Kotipanimon kanssa puuhastelu
Moderators: kjs, ÖSFJGNRU HGUGGH, Mayhem peruttu
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65703
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Jatkan raportointia. Noudin lähteeltä muutaman kanisterillisen vettä. Nyt riittää akvaa viikonlopun ensimmäiseen erään. Tuolta lähteeltä kuulrmma hakee jotkut muutkin oluen kotipanijat vetensä. Kieltämättä ero on aika järkyttävä kun kerran tein ipan kokeeksi vesijohtoveteen.
Päätän raportoinnin tähän.
Päätän raportoinnin tähän.
Spoiler:
Spoiler:
- ontuva hollantilainen
- Melkein ####!
- Posts: 12091
- Joined: 11 Nov 2008, 18:25
- Location: erittäin vaarallisten matujen osasto
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Jos lähde sijaitsee Tahmelassa, niin itse olen ainakin kantanut sieltä niska limassa vettä. Nykyään on kyllä tehty vesijohtoveteen, mutta tossa ois käänteisosmoosilaitteet, jotka varmaan otetaan käyttöön tässä ennemmin kuin myöhemmin. Ei oo vaan oikeen jaksanu perehtyä vielä noihin vesiprofiiliasioihin.Timo Jutilan maksa wrote: ↑03 Jun 2020, 19:22Jatkan raportointia. Noudin lähteeltä muutaman kanisterillisen vettä. Nyt riittää akvaa viikonlopun ensimmäiseen erään. Tuolta lähteeltä kuulrmma hakee jotkut muutkin oluen kotipanijat vetensä. Kieltämättä ero on aika järkyttävä kun kerran tein ipan kokeeksi vesijohtoveteen.
Päätän raportoinnin tähän.
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65703
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Kuopiossa sijaitsee lähde. Mallaspuodin jorkilta kyselin että mites tuo Kuopion vesijohtoveden korjaaminen, johon totesi että se on niin kuraa että mieluummin hakee itsekin lähteeltä vedet. Oikeassa olikin että kuraa on.ontuva hollantilainen wrote: ↑03 Jun 2020, 19:24Jos lähde sijaitsee Tahmelassa, niin itse olen ainakin kantanut sieltä niska limassa vettä. Nykyään on kyllä tehty vesijohtoveteen, mutta tossa ois käänteisosmoosilaitteet, jotka varmaan otetaan käyttöön tässä ennemmin kuin myöhemmin. Ei oo vaan oikeen jaksanu perehtyä vielä noihin vesiprofiiliasioihin.Timo Jutilan maksa wrote: ↑03 Jun 2020, 19:22Jatkan raportointia. Noudin lähteeltä muutaman kanisterillisen vettä. Nyt riittää akvaa viikonlopun ensimmäiseen erään. Tuolta lähteeltä kuulrmma hakee jotkut muutkin oluen kotipanijat vetensä. Kieltämättä ero on aika järkyttävä kun kerran tein ipan kokeeksi vesijohtoveteen.
Päätän raportoinnin tähän.
Spoiler:
Spoiler:
- Hans Besättning
- -=Lord Of PIF=-
- Posts: 13671
- Joined: 02 Dec 2007, 20:10
- Location: absurdit sfäärit
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Tossahan olis useampikin lähde likellä, mutta hyvää on hanavesikin. Kiinnostais kyllä kokeilla
Mites, onko havaintoja kaivoveden käytöstä? Toki lienee enempi tapauskohtaista laadultaan.
Mites, onko havaintoja kaivoveden käytöstä? Toki lienee enempi tapauskohtaista laadultaan.
Typisk stockholmare
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65703
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Ei kait tuo kaivovesi liiemmin lähdevedestä eroa, ei lisättyjä aineita mukana siis. Ja eihän kaikki lähteetkään ole laadultaan yhteismitallisia. Hiljattain korvanappiini saaman tiedon mukaan mm. Benjamin Kivilohkare panee olutta myös kaivoveteen.Hans Besättning wrote: ↑04 Jun 2020, 15:08Tossahan olis useampikin lähde likellä, mutta hyvää on hanavesikin. Kiinnostais kyllä kokeilla
Mites, onko havaintoja kaivoveden käytöstä? Toki lienee enempi tapauskohtaista laadultaan.
Itselläni mökillä pannessa tuo lähdevesi on käytännön pakkokin kun ei ole kaivoa mökillä. Kaupunkiasunnolla sitten niin heikki hanavesi että melkeinpä pakko hakea tuolta lähteeltä akvaa ellei kiinnosta tinkiä laadusta. Eikä oikein kiinnostaisi.
Spoiler:
Spoiler:
- Hans Besättning
- -=Lord Of PIF=-
- Posts: 13671
- Joined: 02 Dec 2007, 20:10
- Location: absurdit sfäärit
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Joo, tietty eroja lähteissäkin. Lähinnä mietityttää toi kaivoveden vaihtuvuuden niukkuus, tiedä sitten miten vertautuu tässä mielessä lähteeseen. Mahtavintahan se olis tehdä just oman tontin veteen!Timo Jutilan maksa wrote: ↑04 Jun 2020, 15:22Ei kait tuo kaivovesi liiemmin lähdevedestä eroa, ei lisättyjä aineita mukana siis. Ja eihän kaikki lähteetkään ole laadultaan yhteismitallisia. Hiljattain korvanappiini saaman tiedon mukaan mm. Benjamin Kivilohkare panee olutta myös kaivoveteen.Hans Besättning wrote: ↑04 Jun 2020, 15:08Tossahan olis useampikin lähde likellä, mutta hyvää on hanavesikin. Kiinnostais kyllä kokeilla
Mites, onko havaintoja kaivoveden käytöstä? Toki lienee enempi tapauskohtaista laadultaan.
Typisk stockholmare
- Rage Kandelin
- Matti Partanen
- Posts: 68984
- Joined: 17 Jan 2005, 14:12
- Location: Nokotzone
- Contact:
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Riippuu varmaan monestakin tekijästä mimmosta se kaivon vesi on. Parhaimmillaanhan se on tietenkin tasalaatuista jolloin säätäminen on helpompaa.
Kyllä kaikki suomalaiset tarttee autobonusta
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65703
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Onko kukaan tehnyt karviais-ipaa tai souria? Näyttäis tulevan hyvä sato jos ennusmerkit pitävät paikkansa.
Spoiler:
Spoiler:
- Master of Speed
- 2k
- Posts: 2354
- Joined: 14 Feb 2016, 16:04
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Saison vois toimia kans. Ei oo tosin itellä toi tyyli koskaan onnistunut hirveän hyvin, mutta näin ideana kuulostaa hyvältä.Timo Jutilan maksa wrote: ↑04 Jun 2020, 18:52Onko kukaan tehnyt karviais-ipaa tai souria? Näyttäis tulevan hyvä sato jos ennusmerkit pitävät paikkansa.
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65703
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Totta. Saison toimisi varmasti. Eikä noita kaikki tarvitse kerralla marjasatokaudella panna, pakastinkin on keksittyCasa Di Risu wrote: ↑04 Jun 2020, 20:47Saison vois toimia kans. Ei oo tosin itellä toi tyyli koskaan onnistunut hirveän hyvin, mutta näin ideana kuulostaa hyvältä.Timo Jutilan maksa wrote: ↑04 Jun 2020, 18:52Onko kukaan tehnyt karviais-ipaa tai souria? Näyttäis tulevan hyvä sato jos ennusmerkit pitävät paikkansa.
Spoiler:
Spoiler:
- ontuva hollantilainen
- Melkein ####!
- Posts: 12091
- Joined: 11 Nov 2008, 18:25
- Location: erittäin vaarallisten matujen osasto
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Noista lähteistähän yleensä löytyy vesiprofiilit ihan valmiiksi, jos haluaa tutkailla.
- johtaja (virkavapaalla)
- -=King Of PIF=-
- Posts: 18766
- Joined: 11 Oct 2013, 02:04
- Location: nekromanse
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Tuli aloitettua kotipanimoharrastus pussimäskäyksellä. APAa lähdin tekemään, aikalailla 6.5% alkoholia. Eilen pullotin, nyt sitten vaan odotellaan. Ensi viikolla teen samalla reseptillä kaks satsia, hieman modifioiden. Vähän väsymys meinas iskea pullorumban kanssa, mutta muuten oikein hauskaa hommaa!
Aikaisemmin on tullut kotiviinejä tehtyä ja kerran turbohiivalla "simaa". Omalla tavalla onnistuneita projekteja ovat olleet ja opettivat ainakin puhtaden tielle.
Aikaisemmin on tullut kotiviinejä tehtyä ja kerran turbohiivalla "simaa". Omalla tavalla onnistuneita projekteja ovat olleet ja opettivat ainakin puhtaden tielle.
- dillen aspen
- Nyt olen kateellinen.
- Posts: 42746
- Joined: 05 Jan 2016, 01:22
- Location: Vattupuskan takana
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Karviaista en ole käyttänyt, mutta viime syksynä tein valkoherukka saisonin (20l vierrettä, 4 litraa vastapuristettua herukkamehua) ja tuli hämmentävän hapan lopputulos. Ihan hyvällä tavalla hapan siis.
- Rage Kandelin
- Matti Partanen
- Posts: 68984
- Joined: 17 Jan 2005, 14:12
- Location: Nokotzone
- Contact:
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Missä vaiheessa lisäsit herukkamehun?tee se itse maustemies wrote: ↑05 Jun 2020, 09:09Karviaista en ole käyttänyt, mutta viime syksynä tein valkoherukka saisonin (20l vierrettä, 4 litraa vastapuristettua herukkamehua) ja tuli hämmentävän hapan lopputulos. Ihan hyvällä tavalla hapan siis.
Kyllä kaikki suomalaiset tarttee autobonusta
- dillen aspen
- Nyt olen kateellinen.
- Posts: 42746
- Joined: 05 Jan 2016, 01:22
- Location: Vattupuskan takana
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Muistaakseni flameoutin kohdalla tai pari min ennen, jotta mehu pastöroitui (marjat oli poimittu pari päivää aiemmin, niin en halunnut ottaa riskiä)Rage Kandelin wrote: ↑05 Jun 2020, 10:31Missä vaiheessa lisäsit herukkamehun?tee se itse maustemies wrote: ↑05 Jun 2020, 09:09Karviaista en ole käyttänyt, mutta viime syksynä tein valkoherukka saisonin (20l vierrettä, 4 litraa vastapuristettua herukkamehua) ja tuli hämmentävän hapan lopputulos. Ihan hyvällä tavalla hapan siis.