ATK:ta idiooteille

Kaikenlainen TSI -väsäily tänne.

Moderators: ÖSFJGNRU HGUGGH, Mayhem peruttu, kjs

Message
Author
User avatar
TAKARAIME
5k
Posts: 5743
Joined: 18 May 2008, 19:42

Re: ATK:ta idiooteille

#1951 Post by TAKARAIME » 11 Jan 2021, 13:59

silirimpsis wrote:
11 Jan 2021, 02:16
TAKARAIME wrote:
08 Jan 2021, 15:43
Tänään ois tarkotus vaihtaa HDD SSD:hen. Saa nähä miten kloonaus yms yms käy!

Eilen testailin ekaa kertaa overclockingia ja sain aika pienellä säädöllä 3,2 prossun pyöriin 3,9!!! Koukuttavaa puuhaa tämmönen!!

Pitäis kanssa laittaa uudet lämpötahnat näyttikseen kun käy idlenäkin aika kuumana. Jännittää, eiköhän tuo kone oo kohta paskana kun jatkan tätä säätämistäni :)
Nykyään on monissa lankuissa ja prossuissa tosiaan helppo laittaa jotkut performance kellot päälle täysin turvallisesti.
Joo yllätyin homman kätevyydestä! Toi oma prossu on vielä unlocked niin säätäminen on sitäkin helpompaa.
ÄPÄRÄT OMISTAA KUSIPÄIDEN MAAILMAN

User avatar
trailer park assistant supervisor
-=Lord Of PIF=-
-=Lord Of PIF=-
Posts: 12653
Joined: 02 Nov 2014, 19:02
Location: Sunnyvale trailer park, lot 23

Re: ATK:ta idiooteille

#1952 Post by trailer park assistant supervisor » 11 Jan 2021, 14:07

TAKARAIME wrote:
11 Jan 2021, 13:59
silirimpsis wrote:
11 Jan 2021, 02:16
TAKARAIME wrote:
08 Jan 2021, 15:43
Tänään ois tarkotus vaihtaa HDD SSD:hen. Saa nähä miten kloonaus yms yms käy!

Eilen testailin ekaa kertaa overclockingia ja sain aika pienellä säädöllä 3,2 prossun pyöriin 3,9!!! Koukuttavaa puuhaa tämmönen!!

Pitäis kanssa laittaa uudet lämpötahnat näyttikseen kun käy idlenäkin aika kuumana. Jännittää, eiköhän tuo kone oo kohta paskana kun jatkan tätä säätämistäni :)
Nykyään on monissa lankuissa ja prossuissa tosiaan helppo laittaa jotkut performance kellot päälle täysin turvallisesti.
Joo yllätyin homman kätevyydestä! Toi oma prossu on vielä unlocked niin säätäminen on sitäkin helpompaa.
ei lol jätkä osti inteliä this day and age
ImageImage

User avatar
TAKARAIME
5k
Posts: 5743
Joined: 18 May 2008, 19:42

Re: ATK:ta idiooteille

#1953 Post by TAKARAIME » 13 Jan 2021, 15:55

trailer park assistant supervisor wrote:
11 Jan 2021, 14:07
TAKARAIME wrote:
11 Jan 2021, 13:59
silirimpsis wrote:
11 Jan 2021, 02:16
TAKARAIME wrote:
08 Jan 2021, 15:43
Tänään ois tarkotus vaihtaa HDD SSD:hen. Saa nähä miten kloonaus yms yms käy!

Eilen testailin ekaa kertaa overclockingia ja sain aika pienellä säädöllä 3,2 prossun pyöriin 3,9!!! Koukuttavaa puuhaa tämmönen!!

Pitäis kanssa laittaa uudet lämpötahnat näyttikseen kun käy idlenäkin aika kuumana. Jännittää, eiköhän tuo kone oo kohta paskana kun jatkan tätä säätämistäni :)
Nykyään on monissa lankuissa ja prossuissa tosiaan helppo laittaa jotkut performance kellot päälle täysin turvallisesti.
Joo yllätyin homman kätevyydestä! Toi oma prossu on vielä unlocked niin säätäminen on sitäkin helpompaa.
ei lol jätkä osti inteliä this day and age
Ei oo inteli vaan ikivanha amd phenomi
ÄPÄRÄT OMISTAA KUSIPÄIDEN MAAILMAN

User avatar
trailer park assistant supervisor
-=Lord Of PIF=-
-=Lord Of PIF=-
Posts: 12653
Joined: 02 Nov 2014, 19:02
Location: Sunnyvale trailer park, lot 23

Re: ATK:ta idiooteille

#1954 Post by trailer park assistant supervisor » 13 Jan 2021, 16:32

TAKARAIME wrote:
13 Jan 2021, 15:55
trailer park assistant supervisor wrote:
11 Jan 2021, 14:07
TAKARAIME wrote:
11 Jan 2021, 13:59
silirimpsis wrote:
11 Jan 2021, 02:16
TAKARAIME wrote:
08 Jan 2021, 15:43
Tänään ois tarkotus vaihtaa HDD SSD:hen. Saa nähä miten kloonaus yms yms käy!

Eilen testailin ekaa kertaa overclockingia ja sain aika pienellä säädöllä 3,2 prossun pyöriin 3,9!!! Koukuttavaa puuhaa tämmönen!!

Pitäis kanssa laittaa uudet lämpötahnat näyttikseen kun käy idlenäkin aika kuumana. Jännittää, eiköhän tuo kone oo kohta paskana kun jatkan tätä säätämistäni :)
Nykyään on monissa lankuissa ja prossuissa tosiaan helppo laittaa jotkut performance kellot päälle täysin turvallisesti.
Joo yllätyin homman kätevyydestä! Toi oma prossu on vielä unlocked niin säätäminen on sitäkin helpompaa.
ei lol jätkä osti inteliä this day and age
Ei oo inteli vaan ikivanha amd phenomi
no tuo vaatii jo omistautumista asialleen :salut:
ImageImage

User avatar
TAKARAIME
5k
Posts: 5743
Joined: 18 May 2008, 19:42

Re: ATK:ta idiooteille

#1955 Post by TAKARAIME » 13 Jan 2021, 16:54

trailer park assistant supervisor wrote:
13 Jan 2021, 16:32
TAKARAIME wrote:
13 Jan 2021, 15:55
trailer park assistant supervisor wrote:
11 Jan 2021, 14:07
TAKARAIME wrote:
11 Jan 2021, 13:59
silirimpsis wrote:
11 Jan 2021, 02:16
TAKARAIME wrote:
08 Jan 2021, 15:43
Tänään ois tarkotus vaihtaa HDD SSD:hen. Saa nähä miten kloonaus yms yms käy!

Eilen testailin ekaa kertaa overclockingia ja sain aika pienellä säädöllä 3,2 prossun pyöriin 3,9!!! Koukuttavaa puuhaa tämmönen!!

Pitäis kanssa laittaa uudet lämpötahnat näyttikseen kun käy idlenäkin aika kuumana. Jännittää, eiköhän tuo kone oo kohta paskana kun jatkan tätä säätämistäni :)
Nykyään on monissa lankuissa ja prossuissa tosiaan helppo laittaa jotkut performance kellot päälle täysin turvallisesti.
Joo yllätyin homman kätevyydestä! Toi oma prossu on vielä unlocked niin säätäminen on sitäkin helpompaa.
ei lol jätkä osti inteliä this day and age
Ei oo inteli vaan ikivanha amd phenomi
no tuo vaatii jo omistautumista asialleen :salut:
persaukisena on pakko omistautua [-o<
ÄPÄRÄT OMISTAA KUSIPÄIDEN MAAILMAN

User avatar
TAKARAIME
5k
Posts: 5743
Joined: 18 May 2008, 19:42

Re: ATK:ta idiooteille

#1956 Post by TAKARAIME » 14 Jan 2021, 16:12

Nonnih sain uuden prossun vaihettua suhteellisen pienellä sähläyksellä! CPU-Z väitti että toi ois 2 ytiminen jota säikähin mut onneks BIOSsista sai säädettyä niin että kaikki 4 ydintä on aktivoituna. Cinebench pyörii tossa taustalla nyt ja jännityksellä odotan minkälaista muutosta scoreen tulee.
ÄPÄRÄT OMISTAA KUSIPÄIDEN MAAILMAN

User avatar
TAKARAIME
5k
Posts: 5743
Joined: 18 May 2008, 19:42

Re: ATK:ta idiooteille

#1957 Post by TAKARAIME » 15 Jan 2021, 14:08

Auttakaa mua ymmärtämää näyttiksen säätämistä!!

Eli mun prossu on sen verta käppä että bottleneckaa mun R9 290 huomattavasti. Mun virtalähde on myös vaan 550w niin en haluaisi ihan vaan sen kestokyvyn takia ajaa tuota sähköahnetta näyttistä täysiä.

Oon nyt undervoltannut tota GPU:ta AMD:n omasta softasta, ihan vaan säätämällä kaikkia volttimääriä paits sitä kurvin ensimmäistä kohtaa alemmas. Oonko ymmärtänyt oikein että tuon undervoltin voi tehdä noin, vai pitääkö mun säätää myös frequency käyrää? En myöskään ihan ymmärrä mitkä on ne avainkohdat kaaressa joihin pitäisi volttisäädöillä keskittyä niin en tiiä onko tossa mun undervolttaamisessa ollut paljoakaan järkeä. Järjestelmä pysynyt toistaiseks varsin vakaana kylläkin ja lämpötilat on saanut nykysäädöillä tiputettua n. 10 astetta.

Sitten kiinnostaa kanssa noi power limitin pienentämisen syvemmät merkitykset, eli laskeeko näyttiksen tehot kuinka suoraan suhteessa siihen miten paljon siltä ottaa max virtaa pois? Ihtellä nyt -30% tuossa, mietin että mihinköhän asti tuota kannattaisi yrittää säätää.
ÄPÄRÄT OMISTAA KUSIPÄIDEN MAAILMAN

User avatar
Longhaired wyrdo
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 98419
Joined: 11 Nov 2012, 10:55
Location: Suomen Arkham

Re: ATK:ta idiooteille

#1958 Post by Longhaired wyrdo » 21 Jan 2021, 12:59

BM $WAG wrote:
08 Jan 2021, 16:27
Yuletide wyrdo wrote:
29 Dec 2020, 17:55
Mulla on yks juttu joka lähinnä vaan ärsyttää mutta kysyn nyt täällä kun en parempaakaan keksi.

Conan barbaari blurayn pohjoismaisen julkaisun (eli siis tämän) ääni rätisee paikoitellen. Se kuulostaa siis siltä että se audio piikkaa jostain syystä, ikään kuin se ois joko äänitetty liian korkeilla tasoilla jolloin ääni särkyy tai sit se toistetaan kaiuttimista liian korkeilla tasoilla jolloin kaiuttimet ei kestä. Jälkimmäinen se ei voi olla koska se äänen särkyminen kuuluu kaikkein hiljaisimmallakin äänenvoimakkuudella, joten aluksi ajattelin että kyse on jostain äänilähteen ongelmasta ja olen luultavasti saanut jollain tapaa viallisen levyn. Lainasin sitten saman elokuvan tismalleen saman julkaisun kirjastosta, ja siinä kuuluu tismalleen samat ääniongelmat, joten tietty aattelin että ookoo, kyse on siis jostain tän pohjoismaisen julkaisun ongelmasta jota ei muiden maiden julkaisuissa ole, koska kaikissa muissa Conan barbaarin blurayn arvosteluissa on vain kehuttu äänenlaatua eikä kukaan ole huomauttanut mitään ongelmia äänen särkymisessä.

Voiko ongelma olla kuitenkin mun laitteistossa/äänentoistossa? Mulla ei oo varsinaista bluray-soitinta vaan katson sekä dvd- että bluray-leffat PlayStation 4:llä. Äänentoistona mulla on Marantz PM-64 II vahvistin ja kaiuttimet joiden merkistä en ole ihan varma koska olen saanut ne käytettyinä eikä niissä lue merkin eikä valmistajan nimeä (voin kyllä tarvittaessa yrittää selvittää asian). Koska vahvistin käyttää RCA:ta ja PS4 käyttää optista audiokaapelia ajan äänen PS4:stä vahvistimeen Qnectin optisen audioadapterin kautta.

Kysyn täällä vaikka tuntuukin oudolta että tällainen ongelma olisi laitteiston kanssa vain yhden bluray-elokuvan kohdalla, mutta tuntuu myös jotenkin erikoiselta että tällainen ääniongelma koskisi kaikkia kyseisen elokuvan pohjoismaisia bluray-levyjä mutta kukaan ei olisi tähän mennessä netissä siitä missään arvostelussa maininnut.
Mulla on toi blu-ray että jos osaat sanoa aikakoodilla kohtia missä se ääni temppuilee sulla niin voin verrata että onko oman kopion kanssa samoja ongelmia.
Voin tsekata tarkan aikakoodin kohta, mutta ainakin siinä alun hyökkäyksessä kylään kun koirat käy Conanin isän kimppuun ja se miekka lentää lumeen niin just siinä kun se miekka osuu lumeen on sellanen kohta ääniraidalla missä kuorolaulajat laulaa korkean nuotin ja ääniraita menee siinä kohtaa ruvelle.

Mutta ei sun tarvii tätä välttis tsekata ellet ite haluu koska kävin jo yhellä kaverilla jolla on bluray-soitin tsekkaamassa ja kyllä se sama ongelma on myös vaikka sen soittais ihan bluray-soittimella, eli ongelma on selvästi ainakin tossa mun levyssä eikä siinä millä laitteistolla tota kattoo.

Tosta on vissiin myös semmonen FS Filmin julkaisema suomi-bluray samalla kansitaiteella enkä tiiä et onks siinä kans toi ääniongelma koska sitä ei oo kirjastossa lainattavana. Ärsyttää vähän että näin pieni ongelma ottaa mua pattiin niin että se imee nautintoa katselukokemuksesta :|
PERKELEEN TONTUT!

Image

"How come so nice people can make such a music, I can't understand" -Cactuksen omistaja

User avatar
badger sadberg badger
6k
Posts: 6268
Joined: 15 Feb 2016, 19:46

Re: ATK:ta idiooteille

#1959 Post by badger sadberg badger » 04 Feb 2021, 10:35

ostin lisää muistia, joka on eri valmistajalta ja eri kokoinen tikku ku vanhat (koska saatavuus on mitä on) ja ku tota koittaa ajaa xmp kelloilla niin tulee segfaulttia käynnistyksessä eikä mikään toimi :lol:
turhaan maksoin pikkasen enemmän 3400mhz muistista :lol:

User avatar
zutonFever
King of PIF
King of PIF
Posts: 16334
Joined: 09 Jan 2010, 02:54
Location: hämärissä olosuhteissa, enemmän tai vähemmän kuolleena ja huumeneuloja perseessä.

Re: ATK:ta idiooteille

#1960 Post by zutonFever » 04 Feb 2021, 11:54

badger sadberg badger wrote:
04 Feb 2021, 10:35
ostin lisää muistia, joka on eri valmistajalta ja eri kokoinen tikku ku vanhat (koska saatavuus on mitä on) ja ku tota koittaa ajaa xmp kelloilla niin tulee segfaulttia käynnistyksessä eikä mikään toimi :lol:
turhaan maksoin pikkasen enemmän 3400mhz muistista :lol:
Mulla oli edellisessä koneessa eri valmistajien muisteja, ja en ikinä päässyt selville niiden sielunelämästä. Yhteensä omistin 3x 2 paria muistikampoja, kaikki parit erilaisia. niistä sai jollain kombolla aina 2 paria kerrallaan toimimaan kuukausiakin putkeen, kunnes jotain tilttasi, piti yksi ilta säätää ja menettää hermonsa, ja aamulla konetta epätoivoisena käynnistäessä todeta että kaikkihan pelaa taas.

Päätin että en ikinä enää ostele muistia kuin yhtenä könttänä kaikki kerralla.
harhaiskaali wrote:
20 Jan 2020, 11:00
edit. Munhan piti pysyä tästä(kin) topikista poissa, mutta niin vaan saasta veti taas puoleensa. :(

User avatar
badger sadberg badger
6k
Posts: 6268
Joined: 15 Feb 2016, 19:46

Re: ATK:ta idiooteille

#1961 Post by badger sadberg badger » 05 Feb 2021, 01:09

zutonFever wrote:
04 Feb 2021, 11:54
badger sadberg badger wrote:
04 Feb 2021, 10:35
ostin lisää muistia, joka on eri valmistajalta ja eri kokoinen tikku ku vanhat (koska saatavuus on mitä on) ja ku tota koittaa ajaa xmp kelloilla niin tulee segfaulttia käynnistyksessä eikä mikään toimi :lol:
turhaan maksoin pikkasen enemmän 3400mhz muistista :lol:
Mulla oli edellisessä koneessa eri valmistajien muisteja, ja en ikinä päässyt selville niiden sielunelämästä. Yhteensä omistin 3x 2 paria muistikampoja, kaikki parit erilaisia. niistä sai jollain kombolla aina 2 paria kerrallaan toimimaan kuukausiakin putkeen, kunnes jotain tilttasi, piti yksi ilta säätää ja menettää hermonsa, ja aamulla konetta epätoivoisena käynnistäessä todeta että kaikkihan pelaa taas.

Päätin että en ikinä enää ostele muistia kuin yhtenä könttänä kaikki kerralla.
hitto, pitäsköhän palauttaa toi ja ottaa edes samalta valmistajalta
meinasin noin niinku tulevaisuutta varten ostaa yhden 16gb kamman lisää, mielummin ku toisen 2x8 setin

User avatar
badger sadberg badger
6k
Posts: 6268
Joined: 15 Feb 2016, 19:46

Re: ATK:ta idiooteille

#1962 Post by badger sadberg badger » 07 Feb 2021, 11:56

testailin vähän ja 2133mhz ja 3200mhz nopeuksilla ei ollu ainakaa 3d renderöinnissä mitään eroa, enkä kyllä peleissäkään ole huomanut fps nousua, ehkä pitäs olla enemmän topend prossu ja näyttis et sais jotain irti

blenderissä 16 gigalla saa renderöityä 50 miljoonaa polygonia ja 32 gigalla 130M+, omat mallit on jotai alle miljoonan niin eipä tuota muistia oikeen edes tarvitse enempää

User avatar
huutista joka tuutista
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 44414
Joined: 05 Jun 2018, 22:56
Location: Luomas lantaa

Re: ATK:ta idiooteille

#1963 Post by huutista joka tuutista » 07 Feb 2021, 13:43

trailer park assistant supervisor wrote:
11 Jan 2021, 14:07
TAKARAIME wrote:
11 Jan 2021, 13:59
silirimpsis wrote:
11 Jan 2021, 02:16
TAKARAIME wrote:
08 Jan 2021, 15:43
Tänään ois tarkotus vaihtaa HDD SSD:hen. Saa nähä miten kloonaus yms yms käy!

Eilen testailin ekaa kertaa overclockingia ja sain aika pienellä säädöllä 3,2 prossun pyöriin 3,9!!! Koukuttavaa puuhaa tämmönen!!

Pitäis kanssa laittaa uudet lämpötahnat näyttikseen kun käy idlenäkin aika kuumana. Jännittää, eiköhän tuo kone oo kohta paskana kun jatkan tätä säätämistäni :)
Nykyään on monissa lankuissa ja prossuissa tosiaan helppo laittaa jotkut performance kellot päälle täysin turvallisesti.
Joo yllätyin homman kätevyydestä! Toi oma prossu on vielä unlocked niin säätäminen on sitäkin helpompaa.
ei lol jätkä osti inteliä this day and age
taitaa vieläkin vaan viteopelaukseen inteliltä saada enemmän tehoja kuin amd:ltä, kunhan rahaa löytyy 8)
Image

silirimpsis
Melkein homo!
Melkein homo!
Posts: 11804
Joined: 19 Oct 2018, 06:16

Re: ATK:ta idiooteille

#1964 Post by silirimpsis » 07 Feb 2021, 14:49

Päällikkö tason äijä wrote:
07 Feb 2021, 13:43
trailer park assistant supervisor wrote:
11 Jan 2021, 14:07
TAKARAIME wrote:
11 Jan 2021, 13:59
silirimpsis wrote:
11 Jan 2021, 02:16
TAKARAIME wrote:
08 Jan 2021, 15:43
Tänään ois tarkotus vaihtaa HDD SSD:hen. Saa nähä miten kloonaus yms yms käy!

Eilen testailin ekaa kertaa overclockingia ja sain aika pienellä säädöllä 3,2 prossun pyöriin 3,9!!! Koukuttavaa puuhaa tämmönen!!

Pitäis kanssa laittaa uudet lämpötahnat näyttikseen kun käy idlenäkin aika kuumana. Jännittää, eiköhän tuo kone oo kohta paskana kun jatkan tätä säätämistäni :)
Nykyään on monissa lankuissa ja prossuissa tosiaan helppo laittaa jotkut performance kellot päälle täysin turvallisesti.
Joo yllätyin homman kätevyydestä! Toi oma prossu on vielä unlocked niin säätäminen on sitäkin helpompaa.
ei lol jätkä osti inteliä this day and age
taitaa vieläkin vaan viteopelaukseen inteliltä saada enemmän tehoja kuin amd:ltä, kunhan rahaa löytyy 8)
Asenne on D.I.Y.
Image
jos tossa menettelyssä on rikottu lakia esim. pistämällä ihminen suljetulle vaikka se kuuluisi oikeasti putkaan oppimaan olemaan rauhallinen,

mvstⒶJWR:
Posts: 23
Joined: 13 Dec 2020, 01:58

Re: ATK:ta idiooteille

#1965 Post by mvstⒶJWR: » 07 Apr 2021, 21:36

Mitenkä nykyään voi laittaa mediaa/kulttuuria/luokkatietoisuutta/muuta hyödyllistä jakoon tovereille? Siis siten että joku saattaisi ne löytääkin.

Itse olen aikanaan löytänyt Piratebayn kautta vaikka mitä hyödyllistä, mutta sinne ei saa enää tunnuksia eikä siten mitään upattua. Missä suomikamaa on jaossa, paitsi joillain private trackereilla?

Monet tuntuu vaan iskevän tavaraa Youtubeen ja toivovan että se säilyy siellä jonkun aikaa.

Post Reply