Kotipanimon kanssa puuhastelu
Moderators: kjs, ÖSFJGNRU HGUGGH, Mayhem peruttu
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Mullaki session ipa tyyppinen olut just lasissa. Ainakin prosenttien puolesta (4,5%). Oli vähän semmonen kaappien tyhjennys olut mut tulikin yllättäen todella hyvän makuinen.
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Mulla on lasissa vuoden alussa pantu imperial stout. Oli tavallista karskimman makuinen silloin tuoreeltaan, mutta rauhassa kun on saanut olla kegissä niin nythän tuo on jo samettisen pehmeää ja täyteläistä
Spoiler:
Spoiler:
- dillen aspen
- Nyt olen kateellinen.
- Posts: 42710
- Joined: 05 Jan 2016, 01:22
- Location: Vattupuskan takana
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Tein tänään hetken mielijohteesta oluen jouluksi, perus bitter -resepti mutta löin hiivaksi 34/70 ja käymään 18 asteeseen, hyvää janojuomaa joulupöytään pitäisi tulla. Hapetin vierteen happirikastimella jonka hommasin kovajuottohommiin, hyvin toimii tuohonkin.
Käytin nyt ekaa kertaa noita Pehkolan maltaita ja ensivaikutelma on hyvä! Helppo murskata (kuoret pysyy ehjänä ja sisus hajoaa helposti) ja tehokkuuskin oli oikein hyvä vaikka epäilin että pienen mallastamon maltaat voisi olla vähän laiskempia.
N. 6kk sitten tehty persikka-sour oli jäänyt kylmään autotalliin jääkaapin sisään käymisastiaan. Olin ihan varma että se olisi umpijäässä (ulkona kuitenkin -16c) mutta oli vaan hieman hileessä .
Käytin nyt ekaa kertaa noita Pehkolan maltaita ja ensivaikutelma on hyvä! Helppo murskata (kuoret pysyy ehjänä ja sisus hajoaa helposti) ja tehokkuuskin oli oikein hyvä vaikka epäilin että pienen mallastamon maltaat voisi olla vähän laiskempia.
N. 6kk sitten tehty persikka-sour oli jäänyt kylmään autotalliin jääkaapin sisään käymisastiaan. Olin ihan varma että se olisi umpijäässä (ulkona kuitenkin -16c) mutta oli vaan hieman hileessä .
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Aika monta vuotta tätä on harrastettu, ja nyt vasta ekaa kertaa ymmärrettiin lyödä humalapelletit sammioon ilman mitään sukkia tai muita suodattimia. Satanen magnumia, satanen simcoeta ja satanen amarilloa 25 litran pönttöön, lopullinen saanti pikkasta vajaa 20 litraa ja tää on aivan heittämällä paras olut mitä tässä kuuden-seittemän vuoden aikana ollaan tehty.
- är jag en katt?
- Posts: 496
- Joined: 13 Mar 2020, 14:37
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Onko tässä jotain muita plussia ja miinuksia kuin ettei tarvi pussia pestä ja vastavuoroisesti saa siivilöidä enemmän tota humalamoskaa?
- dillen aspen
- Nyt olen kateellinen.
- Posts: 42710
- Joined: 05 Jan 2016, 01:22
- Location: Vattupuskan takana
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
No kyllähän niistä paremmin irtoaa öljyt sun muut maut kun saavat lillua vapaasti. Oman kokemuksen mukaan cold crashin aikana humalat painuu pohjalle joka tapauksessa ja hiiva liimaa ne sinne kakuksi niin en ole huomannut mitään ongelmaa siivilöimisen tms. kanssa.är jag en katt? wrote: ↑13 Jan 2022, 09:30Onko tässä jotain muita plussia ja miinuksia kuin ettei tarvi pussia pestä ja vastavuoroisesti saa siivilöidä enemmän tota humalamoskaa?
- Hans Besättning
- -=Lord Of PIF=-
- Posts: 13668
- Joined: 02 Dec 2007, 20:10
- Location: absurdit sfäärit
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Jahas kuivahumalointi aktivoi uudelleen jo loppuneen käymisen, termi ilmiölle hop creep.
Typisk stockholmare
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
West coast IPAn laitoin käymään kun oli sopivasti humalia pakkasessa sen tyyppiseen hommaan
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
No nyt on käymässä strong ale tms. East Kent goldingia käytin humalointiin ja muutenkin englantilaisia tuotteita vettä lukuunottamatta
- är jag en katt?
- Posts: 496
- Joined: 13 Mar 2020, 14:37
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Pääkäyminen olisi alessa lopussa, oli ajatus laittaa sinne taannoin Lidlin tarjouksesta ostamiani (ja viipaloimiani ja pakastamiani) veriappelsiinin palasia vielä lillumaan joksikin aikaa. Kaipa hiiva niistäkin iloisena syö sokerit, ja jos vaikka tarttuisi vähän makuvivahdetta mukaan. Nää varmaan on hyvä ainaki pistää pussissa tonne kellumaan ettei tarvi siivilöidä appelsiinimoskaa.
Katsotaan miten käy.
Katsotaan miten käy.
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
IPAn panin eilen käymään. Jääkaapissa säilytettyllä Lutra Kveik hiivakakulla läks aika nopeasti käymään, toki nostin panohuoneen lämmötkin reiluun 30 asteeseen, vierteen lämpö noin 34 astetta. Huomenna varmaan kuivahumalat sekaan.
- Hans Besättning
- -=Lord Of PIF=-
- Posts: 13668
- Joined: 02 Dec 2007, 20:10
- Location: absurdit sfäärit
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Typisk stockholmare
- är jag en katt?
- Posts: 496
- Joined: 13 Mar 2020, 14:37
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Hyvin kävi. Ainoa että kävi melkein 7% vahvaksi ja tää menee myös päähän aika lujaa.är jag en katt? wrote: ↑17 Feb 2022, 12:40Pääkäyminen olisi alessa lopussa, oli ajatus laittaa sinne taannoin Lidlin tarjouksesta ostamiani (ja viipaloimiani ja pakastamiani) veriappelsiinin palasia vielä lillumaan joksikin aikaa. Kaipa hiiva niistäkin iloisena syö sokerit, ja jos vaikka tarttuisi vähän makuvivahdetta mukaan. Nää varmaan on hyvä ainaki pistää pussissa tonne kellumaan ettei tarvi siivilöidä appelsiinimoskaa.
Katsotaan miten käy.
- Hans Besättning
- -=Lord Of PIF=-
- Posts: 13668
- Joined: 02 Dec 2007, 20:10
- Location: absurdit sfäärit
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Vakkarimaltaiden hinta oli noussut aika tuntuvasti, eikä kyse ole kuulemma edes vielä maailman tilanteesta. Pitänee rohmuta vähän varastoon.
Typisk stockholmare