Ens vuodeks vois koittaa muokata hermssistä pastörointikoneen, mikä nyt oletettavasti on aika helppoa, niin vois tehdä mehuakin.
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Posted: 19 Sep 2019, 21:47
by ontuva hollantilainen
500l siideriä hiivattuna!
Rotvalli.ninjasta kävi kuvaaja kuvaamassa meiän prosessia, niin eiköhän sieltä tuu jossain kohtaa jonkinlaista pätkää siiderinteosta.
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Posted: 30 Sep 2019, 11:25
by hailander
Tein jämistä light pale alea, tätä vois tehdä lisääkin kuuden päivän käymisen jälkeen maistuu erittäin kittaamiskelpoiselta ja abv on mukavat 3,5. Beersmith sanoi tyylilajista että German factory workers beer, eli koko päivän voi tissutella ja hommat luistaa!
Nuo vahvat on kyllä hyviä mutta harmittaa kun ei voi juoda edes litraa tulematta täysin humalaan. Uusi kevyempi olutelämä kutsuu minua nytten.
Rotvalli.ninjasta kävi kuvaaja kuvaamassa meiän prosessia, niin eiköhän sieltä tuu jossain kohtaa jonkinlaista pätkää siiderinteosta.
Elikkäs taitaa olla tämä
Nyt toi on katottavissa, aikamoista! kyllä toi enemmän työltä tuntu ku miltä toi tossa videossa näyttää
Ja jottei ois ihan off topik, niin toi videolla juotava olut on meiän tekemää saksalaistyyppistä pilsneriä.
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Posted: 09 Oct 2019, 19:22
by dillen aspen
Siisti viteo! Mitä matskua noi punaiset suodatinjutut on? Ite kun pari vuotta sitten prässäsin itse siiderimehut niin käytin jotain halpaa harsokangasta joka ei kestänyt painetta ja repeili.
Rotvalli.ninjasta kävi kuvaaja kuvaamassa meiän prosessia, niin eiköhän sieltä tuu jossain kohtaa jonkinlaista pätkää siiderinteosta.
Elikkäs taitaa olla tämä
massive hailz teillä on kyllä kunnolla hyvä DIY meininki siellä.
heitän ilmoille semmosen tarjouksen, että jos teitä joskus kiinnostaa kokeilla siman tekoa niin voitais tehä semmonen kollaboraatio että mä toimitan hunajan maltillista määrää valmista tuotetta vastaan.
Siisti viteo! Mitä matskua noi punaiset suodatinjutut on? Ite kun pari vuotta sitten prässäsin itse siiderimehut niin käytin jotain halpaa harsokangasta joka ei kestänyt painetta ja repeili.
paperikoneen viiraa vissiin?
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Posted: 13 Oct 2019, 12:10
by Master of Speed
Tuli tehtyä sahtia- Nyt takana 3 päivää pääkäymistä ja kovin pullahiivaisen makuista on ainakin vielä. Vein kylmälle partsille, toivottavasti se maku siitä puhdistuu.
Toinen ongelma oli, että katajan makua ei juurikaan ole mukana, vaikka katajanoksia tuli käytetty valmistusvaiheessa. Onnistuisikohan "kuivahumalointi" maustehylly-katajanmarjoilla, vai olisiko parempi keitää niistä ns. tee ja kaataa joukkoon?
Siisti viteo! Mitä matskua noi punaiset suodatinjutut on? Ite kun pari vuotta sitten prässäsin itse siiderimehut niin käytin jotain halpaa harsokangasta joka ei kestänyt painetta ja repeili.
Paperikoneen viiraa Kestää painetta eikä repeile!
e. eli aivan ku Mähönen arvasi.
Ja meidän porukka elää diileistä, etkä ole ensimmäinen hunajakauppias jonka kanssa on asioita vaihdeltu, elikkäs joo hunajakysymykseen. Tuote on juomakelposta arvioilta ens vuoden alussa ja siitä se sitten paranee pikkuhiljaa.
Tosin koitetaan tällä kertaa nopeuttaa osassa satsia tota malolactista käymistä.
Tuli tehtyä sahtia- Nyt takana 3 päivää pääkäymistä ja kovin pullahiivaisen makuista on ainakin vielä. Vein kylmälle partsille, toivottavasti se maku siitä puhdistuu.
Toinen ongelma oli, että katajan makua ei juurikaan ole mukana, vaikka katajanoksia tuli käytetty valmistusvaiheessa. Onnistuisikohan "kuivahumalointi" maustehylly-katajanmarjoilla, vai olisiko parempi keitää niistä ns. tee ja kaataa joukkoon?
Hiivan maku poistui yksinkertaisesti viemällä käymisastia partsille viileään viikoksi. Säikähdin turhaan. Kokeilen katajaa humalapussissa seuraavaksi.
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Posted: 11 Nov 2019, 09:25
by timtim
Onkos joku tehnyt onnistuneesti neipaa? Ajattelin loppuvuodesta tehdä, jollei mee ihan rakettitieteeksi. En oo vielä kovin tarkkaan perehtynyt aiheeseen, mut ainakin hapettumisen kans pitäis ilmeisesti olla tarkkana?
Onkos joku tehnyt onnistuneesti neipaa? Ajattelin loppuvuodesta tehdä, jollei mee ihan rakettitieteeksi. En oo vielä kovin tarkkaan perehtynyt aiheeseen, mut ainakin hapettumisen kans pitäis ilmeisesti olla tarkkana?
Pistin käymisen loppuvaiheessa vesilukon suuhun foliopallon joka täyttyi hiilidioksidilla, joten cold crashin aikana vesilukko ei päässyt imemään ilmaa käymisastiaan.
Lisäksi puskin oluen kegittäessä hiilidioksidilla käymisastiasta kegiin lappoamisen sijaan.
Pari kuukautta se ainakin säilyi hyvänä, mutta kegiin jäi pohjalle pari litraa puoleksi vuodeksi ja kun tyhjensin ne, olut oli muuttunut rusehtavan violetiksi liejuksi.
En tiiä miten hapen saa pidettyä kurissa jos meinaat pullottaa.
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Posted: 11 Nov 2019, 09:54
by Rage Kandelin
Tosi tarkkana hapen kanssa. Pullottaessa happikontaktin voi välttää beergunilla tai sitten ihan vaan hiilaripullosta hiilidioksidia pulloon.
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Posted: 11 Nov 2019, 12:16
by ontuva hollantilainen
Onko ton neipan kanssa joku muista oluista poikkeava erityinen syy varoa happea?
Oon muuten ite laittanu sulfiitteja viime alkoholituotteisiin hapettumisen aiheuttamaa makua torjumaan, ja mielestäni vaikutus on ollut aika selvä.