Of PIF=-
Posts: 17638
Joined: 25 Sep 2013, 21:53
Location: Aidensfield Arms

Re: Pataruoat

#448 Post by Rural Sage » 22 Dec 2019, 22:28

Ragun laitoin yöks muhimaan.
♫ █▬█ █ ▀█▀ ♫ TYDIT TIDDY DII TYDI DII DYY TYDIT TIDDY DII ♫ █▬█ █ ▀█▀ ♫

User avatar
Isotooppijalostamo
King of PIF
King of PIF
Posts: 15945
Joined: 09 Aug 2015, 01:26
Location: mystinen well-being-utopia

Re: Pataruoat

#449 Post by Isotooppijalostamo » 23 Dec 2019, 00:16

Vegaaniresepti
EGGPLANT BOURGUIGNON
https://www.connoisseurusveg.com/eggplant-bourguignon/

Eggplant Bourguignon
This vegan spin on beef bourguignon features tender eggplant, mushrooms and veggies simmered in a flavor-packed red wine base. Serve over pasta or mashed potatoes for a knock-your-socks off delicious vegan dinner.

Course Entree
Cuisine French
Prep Time 20 minutes
Cook Time 55 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes
Servings 4
Calories 331 kcal
Author Alissa Saenz

Ingredients

1/4 cup olive oil, divided
8 ounces cremini mushrooms, cleaned and sliced
1 medium eggplant (about 1 pound), cut into 1-inch cubes
1 small onion, diced
1 medium carrot, sliced
3 garlic cloves, minced
2 tablespoons all-purpose flour
1/4 cup whiskey
1 tablespoon fresh thyme (or 1 teaspoon dried)
2 bay leaves
1 cup vegetable broth
2 cups dry full-bodied red wine
2 tablespoons tomato paste
1 cup pearl onions, fresh or frozen and thawed
1/2 teaspoon smoked salt, plus more to taste
For Serving
Cooked pasta, mashed potatoes, or polenta

Instructions

Coat the bottom of a large pot with 2 tablespoons of olive oil and place it over medium heat. When the oil is hot, add the mushrooms in an even layer. Cook for about 5 minutes, flip and cook 5 minutes more, until browned on both sides. Remove the mushrooms from the pot and transfer them to a plate.

Add 2 tablespoons more of oil to the pot. Once the oil is hot add the eggplant, onion, and carrots. Sauté until the eggplant is very tender and the onion is soft and translucent, about 10 minutes. Add the garlic and cook 1 minute more.

Return the mushrooms to the pot. Stir in the flour until it evenly coats the veggies, and cook for about 1 minute more. Stir in the whiskey, thyme and bay leaves. Bring the liquid to a simmer and allow to cook until most of it has evaporated, 2-3 minutes.

Stir in the broth, wine, tomato paste, pearl onions, and smoked salt. Raise the heat and bring the mixture to a simmer. Lower the heat and allow to cook for about 30 minutes, until the sauce has thickened up, the vegetables are tender, and the alcohol has fully cooked off.

Remove the pot from the heat. Remove and discard the bay leaves. Taste test and add extra smoked salt (or table salt) to taste.

Serve with mashed potatoes, pasta, or polenta.
Tein tolla, mutta ei ollut viskiä ja lisäsin savutofua ja puy-linssejä (liotettu ja koko liemi kiheumispisteessä uuniin) . Hyvää oli. Ens kerralla viskiä ja enemmän suolaa.
"Minähän olen lapsia pureva poliisi. Minähän puhun kaiken aikaa totta."

User avatar
raju röllykkä
-=King Of PIF=-
-=King Of PIF=-
Posts: 19032
Joined: 06 Sep 2015, 22:19

Re: Pataruoat

#450 Post by raju röllykkä » 17 Jan 2020, 20:52

Lyonin kana oli helvetin hyvää. Tää on vissiin joku somehittitrendiruoka nyt, hesarissakin oli tänään juttu, ja kaikki suomenkieliset reseptit nopean googlauksen perusteella on toi yksi ja sama Glorian ruoka&juoma lehdessä alkuvuodesta 2019 ollut.

Yhden jutun huomasin tuosta kun tein ja kaupasta etsin tarpeita. (venäläinen) rakuuna ja ranskalainen rakuuna oli selvästi erilaisia, jälkimmäinen selvästi voimakkaamman tuoksuinen ja luulen että ohjeessa tarkoitetaan tuota, mutta ei näytä olevan juurikaan tarjolla kaupoissa. Eikä edes perus-rakuunaa löydy jokaisesta kaupasta. Yhdestä kaupasta löysin siis muistaakseni Järvikylän tuotteena tuota ranskalaista rakuunaa, muuten jos oli tarjolla niin nimenä vain rakuuna ja näytti vähän erilaiselta ja tuoksui miedommalta

Post Reply