Eiköhän tuosta juotavan makuinen tule kumminkin. Sulla oli pakkasessa kerkkiä vai?Hans Besättning wrote: ↑25 Mar 2021, 09:46No lähinnä myöhästyin "vähän" 20min lisäyksistä, mut ei varmaan tässä tapauksessa niin väliäkään, kun ei noi humalat oo niin framilla ja noi kuusenkerkätkin jyräämässä tota osastoa.Timo Jutilan maksa wrote: ↑25 Mar 2021, 09:37Kauanko ehti kiehahtaa?Hans Besättning wrote: ↑25 Mar 2021, 08:30Nukahdin eilen kesken keiton, mut eiköhän tosta vielä ihan ok kesä-saisoni tule.
Kotipanimon kanssa puuhastelu
Moderators: kjs, ÖSFJGNRU HGUGGH, Mayhem peruttu
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Spoiler:
Spoiler:
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Tänään startterin teko kveikille, lauantaina jos olis aamulla keitto. Käynee sen verran kiukulla taas että ensi viikolla pääsee sopivasti lisäilemään vattua, lakua ja suolaa sekaan
Last edited by Timo Jutilan maksa on 25 Mar 2021, 10:41, edited 1 time in total.
Spoiler:
Spoiler:
- Hans Besättning
- -=Lord Of PIF=-
- Posts: 13670
- Joined: 02 Dec 2007, 20:10
- Location: absurdit sfäärit
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Juu pakkasessa, vielä riittäisi yhteen latinkiin. Olis kyllä haaveissa tehdä joku pelkiltään kerkällä maustettu satsi, ehkä sitten tuoreesta sadosta.Timo Jutilan maksa wrote: ↑25 Mar 2021, 10:12Eiköhän tuosta juotavan makuinen tule kumminkin. Sulla oli pakkasessa kerkkiä vai?Hans Besättning wrote: ↑25 Mar 2021, 09:46No lähinnä myöhästyin "vähän" 20min lisäyksistä, mut ei varmaan tässä tapauksessa niin väliäkään, kun ei noi humalat oo niin framilla ja noi kuusenkerkätkin jyräämässä tota osastoa.Timo Jutilan maksa wrote: ↑25 Mar 2021, 09:37Kauanko ehti kiehahtaa?Hans Besättning wrote: ↑25 Mar 2021, 08:30Nukahdin eilen kesken keiton, mut eiköhän tosta vielä ihan ok kesä-saisoni tule.
Typisk stockholmare
-
- 2k
- Posts: 2456
- Joined: 25 Apr 2014, 22:28
- Location: Kalassa
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Ensimmäinen olut on maisteltu ja aika hyvää siitä tuli vaikka omalla reseptillä mentiin. Seuraavaksi vuorossa tod. näk. Stout tai Neipa jahka toi Tilt saapuu perille.
- Hans Besättning
- -=Lord Of PIF=-
- Posts: 13670
- Joined: 02 Dec 2007, 20:10
- Location: absurdit sfäärit
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Helkkari kun on hyvä pilssiresepti hallussa ja pitäis mieluusti koko ajan tätä hyllyssä, mut sit on aina kauhee kikkailu mistä päin kämppää löytää tarvitun lämpötilan ja saa vielä sen pysymään siinä.
Typisk stockholmare
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Tuollaista parhaillaan lasissa. Trillium-panimon reseptillä pantu hyvinkin kepoisa pale ale. Tämä oli mukava kokeilu kun sai humalatkin vielä suht tuoreina.
Spoiler:
Spoiler:
- Master of Speed
- 2k
- Posts: 2354
- Joined: 14 Feb 2016, 16:04
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Nyt olis parvekkeella sellaiset lämpötilat, että voisi ehkä termostaatin ja pienen lämmittimen kanssa kokeilla jotain käppälagerointia.
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Alkoi tehdä mieli single hoppia joten tilaukseen maltaat, hiiva ja Nelson Sauvinia
Spoiler:
Spoiler:
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Coolheadin suolainen vadelmalaku sour-kopio osoittautui maukkaaksi
Seuraavalla kerralla sitä hiivaravinnetta koska kunnolla startatulle kveikillekin tuntui olevan suhteellisen työläs prosessi. Marjojen lisäämisen myötä sitten innostui kyllä käymään vähän vilkkaammin. Saas nähdä millainen on hiilihapotetun lopputulos.
Seuraavalla kerralla sitä hiivaravinnetta koska kunnolla startatulle kveikillekin tuntui olevan suhteellisen työläs prosessi. Marjojen lisäämisen myötä sitten innostui kyllä käymään vähän vilkkaammin. Saas nähdä millainen on hiilihapotetun lopputulos.
Spoiler:
Spoiler:
- johtaja (virkavapaalla)
- -=King Of PIF=-
- Posts: 18766
- Joined: 11 Oct 2013, 02:04
- Location: nekromanse
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Kertokaapa viisaat panijat hiemana noista käymisajoista. Oon antanut kotioluen (~8 litran satsien) olla pöntössä noin 7-9 päivää, jonka jälkeen pullottanut. Mitä vaikutuksia sillä olisi, jos se olisi vaikka 14 päivää käymisastiassa ja sen jälkeen pullottais? 20 litran APA-satsia tässä siis tekeillä, että on litramääräkin eri.
- dillen aspen
- Nyt olen kateellinen.
- Posts: 42729
- Joined: 05 Jan 2016, 01:22
- Location: Vattupuskan takana
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Tekee vaan hyvää, maut tasaantuu ja hiiva+muu muju laskeutuu pohjalle. 7-9 päivää on aika lyhyt aika.Hiuxet wrote: ↑06 May 2021, 17:50Kertokaapa viisaat panijat hiemana noista käymisajoista. Oon antanut kotioluen (~8 litran satsien) olla pöntössä noin 7-9 päivää, jonka jälkeen pullottanut. Mitä vaikutuksia sillä olisi, jos se olisi vaikka 14 päivää käymisastiassa ja sen jälkeen pullottais? 20 litran APA-satsia tässä siis tekeillä, että on litramääräkin eri.
- Master of Speed
- 2k
- Posts: 2354
- Joined: 14 Feb 2016, 16:04
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Joo, se riippuu niin paljon monesta asiasta. Vahvassa oluessa kestää pidempään. Jotkin hiivat ovat nopeampia kuin toiset. Jos oikein huono tuuri käy, niin saattaa jopa olla käyminen kesken ja pullot räjähtää.dillen ass-pen wrote: ↑07 May 2021, 12:44Tekee vaan hyvää, maut tasaantuu ja hiiva+muu muju laskeutuu pohjalle. 7-9 päivää on aika lyhyt aika.Hiuxet wrote: ↑06 May 2021, 17:50Kertokaapa viisaat panijat hiemana noista käymisajoista. Oon antanut kotioluen (~8 litran satsien) olla pöntössä noin 7-9 päivää, jonka jälkeen pullottanut. Mitä vaikutuksia sillä olisi, jos se olisi vaikka 14 päivää käymisastiassa ja sen jälkeen pullottais? 20 litran APA-satsia tässä siis tekeillä, että on litramääräkin eri.
En tiedä onko sillä lopulta maun kannalta kauheasti merkitystä, mutta itse tykkään aika lailla kaikkien oluiden kanssa siirtää ne toiseen käymisastiaan pois hiivakakun päältä. Ainakin tulee kirkkaampaa olutta. Ja pullotus sit tietty eri astiasta vielä, niin muhjut jää tokankin astian pohjalle.
- dillen aspen
- Nyt olen kateellinen.
- Posts: 42729
- Joined: 05 Jan 2016, 01:22
- Location: Vattupuskan takana
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Itse pitäisin tota astiasta toiseen siirtelyä huomattavasti isompana riskinä kun hiivakakun päällä pitämistä, ellei sitä sitten pysty tekemään täysin hapettomasti.
- Master of Speed
- 2k
- Posts: 2354
- Joined: 14 Feb 2016, 16:04
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Eri koulukuntaa.dillen ass-pen wrote: ↑07 May 2021, 14:34Itse pitäisin tota astiasta toiseen siirtelyä huomattavasti isompana riskinä kun hiivakakun päällä pitämistä, ellei sitä sitten pysty tekemään täysin hapettomasti.
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
No ei tuo itseasiassa ole pelkkä koulukuntakysymys koska esim. humalavetoisissa oluissa hapettuminen on aito riski.
Spoiler:
Spoiler: