Kaikenlainen TSI -väsäily tänne.
Moderators: Mayhem peruttu, kjs, ÖSFJGNRU HGUGGH
-
Casa Di Risu
- Posts: 763
- Joined: 14 Feb 2016, 16:04
#1203
Post
by Casa Di Risu » 06 Aug 2019, 15:41
Hyviä kuvia.
Puhdistusaineesta: fuck. Juuri starsan loppumassa. Onkohan tilalle saatavilla mitään vastaavaa (ei tarvitse huuhdella eikä liottaa kuumaan veteen)?
-
ontuva hollantilainen
- Melkein homo!

- Posts: 10646
- Joined: 11 Nov 2008, 18:25
- Location: erittäin vaarallisten matujen osasto
#1205
Post
by ontuva hollantilainen » 11 Aug 2019, 23:40
Menee taas offtopikiksi, mutta laitetaas tänne kuva tosta meiän uudesta omenaprässistä. Pari päivää meni tekemiseen. Heittoprässi on dyykattu ja runko on vanhasta sängystä. Ainoastaan pultit jouduttiin ostamaan.
Tosin täytyy sanoa, että ostettiin kyllä kans lehtikuusta prässin välilevyjen tekemiseen, joita ei siis vielä ole tehty. Pitää tässä vielä lähiaikoina upgreidata toi omenamurskain esteettisesti samalle tasolle.
-
tee se itse joulutorttu
- Nyt olen kateellinen.
- Posts: 13920
- Joined: 05 Jan 2016, 01:22
- Location: Vattupensaiden takana
#1207
Post
by tee se itse joulutorttu » 12 Aug 2019, 12:21
Mulla oli vastaava mutta paljon paskemmin tehty. Käytin hallitunkkia prässinä ja se oli vähän hankala käyttää. Luulen että sain ehkä 2/3 siitä mitä oikea puristamo olisi saanut irti. Iso ongelma oli liian heikko harso joka repeili.
-
ontuva hollantilainen
- Melkein homo!

- Posts: 10646
- Joined: 11 Nov 2008, 18:25
- Location: erittäin vaarallisten matujen osasto
#1208
Post
by ontuva hollantilainen » 12 Aug 2019, 16:06
tee se itse kesämies wrote: ↑12 Aug 2019, 12:21
Mulla oli vastaava mutta paljon paskemmin tehty. Käytin hallitunkkia prässinä ja se oli vähän hankala käyttää. Luulen että sain ehkä 2/3 siitä mitä oikea puristamo olisi saanut irti. Iso ongelma oli liian heikko harso joka repeili.
Joo me ollaan käytetty sellasta pari vuotta, mutta nyt tuli upgrade. Eikä ollut ees hallitunkki, vaan sellanen paskin saksitunkki. Silläkin sai 10 litrasta omenoita 2,5 litraa mehua, mikä on aikalailla se "oikeiden puristamoiden" taso. Freimi vaan ei oikein kestänyt siinä viritelmässä.
Melkein puristinta tärkeämpi on se omenanmurskain ja että saa ne omenat mahdollisimman pieneksi mössöksi ennen puristamista. Kuitenkin siten, ettei siemenet vahingoitu.
-
Casa Di Risu
- Posts: 763
- Joined: 14 Feb 2016, 16:04
#1209
Post
by Casa Di Risu » 12 Aug 2019, 19:11
Kiinnostais tehdä joku hapanolut seuraavaksi. Varmaan helpoin valinta ekaksi sellaiseksi olis käppä Berliner Weisse -tyylinen homma, eli mäskin hapattaminen. Mäskäys normaalisti, ja sitten maitohappoa ja loraus Gefilusta. Annetaan seistä noin vuorokausi (tai niin kauan, kunnes ph riittävän alhainen). Tämän jälkeen panopäivän jatkaminen normaalisti. Ehkäpä näin?
-
Rage Kandelin
- Matti Partanen

- Posts: 59457
- Joined: 17 Jan 2005, 14:12
- Location: Nokotzone
-
Contact:
#1210
Post
by Rage Kandelin » 12 Aug 2019, 20:42
Casa Di Risu wrote: ↑12 Aug 2019, 19:11
Kiinnostais tehdä joku hapanolut seuraavaksi. Varmaan helpoin valinta ekaksi sellaiseksi olis käppä Berliner Weisse -tyylinen homma, eli mäskin hapattaminen. Mäskäys normaalisti, ja sitten maitohappoa ja loraus Gefilusta. Annetaan seistä noin vuorokausi (tai niin kauan, kunnes ph riittävän alhainen). Tämän jälkeen panopäivän jatkaminen normaalisti. Ehkäpä näin?
Mulla tais olla tässä topsussa jonkinlainen sössötys aiheesta.
Kyllä kaikki suomalaiset tarvii autobonusta
-
tee se itse joulutorttu
- Nyt olen kateellinen.
- Posts: 13920
- Joined: 05 Jan 2016, 01:22
- Location: Vattupensaiden takana
#1211
Post
by tee se itse joulutorttu » 13 Aug 2019, 12:54
Aion tehdä huomenna valkoherukka-oluen, varmaan Saisonhiivalla. Sitten selviää varmaan miksi puna- ja valkoherukkaa ei käytetä ikinä oluissa. Luulisin että saisoniin marjojen tuoma happamuus ja kirpeys voisi sopia.
-
tee se itse joulutorttu
- Nyt olen kateellinen.
- Posts: 13920
- Joined: 05 Jan 2016, 01:22
- Location: Vattupensaiden takana
#1212
Post
by tee se itse joulutorttu » 13 Aug 2019, 12:57
ontuva hollantilainen wrote: ↑12 Aug 2019, 16:06
tee se itse kesämies wrote: ↑12 Aug 2019, 12:21
Mulla oli vastaava mutta paljon paskemmin tehty. Käytin hallitunkkia prässinä ja se oli vähän hankala käyttää. Luulen että sain ehkä 2/3 siitä mitä oikea puristamo olisi saanut irti. Iso ongelma oli liian heikko harso joka repeili.
Joo me ollaan käytetty sellasta pari vuotta, mutta nyt tuli upgrade. Eikä ollut ees hallitunkki, vaan sellanen paskin saksitunkki. Silläkin sai 10 litrasta omenoita 2,5 litraa mehua, mikä on aikalailla se "oikeiden puristamoiden" taso. Freimi vaan ei oikein kestänyt siinä viritelmässä.
Melkein puristinta tärkeämpi on se omenanmurskain ja että saa ne omenat mahdollisimman pieneksi mössöksi ennen puristamista. Kuitenkin siten, ettei siemenet vahingoitu.
Joo, mulla oli murskain, jossa oli kaksi 60mm viemäriputkea jotka oli ruuvattu täyteen rosteriruuveja. Noi "terät" pyöri kahdella akkuruuvinvääntimellä. Ihan hyvin se murskasi, mutta varmasti hienompi murska olis ollut parempaa.
-
tee se itse joulutorttu
- Nyt olen kateellinen.
- Posts: 13920
- Joined: 05 Jan 2016, 01:22
- Location: Vattupensaiden takana
#1213
Post
by tee se itse joulutorttu » 15 Aug 2019, 19:51
Tein tosiaan saisonin johon laitoin keiton lopussa viitisen litraa kylmäpuristettua valkoherukkamehua. Vierteessä oli ihan virkistävä kirpeys/happamuus mehun ansiosta, mutta saa nähdä mitä siitä on jäljellä käymisen jälkeen.
-
Hans Besättning
- 9k
- Posts: 9887
- Joined: 02 Dec 2007, 20:10
#1214
Post
by Hans Besättning » 17 Sep 2019, 12:30
Hans Besättning wrote: ↑01 Aug 2019, 18:13
Viskoin keväällä keräämääni kuusenkerkkää vimoseen keittoon.
Tästä tuli muutes helvetin hyvä ja taidankin ottaa tavaksi keittää keväisin satsin tällasta. Yllättävän tehokkaasti maku jyräsi humalapuolta, joten tota suhdetta voisi miettiä järkevämmäksi.
-
ontuva hollantilainen
- Melkein homo!

- Posts: 10646
- Joined: 11 Nov 2008, 18:25
- Location: erittäin vaarallisten matujen osasto
#1215
Post
by ontuva hollantilainen » 18 Sep 2019, 11:30
Tossa odottais edelleen breakfast stoutin ainekset, mutta siiderkausi käynnissä ja pitää tehdä pitkää päivää omenoiden parissa. Toissapäivänä katottiin laitteiden toimivuus ja eilen tehtiin 300 litraa siideriä. Tänään jatkuu.