Page 81 of 125

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 06 Aug 2019, 14:24
by ontuva hollantilainen
Ainii, huomasitteko, ettei trumpin takia tällä hetkellä saa starsania tai pbw:tä euroopasta :sad1lol: :sad1lol: :sad1lol:

Image

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 06 Aug 2019, 15:40
by dillen aspen
:o

Onneksi on vielä puoli litraa jäljellä.

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 06 Aug 2019, 15:41
by Master of Speed
Hyviä kuvia.

Puhdistusaineesta: fuck. Juuri starsan loppumassa. Onkohan tilalle saatavilla mitään vastaavaa (ei tarvitse huuhdella eikä liottaa kuumaan veteen)?

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 06 Aug 2019, 15:57
by ontuva hollantilainen
Meilläkin on starsania ehkä kahteen satsiin. Jos joku myy sitä pimeesti Tampereella, niin yv :bro:

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 11 Aug 2019, 23:40
by ontuva hollantilainen
Menee taas offtopikiksi, mutta laitetaas tänne kuva tosta meiän uudesta omenaprässistä. Pari päivää meni tekemiseen. Heittoprässi on dyykattu ja runko on vanhasta sängystä. Ainoastaan pultit jouduttiin ostamaan.

Image

Tosin täytyy sanoa, että ostettiin kyllä kans lehtikuusta prässin välilevyjen tekemiseen, joita ei siis vielä ole tehty. Pitää tässä vielä lähiaikoina upgreidata toi omenamurskain esteettisesti samalle tasolle.

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 12 Aug 2019, 09:36
by Master of Speed
:salute:

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 12 Aug 2019, 12:21
by dillen aspen
Mulla oli vastaava mutta paljon paskemmin tehty. Käytin hallitunkkia prässinä ja se oli vähän hankala käyttää. Luulen että sain ehkä 2/3 siitä mitä oikea puristamo olisi saanut irti. Iso ongelma oli liian heikko harso joka repeili.

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 12 Aug 2019, 16:06
by ontuva hollantilainen
tee se itse kesämies wrote:
12 Aug 2019, 12:21
Mulla oli vastaava mutta paljon paskemmin tehty. Käytin hallitunkkia prässinä ja se oli vähän hankala käyttää. Luulen että sain ehkä 2/3 siitä mitä oikea puristamo olisi saanut irti. Iso ongelma oli liian heikko harso joka repeili.
Joo me ollaan käytetty sellasta pari vuotta, mutta nyt tuli upgrade. Eikä ollut ees hallitunkki, vaan sellanen paskin saksitunkki. Silläkin sai 10 litrasta omenoita 2,5 litraa mehua, mikä on aikalailla se "oikeiden puristamoiden" taso. Freimi vaan ei oikein kestänyt siinä viritelmässä.

Melkein puristinta tärkeämpi on se omenanmurskain ja että saa ne omenat mahdollisimman pieneksi mössöksi ennen puristamista. Kuitenkin siten, ettei siemenet vahingoitu.

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 12 Aug 2019, 19:11
by Master of Speed
Kiinnostais tehdä joku hapanolut seuraavaksi. Varmaan helpoin valinta ekaksi sellaiseksi olis käppä Berliner Weisse -tyylinen homma, eli mäskin hapattaminen. Mäskäys normaalisti, ja sitten maitohappoa ja loraus Gefilusta. Annetaan seistä noin vuorokausi (tai niin kauan, kunnes ph riittävän alhainen). Tämän jälkeen panopäivän jatkaminen normaalisti. Ehkäpä näin?

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 12 Aug 2019, 20:42
by Rage Kandelin
Casa Di Risu wrote:
12 Aug 2019, 19:11
Kiinnostais tehdä joku hapanolut seuraavaksi. Varmaan helpoin valinta ekaksi sellaiseksi olis käppä Berliner Weisse -tyylinen homma, eli mäskin hapattaminen. Mäskäys normaalisti, ja sitten maitohappoa ja loraus Gefilusta. Annetaan seistä noin vuorokausi (tai niin kauan, kunnes ph riittävän alhainen). Tämän jälkeen panopäivän jatkaminen normaalisti. Ehkäpä näin?
Mulla tais olla tässä topsussa jonkinlainen sössötys aiheesta.

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 13 Aug 2019, 12:54
by dillen aspen
Aion tehdä huomenna valkoherukka-oluen, varmaan Saisonhiivalla. Sitten selviää varmaan miksi puna- ja valkoherukkaa ei käytetä ikinä oluissa. Luulisin että saisoniin marjojen tuoma happamuus ja kirpeys voisi sopia.

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 13 Aug 2019, 12:57
by dillen aspen
ontuva hollantilainen wrote:
12 Aug 2019, 16:06
tee se itse kesämies wrote:
12 Aug 2019, 12:21
Mulla oli vastaava mutta paljon paskemmin tehty. Käytin hallitunkkia prässinä ja se oli vähän hankala käyttää. Luulen että sain ehkä 2/3 siitä mitä oikea puristamo olisi saanut irti. Iso ongelma oli liian heikko harso joka repeili.
Joo me ollaan käytetty sellasta pari vuotta, mutta nyt tuli upgrade. Eikä ollut ees hallitunkki, vaan sellanen paskin saksitunkki. Silläkin sai 10 litrasta omenoita 2,5 litraa mehua, mikä on aikalailla se "oikeiden puristamoiden" taso. Freimi vaan ei oikein kestänyt siinä viritelmässä.

Melkein puristinta tärkeämpi on se omenanmurskain ja että saa ne omenat mahdollisimman pieneksi mössöksi ennen puristamista. Kuitenkin siten, ettei siemenet vahingoitu.
Joo, mulla oli murskain, jossa oli kaksi 60mm viemäriputkea jotka oli ruuvattu täyteen rosteriruuveja. Noi "terät" pyöri kahdella akkuruuvinvääntimellä. Ihan hyvin se murskasi, mutta varmasti hienompi murska olis ollut parempaa.

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 15 Aug 2019, 19:51
by dillen aspen
Tein tosiaan saisonin johon laitoin keiton lopussa viitisen litraa kylmäpuristettua valkoherukkamehua. Vierteessä oli ihan virkistävä kirpeys/happamuus mehun ansiosta, mutta saa nähdä mitä siitä on jäljellä käymisen jälkeen.

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 17 Sep 2019, 12:30
by Hans Besättning
Hans Besättning wrote:
01 Aug 2019, 18:13
Viskoin keväällä keräämääni kuusenkerkkää vimoseen keittoon.
Tästä tuli muutes helvetin hyvä ja taidankin ottaa tavaksi keittää keväisin satsin tällasta. Yllättävän tehokkaasti maku jyräsi humalapuolta, joten tota suhdetta voisi miettiä järkevämmäksi.

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 18 Sep 2019, 11:30
by ontuva hollantilainen
Tossa odottais edelleen breakfast stoutin ainekset, mutta siiderkausi käynnissä ja pitää tehdä pitkää päivää omenoiden parissa. Toissapäivänä katottiin laitteiden toimivuus ja eilen tehtiin 300 litraa siideriä. Tänään jatkuu.