Page 80 of 125

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 16 Apr 2019, 12:17
by Hans Besättning
Tänään keitän ekaa kertaa jo kertaalleen käytetyllä reseptillä, oli sen verran tarkkaan omaan makuun. Mielenkiintoista miten lähelle pääsee lopputuloksessa.

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 05 Jun 2019, 10:12
by hailander
Tänään puuhastelin 2kk kellarissa pötkötelleen oluen kegiin. Edellinen olikin jo melkein lopussa joten hyvään saumaan meni uusi 'raattoriin. Sellanen 7.3% melko belgiavibainen APA tuli.

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 25 Jun 2019, 01:38
by ontuva hollantilainen
Tuli juhannuksena pantua simppeli apa saunanpadassa. Ihan jepa, kun talven aikana on ollut härdelliä ja panohommat jäissä. Onneks siideriä on sentään riittänyt.

Saatto olla sitten viimenen saunanpataolut vähään aikaan, kun nyt lähti kaasupoltinta ja kattilaa ja muuta tilaukseen sellasella rahasummalla, että vieläkin vähän paha olo :sad1:

Onneks tuli sitten vielä tilattua seuraavan oluen raaka-aineet samaan syssyyn. Nyt en hanki mitään vähään aikaan ja seuraaviin raaka-aineisiinkin haluan roposet jonkun toisen taskusta.

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 25 Jun 2019, 01:43
by ontuva hollantilainen
Alunperin oli siis tarkotus tilata vielä isommat laitteet, mutta nyt kun on tollasta maitotuotantolaitetta ilmaseks saatavilla, niin päätettiin hankkia tollaset tarvikkeet, joilla saa tehtyä sen 80 litraa kerralla. Näitä olis tarkotus käyttää, kunnes noista tilatankeista yms. saa jotain järkevää aikaseksi.

Tavallaan ihan tyytyväinen tähän ratkasuun, kun pääsee noista saunanpatahommista eteenpäin ja toisaalta ei oo niin paljoa tyrittävää, kuin sitten isommalla set-upilla.

Elikkä baby steps eikä suoraan syvään päätyyn.

Kaasupolttimeksi tuli kuitenkin hankittua tollanen 200,000+ btu/h banjokeitin, että luulis reilun sadan litran kattilan kiehuvan jokseensakin järkevässä ajassa :sad1x:

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 02 Jul 2019, 13:32
by ontuva hollantilainen
Kattilat tuli ja banjokeitinkin matkaa jossain saksassa. Humalat, hiivat ja maltaat on valmiina saksalaistyylistä pilsneriä varten. Tässä viikon sisällä pääsee panee 80 litraa pilsneriä!

IPAtkin olis varmaan jo käyneet loppuun. Huomenna tai viikonloppuna pitäisi tarkistaa asia.

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 02 Jul 2019, 13:39
by Master of Speed
Mead eli hunajaviini eli viikinkijuoma onnistui ekalla kerralla yli odotusten, joten tuli aika tehdä lisää. On niin perhanan helppoakin. Viimeksi aineina oli hunajan lisäksi humalaa ja inkivääriä. Shampanjahiiva. Vuosi pullossa kypsymässä ja hyvältä maistui. Nyt testasin muuten samaa, mutta eri makuista hunajaa ja inkiväärin sijasta käytin punaisia viinimarjoja. Katsotaan miten käy, eiköhän tuostakin ihan kelpo tule.

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 02 Jul 2019, 14:13
by ontuva hollantilainen
Casa Di Risu wrote:
02 Jul 2019, 13:39
Mead eli hunajaviini eli viikinkijuoma onnistui ekalla kerralla yli odotusten, joten tuli aika tehdä lisää. On niin perhanan helppoakin. Viimeksi aineina oli hunajan lisäksi humalaa ja inkivääriä. Shampanjahiiva. Vuosi pullossa kypsymässä ja hyvältä maistui. Nyt testasin muuten samaa, mutta eri makuista hunajaa ja inkiväärin sijasta käytin punaisia viinimarjoja. Katsotaan miten käy, eiköhän tuostakin ihan kelpo tule.
Kiinnostaa! Tossa nimittäin on tollanen hervoton pönttö hunajaa joka joskus saatiin vaihtokauppana oluista. 5-10 kiloa. Ei oo vielä keksinyt mitä siitä tekis, niin ehkä toi viikinkisima olis sitten se juttu.

Maistuko toi hunaja siitä yhtään läpi?

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 02 Jul 2019, 15:02
by Master of Speed
ontuva hollantilainen wrote:
02 Jul 2019, 14:13
Casa Di Risu wrote:
02 Jul 2019, 13:39
Mead eli hunajaviini eli viikinkijuoma onnistui ekalla kerralla yli odotusten, joten tuli aika tehdä lisää. On niin perhanan helppoakin. Viimeksi aineina oli hunajan lisäksi humalaa ja inkivääriä. Shampanjahiiva. Vuosi pullossa kypsymässä ja hyvältä maistui. Nyt testasin muuten samaa, mutta eri makuista hunajaa ja inkiväärin sijasta käytin punaisia viinimarjoja. Katsotaan miten käy, eiköhän tuostakin ihan kelpo tule.
Kiinnostaa! Tossa nimittäin on tollanen hervoton pönttö hunajaa joka joskus saatiin vaihtokauppana oluista. 5-10 kiloa. Ei oo vielä keksinyt mitä siitä tekis, niin ehkä toi viikinkisima olis sitten se juttu.

Maistuko toi hunaja siitä yhtään läpi?
Maistuu ja tuoksuu, vaikka kävikin tarkoituksella tosi kuivaksi. Aluksi tuolla on tapana maistuia viinaiselta (mä tein 10 prossaista), mutta jos malttaa pitää pullossa sen vuoden, niin kyllä se maku tasoittuu mukavasti.

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 09 Jul 2019, 15:31
by Le Comte de Strömmingsbådan
mullon hyvät kaljakiljut tulossa. siis tuoppi kaljamltaita sokeria sitruunaa ja siullä lailla. pitäis astioida se jotenkin niin tulis kuplia.

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 14 Jul 2019, 12:27
by ontuva hollantilainen
Le Comte de Strömmingsbådan wrote:
09 Jul 2019, 15:31
mullon hyvät kaljakiljut tulossa. siis tuoppi kaljamltaita sokeria sitruunaa ja siullä lailla. pitäis astioida se jotenkin niin tulis kuplia.
:sad1x:

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 16 Jul 2019, 09:34
by Hans Besättning
Vika tekemäni satsin reseptissä oli vajaa puolet esb-mallasta (jonka korvasin maris otterilla), kun tän tyyppisissä aikaisemmin ollut pitkälti noita pale malt -voittoisia ja tästähän tuli nyt oikein erityisen hieno rungoltaan :tonqe:

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 17 Jul 2019, 13:59
by Don Jakki
Todella valtava karviaissato tulossa ja sourin keittäminen näistä kiinnostais. Sourit jäänyt vielä testaamatta ja mietin, mikähän olis fiksuin hapattamistapa.

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 01 Aug 2019, 18:13
by Hans Besättning
Viskoin keväällä keräämääni kuusenkerkkää vimoseen keittoon.

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 06 Aug 2019, 14:17
by ontuva hollantilainen
Elikkäs. Tuli tehtyä 80 litraa sellasta saksalaistyylistä lageria, joka ei siis vielä ole ihan valmista. Jäi vähän liian pitkäks aikaa käymään 10 asteeseen ja kävie siellä loppuun, ku piti käyttää tota brülosophyn lager methodia alunperin. Hieman erikoisena huomiona diasetyylin maku oli aivan minimaalinen, vaikka lämpötilat ovat olleet jatkuvasti n. 10c. No, nyt ovat 19 asteessa että lähtis loppukin diasetyylin maku pois. Hyvältä vaikutti kuitenkin jo nyt.

Seuraava olut onkin sitten ensimmäinen stoutti, mitä ollaan koskaan tehty. Siihen tulee kaikkea kahvista suklaaseen ja volttejakin pitäisi tulla reilu 10.

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 06 Aug 2019, 14:20
by ontuva hollantilainen
Vähän panokuvia.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Panimomestarin tarkalla käsifiktillä siinä lisätään hiivaravinnetta.

Image

Täytyy sanoa, että hieman pelotti tossa keittovaiheessa, että kestääkö noi tukena olleet tiilet. Hehkuivat aika punasena, kuten kuvasta näkyy ja jos keitto ois kiehahtanu yli ja neste osunu tiileihin, nii en tiedä mitä olis tapahtunut.