Page 112 of 125

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 25 Mar 2021, 10:12
by Timo Jutilan maksa
Hans Besättning wrote:
25 Mar 2021, 09:46
Timo Jutilan maksa wrote:
25 Mar 2021, 09:37
Hans Besättning wrote:
25 Mar 2021, 08:30
Nukahdin eilen kesken keiton, mut eiköhän tosta vielä ihan ok kesä-saisoni tule.
Kauanko ehti kiehahtaa? :D
No lähinnä myöhästyin "vähän" 20min lisäyksistä, mut ei varmaan tässä tapauksessa niin väliäkään, kun ei noi humalat oo niin framilla ja noi kuusenkerkätkin jyräämässä tota osastoa.
Eiköhän tuosta juotavan makuinen tule kumminkin. Sulla oli pakkasessa kerkkiä vai?

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 25 Mar 2021, 10:13
by Timo Jutilan maksa
Tänään startterin teko kveikille, lauantaina jos olis aamulla keitto. Käynee sen verran kiukulla taas että ensi viikolla pääsee sopivasti lisäilemään vattua, lakua ja suolaa sekaan [-o<

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 25 Mar 2021, 10:18
by Hans Besättning
Timo Jutilan maksa wrote:
25 Mar 2021, 10:12
Hans Besättning wrote:
25 Mar 2021, 09:46
Timo Jutilan maksa wrote:
25 Mar 2021, 09:37
Hans Besättning wrote:
25 Mar 2021, 08:30
Nukahdin eilen kesken keiton, mut eiköhän tosta vielä ihan ok kesä-saisoni tule.
Kauanko ehti kiehahtaa? :D
No lähinnä myöhästyin "vähän" 20min lisäyksistä, mut ei varmaan tässä tapauksessa niin väliäkään, kun ei noi humalat oo niin framilla ja noi kuusenkerkätkin jyräämässä tota osastoa.
Eiköhän tuosta juotavan makuinen tule kumminkin. Sulla oli pakkasessa kerkkiä vai?
Juu pakkasessa, vielä riittäisi yhteen latinkiin. Olis kyllä haaveissa tehdä joku pelkiltään kerkällä maustettu satsi, ehkä sitten tuoreesta sadosta.

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 31 Mar 2021, 12:32
by Vincent Dusk
Ensimmäinen olut on maisteltu ja aika hyvää siitä tuli vaikka omalla reseptillä mentiin. Seuraavaksi vuorossa tod. näk. Stout tai Neipa jahka toi Tilt saapuu perille.

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 04 Apr 2021, 22:06
by Hans Besättning
Helkkari kun on hyvä pilssiresepti hallussa ja pitäis mieluusti koko ajan tätä hyllyssä, mut sit on aina kauhee kikkailu mistä päin kämppää löytää tarvitun lämpötilan ja saa vielä sen pysymään siinä.

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 04 Apr 2021, 23:32
by Timo Jutilan maksa
Image

Tuollaista parhaillaan lasissa. Trillium-panimon reseptillä pantu hyvinkin kepoisa pale ale. Tämä oli mukava kokeilu kun sai humalatkin vielä suht tuoreina.

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 05 Apr 2021, 13:28
by Master of Speed
Nyt olis parvekkeella sellaiset lämpötilat, että voisi ehkä termostaatin ja pienen lämmittimen kanssa kokeilla jotain käppälagerointia.

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 14 Apr 2021, 17:35
by Timo Jutilan maksa
Alkoi tehdä mieli single hoppia joten tilaukseen maltaat, hiiva ja Nelson Sauvinia [-o<

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 03 May 2021, 21:54
by Timo Jutilan maksa
Coolheadin suolainen vadelmalaku sour-kopio osoittautui maukkaaksi =P~

Seuraavalla kerralla sitä hiivaravinnetta koska kunnolla startatulle kveikillekin tuntui olevan suhteellisen työläs prosessi. Marjojen lisäämisen myötä sitten innostui kyllä käymään vähän vilkkaammin. Saas nähdä millainen on hiilihapotetun lopputulos.

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 06 May 2021, 17:50
by johtaja (virkavapaalla)
Kertokaapa viisaat panijat hiemana noista käymisajoista. Oon antanut kotioluen (~8 litran satsien) olla pöntössä noin 7-9 päivää, jonka jälkeen pullottanut. Mitä vaikutuksia sillä olisi, jos se olisi vaikka 14 päivää käymisastiassa ja sen jälkeen pullottais? 20 litran APA-satsia tässä siis tekeillä, että on litramääräkin eri.

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 07 May 2021, 12:44
by dillen aspen
Hiuxet wrote:
06 May 2021, 17:50
Kertokaapa viisaat panijat hiemana noista käymisajoista. Oon antanut kotioluen (~8 litran satsien) olla pöntössä noin 7-9 päivää, jonka jälkeen pullottanut. Mitä vaikutuksia sillä olisi, jos se olisi vaikka 14 päivää käymisastiassa ja sen jälkeen pullottais? 20 litran APA-satsia tässä siis tekeillä, että on litramääräkin eri.
Tekee vaan hyvää, maut tasaantuu ja hiiva+muu muju laskeutuu pohjalle. 7-9 päivää on aika lyhyt aika.

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 07 May 2021, 14:09
by Master of Speed
dillen ass-pen wrote:
07 May 2021, 12:44
Hiuxet wrote:
06 May 2021, 17:50
Kertokaapa viisaat panijat hiemana noista käymisajoista. Oon antanut kotioluen (~8 litran satsien) olla pöntössä noin 7-9 päivää, jonka jälkeen pullottanut. Mitä vaikutuksia sillä olisi, jos se olisi vaikka 14 päivää käymisastiassa ja sen jälkeen pullottais? 20 litran APA-satsia tässä siis tekeillä, että on litramääräkin eri.
Tekee vaan hyvää, maut tasaantuu ja hiiva+muu muju laskeutuu pohjalle. 7-9 päivää on aika lyhyt aika.
Joo, se riippuu niin paljon monesta asiasta. Vahvassa oluessa kestää pidempään. Jotkin hiivat ovat nopeampia kuin toiset. Jos oikein huono tuuri käy, niin saattaa jopa olla käyminen kesken ja pullot räjähtää.

En tiedä onko sillä lopulta maun kannalta kauheasti merkitystä, mutta itse tykkään aika lailla kaikkien oluiden kanssa siirtää ne toiseen käymisastiaan pois hiivakakun päältä. Ainakin tulee kirkkaampaa olutta. Ja pullotus sit tietty eri astiasta vielä, niin muhjut jää tokankin astian pohjalle.

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 07 May 2021, 14:34
by dillen aspen
Itse pitäisin tota astiasta toiseen siirtelyä huomattavasti isompana riskinä kun hiivakakun päällä pitämistä, ellei sitä sitten pysty tekemään täysin hapettomasti.

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 07 May 2021, 16:31
by Master of Speed
dillen ass-pen wrote:
07 May 2021, 14:34
Itse pitäisin tota astiasta toiseen siirtelyä huomattavasti isompana riskinä kun hiivakakun päällä pitämistä, ellei sitä sitten pysty tekemään täysin hapettomasti.
Eri koulukuntaa. :)

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

Posted: 07 May 2021, 16:53
by Timo Jutilan maksa
No ei tuo itseasiassa ole pelkkä koulukuntakysymys koska esim. humalavetoisissa oluissa hapettuminen on aito riski.