Ootteko mäskänneet pilsnerit vaiheissa vai single-infuusiona?
Ihan single infuusiona menneet. Ehkä sitten jossain kohtaa kun saa rimsin pelittään, niin voi kikkailla. Ulosmäskäys ollaan tosin tehty.
Innostuin nyt heti kikkailemaan kolmivaiheisesti ja ihan hauska vähän rikkoa kaavaa. Toivottavasti palkitsee myös lopputuloksessa, odotukset on kyllä tapissa.
Vähän jännäksi meinasi mennä käymisen alkamista kärsimättömänä venailessa ja hädissäni laitoin tilaten vielä kuivahiivatkin varoille. Ilmeisesti näissä vaan kestää pidempään herätä käyntiin.
Eilen meni pulloon, nyt jännittää
En tiedä miten ton laageroinnin hoitaisi jatkossa, kun kellarin jääkaappi ei laskenut termostaatin osoittamaan lämpötilaan. Kiersin nyt ongelman viemällä käymisastian pihasaunaan, jossa sattui löauhasta talvesta johtuen olemaan koko ajan optimilämpötilat.
Tätä venaillessa tein kerkkä-saisonin sekä tollasen "Continuous hopping" ipan ja alkaa tota kaljaa olemaan.
Tekis mieli kyhätä jostain vanhasta jääkaapista/pakastimesta käymiskaappi ulos ja mietin, että onko tässä mitään järkeä. Varmaan kovimmilla pakkasilla ja helteillä ei oo tolkun häivää mutta onko kellään kokemuksia aiheesta? Periaatteessa matalampien käymislämpötilojen ylläpidon luulis keväällä ja syksyllä olevan helppoa mutta vähän mietityttää, että mitäs sudenkuoppia tässä onkaan. Ja oisko pakastin vai jääkaappi parempi tähän tarkotukseen
Tietääkseni jotain kylmää kestäviä pakastimia on olemassakin. Ainahan noiden kanssa suositellaan, että esim. parvekkeelle tai ulkovarastoon ei tavallisia kylmälaitteita saa laittaa. Tiedä sitten että onko se niin justiinsa.
Löysin pakastimen, joka lupaa toimivan -15 pakkasessa. Se riittää mulle mutta osaako joku sanoa miten rakennusprosessi eroaa jääkaappiin nähden? Tai se jäähdytys kai siinä on vaan erilainen mut oisko jotain vertailua tarjolla?
Jos vain käymiskaappina mainasit käyttää, niin eihän se vaadi muuta kuin termostaatin, joka laittaa päälle/pois tarpeen mukaan. Itellä on matkajääkaappi plus tämä: https://www.conrad.com/p/renkforce-ut30 ... -c-1373757
Jos meinaa kylmässä tilassa pitää niin jonkun lämmityshomman tarvii myös. En kattonu linkkiä mutta monet noista termostaateista tukee kyllä viilennystä ja lämmitystä.
Joo, ulkona tota pitäs sit pitää ja rakennan ohjausyksikön ite, mikä säätää pakastinta/lämmitystä päälle ja pois. Lämpölähteeksi mietin keraamisia "polttimoita" mut en oo vielä täysin päättänyt. Netti 9n pullollaan ohjeita tommoselle jääkaapista rakentamiselle mut pakastimista ei oikeen löydy mitään. Järkeni sanoo, että salalla idealla vaan termostaatin perään mutta en oo luottanu järkeeni.
Samalla tavalla se pakastin toimii ku jääkaappikin, pakastimen oma termostaatti yrittää jäähdyttää kaappia hyvinkin kylmäksi mutta erillinen (digitaalinen) termostaatti katkaisee virran koko vehkeestä aina kun haluttu lämpötila on saavutettu.
Mulla oli pitkään tollanen STC-1000 joka tukee sekä jäähdytystä että lämmitystä. Hyvin toimi sen pari vuotta mitä se oli käytössä. Sittemmin hommasin seinään pistettävän vehkeen kun alkoi epäilyttää omat kytkennät tollasessa laitteessa joka on lähes aina päällä. Lämmönlähteenä porukka on käyttäny juurikin lämpölamppuja jonkun säilykepurkin sisällä niin ei turhaan valaista olutta.
Mulla oli pitkään tollanen STC-1000 joka tukee sekä jäähdytystä että lämmitystä. Hyvin toimi sen pari vuotta mitä se oli käytössä. Sittemmin hommasin seinään pistettävän vehkeen kun alkoi epäilyttää omat kytkennät tollasessa laitteessa joka on lähes aina päällä.
Mistä kannattaa nykyään tilailla noita seinään pistettäviä vehkeitä että saa jääkaapin lämpötiloja kontrolloitua?
Panimonurkasta loppu mutta Lappo myy femmaa kalliimmalla. Taidan jättää rahat kotimaahan tässä. Vielä se jääkaappi pitää hommata, arkkupakastin olisi mutta siinä on hemmetti sisämitat sellaiset että ei ihan mahdu käymispönikkä sisään.
Tosta Inkbirdistä on myös se vähän kalliimpi versio johon pystyy vissiin ohjelmoimaan steppejä, kannattaa harkita sitä jos meinaa lagereita tehdä ja ei jaksa räplätä termostaattia usein.
Tosta Inkbirdistä on myös se vähän kalliimpi versio johon pystyy vissiin ohjelmoimaan steppejä, kannattaa harkita sitä jos meinaa lagereita tehdä ja ei jaksa räplätä termostaattia usein.
Tosta Inkbirdistä on myös se vähän kalliimpi versio johon pystyy vissiin ohjelmoimaan steppejä, kannattaa harkita sitä jos meinaa lagereita tehdä ja ei jaksa räplätä termostaattia usein.
Ootteko mäskänneet pilsnerit vaiheissa vai single-infuusiona?
Ihan single infuusiona menneet. Ehkä sitten jossain kohtaa kun saa rimsin pelittään, niin voi kikkailla. Ulosmäskäys ollaan tosin tehty.
Innostuin nyt heti kikkailemaan kolmivaiheisesti ja ihan hauska vähän rikkoa kaavaa. Toivottavasti palkitsee myös lopputuloksessa, odotukset on kyllä tapissa.
Vähän jännäksi meinasi mennä käymisen alkamista kärsimättömänä venailessa ja hädissäni laitoin tilaten vielä kuivahiivatkin varoille. Ilmeisesti näissä vaan kestää pidempään herätä käyntiin.
Eilen meni pulloon, nyt jännittää
En tiedä miten ton laageroinnin hoitaisi jatkossa, kun kellarin jääkaappi ei laskenut termostaatin osoittamaan lämpötilaan. Kiersin nyt ongelman viemällä käymisastian pihasaunaan, jossa sattui löauhasta talvesta johtuen olemaan koko ajan optimilämpötilat.
Tätä venaillessa tein kerkkä-saisonin sekä tollasen "Continuous hopping" ipan ja alkaa tota kaljaa olemaan.
Hemmetin hyvä tuli ja näitä pitää tehdä jatkossakin, pitää vaan miettiä miten noi lämpötilat sitten kikkailee.
Ei oo tän vuoden puolella pantu, mutta nyt pantiin tänään ja hyvästä säästä innostuneina päätettiin, että pannaan kans huomenna ja ylihuomenna.
Tänään tehtiin red ale. Huomenna hunaja amberlager ja ylihuomenna saksalaistyylinen pilsner. Elikkä sellanen 240 litraa olis tarkotus tehdä yhteensä ja just siihen on aineksetkin valmiina.
Toivottavasti menevät kaikki erät nappiin, niin pääsis noiden turvin vähän kehittelemään tuota pullojen pesu- ja täyttöpuolta.