Kotipanimon kanssa puuhastelu

Kaikenlainen TSI -väsäily tänne.

Moderators: kjs, ÖSFJGNRU HGUGGH, Mayhem peruttu

Post Reply
Message
Author
User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1666 Post by Timo Jutilan maksa » 25 Mar 2021, 10:12

Hans Besättning wrote:
25 Mar 2021, 09:46
Timo Jutilan maksa wrote:
25 Mar 2021, 09:37
Hans Besättning wrote:
25 Mar 2021, 08:30
Nukahdin eilen kesken keiton, mut eiköhän tosta vielä ihan ok kesä-saisoni tule.
Kauanko ehti kiehahtaa? :D
No lähinnä myöhästyin "vähän" 20min lisäyksistä, mut ei varmaan tässä tapauksessa niin väliäkään, kun ei noi humalat oo niin framilla ja noi kuusenkerkätkin jyräämässä tota osastoa.
Eiköhän tuosta juotavan makuinen tule kumminkin. Sulla oli pakkasessa kerkkiä vai?
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1667 Post by Timo Jutilan maksa » 25 Mar 2021, 10:13

Tänään startterin teko kveikille, lauantaina jos olis aamulla keitto. Käynee sen verran kiukulla taas että ensi viikolla pääsee sopivasti lisäilemään vattua, lakua ja suolaa sekaan [-o<
Last edited by Timo Jutilan maksa on 25 Mar 2021, 10:41, edited 1 time in total.
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
Hans Besättning
-=Lord Of PIF=-
-=Lord Of PIF=-
Posts: 13667
Joined: 02 Dec 2007, 20:10
Location: absurdit sfäärit

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1668 Post by Hans Besättning » 25 Mar 2021, 10:18

Timo Jutilan maksa wrote:
25 Mar 2021, 10:12
Hans Besättning wrote:
25 Mar 2021, 09:46
Timo Jutilan maksa wrote:
25 Mar 2021, 09:37
Hans Besättning wrote:
25 Mar 2021, 08:30
Nukahdin eilen kesken keiton, mut eiköhän tosta vielä ihan ok kesä-saisoni tule.
Kauanko ehti kiehahtaa? :D
No lähinnä myöhästyin "vähän" 20min lisäyksistä, mut ei varmaan tässä tapauksessa niin väliäkään, kun ei noi humalat oo niin framilla ja noi kuusenkerkätkin jyräämässä tota osastoa.
Eiköhän tuosta juotavan makuinen tule kumminkin. Sulla oli pakkasessa kerkkiä vai?
Juu pakkasessa, vielä riittäisi yhteen latinkiin. Olis kyllä haaveissa tehdä joku pelkiltään kerkällä maustettu satsi, ehkä sitten tuoreesta sadosta.
Typisk stockholmare

Vincent Dusk
2k
Posts: 2456
Joined: 25 Apr 2014, 22:28
Location: Kalassa

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1669 Post by Vincent Dusk » 31 Mar 2021, 12:32

Ensimmäinen olut on maisteltu ja aika hyvää siitä tuli vaikka omalla reseptillä mentiin. Seuraavaksi vuorossa tod. näk. Stout tai Neipa jahka toi Tilt saapuu perille.

User avatar
Hans Besättning
-=Lord Of PIF=-
-=Lord Of PIF=-
Posts: 13667
Joined: 02 Dec 2007, 20:10
Location: absurdit sfäärit

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1670 Post by Hans Besättning » 04 Apr 2021, 22:06

Helkkari kun on hyvä pilssiresepti hallussa ja pitäis mieluusti koko ajan tätä hyllyssä, mut sit on aina kauhee kikkailu mistä päin kämppää löytää tarvitun lämpötilan ja saa vielä sen pysymään siinä.
Typisk stockholmare

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1671 Post by Timo Jutilan maksa » 04 Apr 2021, 23:32

Image

Tuollaista parhaillaan lasissa. Trillium-panimon reseptillä pantu hyvinkin kepoisa pale ale. Tämä oli mukava kokeilu kun sai humalatkin vielä suht tuoreina.
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
Master of Speed
2k
Posts: 2352
Joined: 14 Feb 2016, 16:04

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1672 Post by Master of Speed » 05 Apr 2021, 13:28

Nyt olis parvekkeella sellaiset lämpötilat, että voisi ehkä termostaatin ja pienen lämmittimen kanssa kokeilla jotain käppälagerointia.

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1673 Post by Timo Jutilan maksa » 14 Apr 2021, 17:35

Alkoi tehdä mieli single hoppia joten tilaukseen maltaat, hiiva ja Nelson Sauvinia [-o<
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1674 Post by Timo Jutilan maksa » 03 May 2021, 21:54

Coolheadin suolainen vadelmalaku sour-kopio osoittautui maukkaaksi =P~

Seuraavalla kerralla sitä hiivaravinnetta koska kunnolla startatulle kveikillekin tuntui olevan suhteellisen työläs prosessi. Marjojen lisäämisen myötä sitten innostui kyllä käymään vähän vilkkaammin. Saas nähdä millainen on hiilihapotetun lopputulos.
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
johtaja (virkavapaalla)
-=King Of PIF=-
-=King Of PIF=-
Posts: 18766
Joined: 11 Oct 2013, 02:04
Location: nekromanse

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1675 Post by johtaja (virkavapaalla) » 06 May 2021, 17:50

Kertokaapa viisaat panijat hiemana noista käymisajoista. Oon antanut kotioluen (~8 litran satsien) olla pöntössä noin 7-9 päivää, jonka jälkeen pullottanut. Mitä vaikutuksia sillä olisi, jos se olisi vaikka 14 päivää käymisastiassa ja sen jälkeen pullottais? 20 litran APA-satsia tässä siis tekeillä, että on litramääräkin eri.

User avatar
dillen aspen
Nyt olen kateellinen.
Posts: 42693
Joined: 05 Jan 2016, 01:22
Location: Vattupuskan takana

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1676 Post by dillen aspen » 07 May 2021, 12:44

Hiuxet wrote:
06 May 2021, 17:50
Kertokaapa viisaat panijat hiemana noista käymisajoista. Oon antanut kotioluen (~8 litran satsien) olla pöntössä noin 7-9 päivää, jonka jälkeen pullottanut. Mitä vaikutuksia sillä olisi, jos se olisi vaikka 14 päivää käymisastiassa ja sen jälkeen pullottais? 20 litran APA-satsia tässä siis tekeillä, että on litramääräkin eri.
Tekee vaan hyvää, maut tasaantuu ja hiiva+muu muju laskeutuu pohjalle. 7-9 päivää on aika lyhyt aika.

User avatar
Master of Speed
2k
Posts: 2352
Joined: 14 Feb 2016, 16:04

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1677 Post by Master of Speed » 07 May 2021, 14:09

dillen ass-pen wrote:
07 May 2021, 12:44
Hiuxet wrote:
06 May 2021, 17:50
Kertokaapa viisaat panijat hiemana noista käymisajoista. Oon antanut kotioluen (~8 litran satsien) olla pöntössä noin 7-9 päivää, jonka jälkeen pullottanut. Mitä vaikutuksia sillä olisi, jos se olisi vaikka 14 päivää käymisastiassa ja sen jälkeen pullottais? 20 litran APA-satsia tässä siis tekeillä, että on litramääräkin eri.
Tekee vaan hyvää, maut tasaantuu ja hiiva+muu muju laskeutuu pohjalle. 7-9 päivää on aika lyhyt aika.
Joo, se riippuu niin paljon monesta asiasta. Vahvassa oluessa kestää pidempään. Jotkin hiivat ovat nopeampia kuin toiset. Jos oikein huono tuuri käy, niin saattaa jopa olla käyminen kesken ja pullot räjähtää.

En tiedä onko sillä lopulta maun kannalta kauheasti merkitystä, mutta itse tykkään aika lailla kaikkien oluiden kanssa siirtää ne toiseen käymisastiaan pois hiivakakun päältä. Ainakin tulee kirkkaampaa olutta. Ja pullotus sit tietty eri astiasta vielä, niin muhjut jää tokankin astian pohjalle.

User avatar
dillen aspen
Nyt olen kateellinen.
Posts: 42693
Joined: 05 Jan 2016, 01:22
Location: Vattupuskan takana

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1678 Post by dillen aspen » 07 May 2021, 14:34

Itse pitäisin tota astiasta toiseen siirtelyä huomattavasti isompana riskinä kun hiivakakun päällä pitämistä, ellei sitä sitten pysty tekemään täysin hapettomasti.

User avatar
Master of Speed
2k
Posts: 2352
Joined: 14 Feb 2016, 16:04

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1679 Post by Master of Speed » 07 May 2021, 16:31

dillen ass-pen wrote:
07 May 2021, 14:34
Itse pitäisin tota astiasta toiseen siirtelyä huomattavasti isompana riskinä kun hiivakakun päällä pitämistä, ellei sitä sitten pysty tekemään täysin hapettomasti.
Eri koulukuntaa. :)

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1680 Post by Timo Jutilan maksa » 07 May 2021, 16:53

No ei tuo itseasiassa ole pelkkä koulukuntakysymys koska esim. humalavetoisissa oluissa hapettuminen on aito riski.
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

Post Reply