Kotipanimon kanssa puuhastelu
Moderators: kjs, ÖSFJGNRU HGUGGH, Mayhem peruttu
- johtaja (virkavapaalla)
- -=King Of PIF=-
- Posts: 18766
- Joined: 11 Oct 2013, 02:04
- Location: nekromanse
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Mites muuten, kuinka nopeasti maltaat ja humalapelletit vanhenee & mitä näiden ominaisuuksille tapahtuu ajan kuluessa? Löysin tuossa vuoden takaisia maltaita, ei ainakaan hometta ollut havaittavissa. Pohdin kanssa että pitäiskö noita pellettejä varten ostaa joku vakuumikone
- dillen aspen
- Nyt olen kateellinen.
- Posts: 42733
- Joined: 05 Jan 2016, 01:22
- Location: Vattupuskan takana
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Sanoisin että oikein säilytettynä rouhimattomat maltaat säilyy käyttökelpoisena pari vuotta ainakin. Humalissa tärkeintä on kai lämpötila (eli säilytys pakkasessa) ja hyvänä kakkosena hapeton ympäristö.Jumissa kerrosten välissä wrote: ↑05 Sep 2021, 18:54Mites muuten, kuinka nopeasti maltaat ja humalapelletit vanhenee & mitä näiden ominaisuuksille tapahtuu ajan kuluessa? Löysin tuossa vuoden takaisia maltaita, ei ainakaan hometta ollut havaittavissa. Pohdin kanssa että pitäiskö noita pellettejä varten ostaa joku vakuumikone
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65703
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Sour pääsee varmaan loppuviikolla kegiin, ehtii vähän rauhoittua tynnyrissä ennen kuin tulee janoinen maistelija kylään.
Omenasiideriäkin täytyy tehdä ekaa kertaa elämässä. Porukoilla on vielä enemmän omenaa tarjolla kuin viime kesänä ja nuo sitten vaan mehuasemalle.
Omenasiideriäkin täytyy tehdä ekaa kertaa elämässä. Porukoilla on vielä enemmän omenaa tarjolla kuin viime kesänä ja nuo sitten vaan mehuasemalle.
Spoiler:
Spoiler:
- är jag en katt?
- Posts: 497
- Joined: 13 Mar 2020, 14:37
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Sain pussillisen jotain maatiaishumalaa. Ihastuttava tuoksu, ei mitään hajua mistään muista ominaisuuksista. Mites näitä oikein kannattais utilisoida kotikäytössä? Vedellä huuhtasta ja kattilaan vaan? Loput kuivuriin vai pakkaseen odottamaan?
Onko tämmösten mysteerihumaloiden kanssa edes muuta kuin "parempi överit kuin vajarit", eli tunkee vaan tarpeeks sinne keitokseen ja katsoo mitä tulee? Jonkun ipan tai pale alen ajattelin rykiä näistä, että ei ainakaan liian eksoottiset maltaat pääse pilaamaan suomalaisen maaseudun aromeja.
Onko tämmösten mysteerihumaloiden kanssa edes muuta kuin "parempi överit kuin vajarit", eli tunkee vaan tarpeeks sinne keitokseen ja katsoo mitä tulee? Jonkun ipan tai pale alen ajattelin rykiä näistä, että ei ainakaan liian eksoottiset maltaat pääse pilaamaan suomalaisen maaseudun aromeja.
- Norse Attack Squid
- Posts: 440
- Joined: 09 Oct 2013, 21:45
- Location: noot noot
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Tein sille etiketinkin pullotuksen kunniaksiNorse Attack Squid wrote: ↑04 Sep 2021, 21:38Sain bochet meadin viimein pulloon, oli varmaan 4kk tuolla kellarissa makailemassa.
Näyttää hyvältä, tuoksuu karamellilta ja hattaralta ja luotot on kovat et tästä tulee hyvää jos pulloon syntyy kaasua pullotussokerien myötä.
ehkä viikko vielä ja voi maistaa et tuliko kaasua.
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65703
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Aika jännä juttu. Laitoin souriin mausteeksi pari kiloa mustaviinimarjaa, ja joku puolisen kiloa aroniaa, joka on perinteisesti aika vetisen makuinen marja. Lisäksi lakritsijuurta sekä lopuksi suolaa kun haussa oli hiukan coolheadimainen lähestymistapa. On kyllä perhanan hapanta, mutta tuossa etenkin viikko sitten maistettuna dominoi yllättäen toi aronia
Voi vittu, marja joka ei muuten maistu juuri miltään, alkaa nyt keulimaan Nyt viikon jälkeen toi on alkanut tasaantumaan, saas nähdä miten kehittyy.
Voi vittu, marja joka ei muuten maistu juuri miltään, alkaa nyt keulimaan Nyt viikon jälkeen toi on alkanut tasaantumaan, saas nähdä miten kehittyy.
Spoiler:
Spoiler:
- johtaja (virkavapaalla)
- -=King Of PIF=-
- Posts: 18766
- Joined: 11 Oct 2013, 02:04
- Location: nekromanse
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Timo Jutilan maksa wrote: ↑24 Sep 2021, 22:10Aika jännä juttu. Laitoin souriin mausteeksi pari kiloa mustaviinimarjaa, ja joku puolisen kiloa aroniaa, joka on perinteisesti aika vetisen makuinen marja. Lisäksi lakritsijuurta sekä lopuksi suolaa kun haussa oli hiukan coolheadimainen lähestymistapa. On kyllä perhanan hapanta, mutta tuossa etenkin viikko sitten maistettuna dominoi yllättäen toi aronia
Voi vittu, marja joka ei muuten maistu juuri miltään, alkaa nyt keulimaan Nyt viikon jälkeen toi on alkanut tasaantumaan, saas nähdä miten kehittyy.
- Norse Attack Squid
- Posts: 440
- Joined: 09 Oct 2013, 21:45
- Location: noot noot
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
noitten 100L sidukoita käymiseen saamisen jälkeen pihalle tippuu yhä omenia. Pistin viime viikonloppuna pöntön omenakiljua tulemaan, keitin 10l omenalohkoja soseeks ja lisään sokeria ja pari granaattiomenaa. Koska ne ei siihenkään loppunut hain tokmannilta uuden pöntön ja pisti eilen toisen tulemaan.
45l kiljua tulossa.
45l kiljua tulossa.
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65703
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Eilen meni pulloon Lutra Kveikillä tehty Pseudo Helles ja tänään sitten laitoin sen hiivakakulle Pseudo Festbierin tulemaan.
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65703
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
- ☤ ϼ☋ŕŗ☋ȓ ☤
- Matti Partanen
- Posts: 82764
- Joined: 22 Feb 2016, 15:20
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Tein tumakkaa karviaismehua ja tuli kyllä inspiraatio että sopis hyvin wild ale / kriek- ja flanders red alemaiseen menoon
Pitäis vaan jostain hommata joku hyvä hintalaatusuhteinen mäskäyshomma että pääsis ylipäätänsä koklaamaan ees jotain
Siirrettävää keittolevysysteemiä en jaksais, ehkö
Pitäis vaan jostain hommata joku hyvä hintalaatusuhteinen mäskäyshomma että pääsis ylipäätänsä koklaamaan ees jotain
Siirrettävää keittolevysysteemiä en jaksais, ehkö
- Norse Attack Squid
- Posts: 440
- Joined: 09 Oct 2013, 21:45
- Location: noot noot
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Charlie & the bönthö factory
- Master of Speed
- 2k
- Posts: 2354
- Joined: 14 Feb 2016, 16:04
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Komia panohuone.
Tuli myös omiin käsiin aika jäätävästi omenaa, joten tein 14 litraa omenasiideriä. Kokeilin myös ekaa kertaa jälkimakeutetun siiderin käymisen pysäyttämistä pulloihin pastöroimalla pulloineen päivineen, ja taisi onnistua. Vaikka vähän jännittävää oli.
Tuli myös omiin käsiin aika jäätävästi omenaa, joten tein 14 litraa omenasiideriä. Kokeilin myös ekaa kertaa jälkimakeutetun siiderin käymisen pysäyttämistä pulloihin pastöroimalla pulloineen päivineen, ja taisi onnistua. Vaikka vähän jännittävää oli.
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
On kyllä hieno panohuone. Itellä se 2,5 neliö Toki saan panna keittiössä, mutta vehkeet on pidettävä tuossa pikku huoneessa (tää siis Törky Taren /Naapurin Merjan ohjeistus )