Kotipanimon kanssa puuhastelu

Kaikenlainen TSI -väsäily tänne.

Moderators: Mayhem peruttu, kjs, ÖSFJGNRU HGUGGH

Message
Author
User avatar
Hans Besättning
9k
Posts: 9609
Joined: 02 Dec 2007, 20:10

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1186 Post by Hans Besättning » 16 Apr 2019, 12:17

Tänään keitän ekaa kertaa jo kertaalleen käytetyllä reseptillä, oli sen verran tarkkaan omaan makuun. Mielenkiintoista miten lähelle pääsee lopputuloksessa.
2018 nahkiais-count: 8

User avatar
hailander
-=King Of PIF=-
-=King Of PIF=-
Posts: 18104
Joined: 06 Jan 2009, 02:10
Location: Hima

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1187 Post by hailander » 05 Jun 2019, 10:12

Tänään puuhastelin 2kk kellarissa pötkötelleen oluen kegiin. Edellinen olikin jo melkein lopussa joten hyvään saumaan meni uusi 'raattoriin. Sellanen 7.3% melko belgiavibainen APA tuli.

User avatar
ontuva hollantilainen
Melkein homo!
Melkein homo!
Posts: 10312
Joined: 11 Nov 2008, 18:25
Location: erittäin vaarallisten matujen osasto

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1188 Post by ontuva hollantilainen » 25 Jun 2019, 01:38

Tuli juhannuksena pantua simppeli apa saunanpadassa. Ihan jepa, kun talven aikana on ollut härdelliä ja panohommat jäissä. Onneks siideriä on sentään riittänyt.

Saatto olla sitten viimenen saunanpataolut vähään aikaan, kun nyt lähti kaasupoltinta ja kattilaa ja muuta tilaukseen sellasella rahasummalla, että vieläkin vähän paha olo :sad1:

Onneks tuli sitten vielä tilattua seuraavan oluen raaka-aineet samaan syssyyn. Nyt en hanki mitään vähään aikaan ja seuraaviin raaka-aineisiinkin haluan roposet jonkun toisen taskusta.
ImageImageImage ImageImage

User avatar
ontuva hollantilainen
Melkein homo!
Melkein homo!
Posts: 10312
Joined: 11 Nov 2008, 18:25
Location: erittäin vaarallisten matujen osasto

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1189 Post by ontuva hollantilainen » 25 Jun 2019, 01:43

Alunperin oli siis tarkotus tilata vielä isommat laitteet, mutta nyt kun on tollasta maitotuotantolaitetta ilmaseks saatavilla, niin päätettiin hankkia tollaset tarvikkeet, joilla saa tehtyä sen 80 litraa kerralla. Näitä olis tarkotus käyttää, kunnes noista tilatankeista yms. saa jotain järkevää aikaseksi.

Tavallaan ihan tyytyväinen tähän ratkasuun, kun pääsee noista saunanpatahommista eteenpäin ja toisaalta ei oo niin paljoa tyrittävää, kuin sitten isommalla set-upilla.

Elikkä baby steps eikä suoraan syvään päätyyn.

Kaasupolttimeksi tuli kuitenkin hankittua tollanen 200,000+ btu/h banjokeitin, että luulis reilun sadan litran kattilan kiehuvan jokseensakin järkevässä ajassa :sad1x:
ImageImageImage ImageImage

User avatar
ontuva hollantilainen
Melkein homo!
Melkein homo!
Posts: 10312
Joined: 11 Nov 2008, 18:25
Location: erittäin vaarallisten matujen osasto

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1190 Post by ontuva hollantilainen » 02 Jul 2019, 13:32

Kattilat tuli ja banjokeitinkin matkaa jossain saksassa. Humalat, hiivat ja maltaat on valmiina saksalaistyylistä pilsneriä varten. Tässä viikon sisällä pääsee panee 80 litraa pilsneriä!

IPAtkin olis varmaan jo käyneet loppuun. Huomenna tai viikonloppuna pitäisi tarkistaa asia.
ImageImageImage ImageImage

User avatar
Casa Di Risu
Posts: 621
Joined: 14 Feb 2016, 16:04

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1191 Post by Casa Di Risu » 02 Jul 2019, 13:39

Mead eli hunajaviini eli viikinkijuoma onnistui ekalla kerralla yli odotusten, joten tuli aika tehdä lisää. On niin perhanan helppoakin. Viimeksi aineina oli hunajan lisäksi humalaa ja inkivääriä. Shampanjahiiva. Vuosi pullossa kypsymässä ja hyvältä maistui. Nyt testasin muuten samaa, mutta eri makuista hunajaa ja inkiväärin sijasta käytin punaisia viinimarjoja. Katsotaan miten käy, eiköhän tuostakin ihan kelpo tule.

User avatar
ontuva hollantilainen
Melkein homo!
Melkein homo!
Posts: 10312
Joined: 11 Nov 2008, 18:25
Location: erittäin vaarallisten matujen osasto

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1192 Post by ontuva hollantilainen » 02 Jul 2019, 14:13

Casa Di Risu wrote:
02 Jul 2019, 13:39
Mead eli hunajaviini eli viikinkijuoma onnistui ekalla kerralla yli odotusten, joten tuli aika tehdä lisää. On niin perhanan helppoakin. Viimeksi aineina oli hunajan lisäksi humalaa ja inkivääriä. Shampanjahiiva. Vuosi pullossa kypsymässä ja hyvältä maistui. Nyt testasin muuten samaa, mutta eri makuista hunajaa ja inkiväärin sijasta käytin punaisia viinimarjoja. Katsotaan miten käy, eiköhän tuostakin ihan kelpo tule.
Kiinnostaa! Tossa nimittäin on tollanen hervoton pönttö hunajaa joka joskus saatiin vaihtokauppana oluista. 5-10 kiloa. Ei oo vielä keksinyt mitä siitä tekis, niin ehkä toi viikinkisima olis sitten se juttu.

Maistuko toi hunaja siitä yhtään läpi?
ImageImageImage ImageImage

User avatar
Casa Di Risu
Posts: 621
Joined: 14 Feb 2016, 16:04

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1193 Post by Casa Di Risu » 02 Jul 2019, 15:02

ontuva hollantilainen wrote:
02 Jul 2019, 14:13
Casa Di Risu wrote:
02 Jul 2019, 13:39
Mead eli hunajaviini eli viikinkijuoma onnistui ekalla kerralla yli odotusten, joten tuli aika tehdä lisää. On niin perhanan helppoakin. Viimeksi aineina oli hunajan lisäksi humalaa ja inkivääriä. Shampanjahiiva. Vuosi pullossa kypsymässä ja hyvältä maistui. Nyt testasin muuten samaa, mutta eri makuista hunajaa ja inkiväärin sijasta käytin punaisia viinimarjoja. Katsotaan miten käy, eiköhän tuostakin ihan kelpo tule.
Kiinnostaa! Tossa nimittäin on tollanen hervoton pönttö hunajaa joka joskus saatiin vaihtokauppana oluista. 5-10 kiloa. Ei oo vielä keksinyt mitä siitä tekis, niin ehkä toi viikinkisima olis sitten se juttu.

Maistuko toi hunaja siitä yhtään läpi?
Maistuu ja tuoksuu, vaikka kävikin tarkoituksella tosi kuivaksi. Aluksi tuolla on tapana maistuia viinaiselta (mä tein 10 prossaista), mutta jos malttaa pitää pullossa sen vuoden, niin kyllä se maku tasoittuu mukavasti.

User avatar
Le Comte de Strömmingsbådan
-=King Of PIF=-
-=King Of PIF=-
Posts: 18044
Joined: 13 Apr 2014, 12:22
Location: Missä särki puree varpaaseen

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1194 Post by Le Comte de Strömmingsbådan » 09 Jul 2019, 15:31

mullon hyvät kaljakiljut tulossa. siis tuoppi kaljamltaita sokeria sitruunaa ja siullä lailla. pitäis astioida se jotenkin niin tulis kuplia.
:P

User avatar
ontuva hollantilainen
Melkein homo!
Melkein homo!
Posts: 10312
Joined: 11 Nov 2008, 18:25
Location: erittäin vaarallisten matujen osasto

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1195 Post by ontuva hollantilainen » 14 Jul 2019, 12:27

Le Comte de Strömmingsbådan wrote:
09 Jul 2019, 15:31
mullon hyvät kaljakiljut tulossa. siis tuoppi kaljamltaita sokeria sitruunaa ja siullä lailla. pitäis astioida se jotenkin niin tulis kuplia.
:sad1x:
ImageImageImage ImageImage

User avatar
Hans Besättning
9k
Posts: 9609
Joined: 02 Dec 2007, 20:10

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1196 Post by Hans Besättning » 16 Jul 2019, 09:34

Vika tekemäni satsin reseptissä oli vajaa puolet esb-mallasta (jonka korvasin maris otterilla), kun tän tyyppisissä aikaisemmin ollut pitkälti noita pale malt -voittoisia ja tästähän tuli nyt oikein erityisen hieno rungoltaan :tonqe:
2018 nahkiais-count: 8

User avatar
Don Jakki
3k
Posts: 3061
Joined: 23 May 2014, 12:29
Location: kiikku

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1197 Post by Don Jakki » 17 Jul 2019, 13:59

Todella valtava karviaissato tulossa ja sourin keittäminen näistä kiinnostais. Sourit jäänyt vielä testaamatta ja mietin, mikähän olis fiksuin hapattamistapa.
LOVERS I TH E NIGHT IS GREATEST SONG ITHE WORLD OF THE U.S.A.
Image

User avatar
Hans Besättning
9k
Posts: 9609
Joined: 02 Dec 2007, 20:10

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1198 Post by Hans Besättning » 01 Aug 2019, 18:13

Viskoin keväällä keräämääni kuusenkerkkää vimoseen keittoon.
2018 nahkiais-count: 8

User avatar
ontuva hollantilainen
Melkein homo!
Melkein homo!
Posts: 10312
Joined: 11 Nov 2008, 18:25
Location: erittäin vaarallisten matujen osasto

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1199 Post by ontuva hollantilainen » 06 Aug 2019, 14:17

Elikkäs. Tuli tehtyä 80 litraa sellasta saksalaistyylistä lageria, joka ei siis vielä ole ihan valmista. Jäi vähän liian pitkäks aikaa käymään 10 asteeseen ja kävie siellä loppuun, ku piti käyttää tota brülosophyn lager methodia alunperin. Hieman erikoisena huomiona diasetyylin maku oli aivan minimaalinen, vaikka lämpötilat ovat olleet jatkuvasti n. 10c. No, nyt ovat 19 asteessa että lähtis loppukin diasetyylin maku pois. Hyvältä vaikutti kuitenkin jo nyt.

Seuraava olut onkin sitten ensimmäinen stoutti, mitä ollaan koskaan tehty. Siihen tulee kaikkea kahvista suklaaseen ja volttejakin pitäisi tulla reilu 10.
ImageImageImage ImageImage

User avatar
ontuva hollantilainen
Melkein homo!
Melkein homo!
Posts: 10312
Joined: 11 Nov 2008, 18:25
Location: erittäin vaarallisten matujen osasto

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1200 Post by ontuva hollantilainen » 06 Aug 2019, 14:20

Vähän panokuvia.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Panimomestarin tarkalla käsifiktillä siinä lisätään hiivaravinnetta.

Image

Täytyy sanoa, että hieman pelotti tossa keittovaiheessa, että kestääkö noi tukena olleet tiilet. Hehkuivat aika punasena, kuten kuvasta näkyy ja jos keitto ois kiehahtanu yli ja neste osunu tiileihin, nii en tiedä mitä olis tapahtunut.
ImageImageImage ImageImage

Post Reply