ATK:ta idiooteille

Kaikenlainen TSI -väsäily tänne.

Moderators: Mayhem peruttu, kjs, ÖSFJGNRU HGUGGH

Message
Author
User avatar
Samba-Turre
.
.
Posts: 97356
Joined: 30 Apr 2004, 14:37
Contact:

Re: ATK:ta idiooteille

#1861 Post by Samba-Turre » 15 Mar 2019, 14:34

Saakohan tuon windows kybän uudelleen asennettua jos ei ole asennuslevyä, product keytä tai muutakaan?
Alkaa tökkiä koko laitos ja mietin josko se auttaisi.
My name is Räppi-Turre and i approve this message.

Image

User avatar
murkulan vippe
4k
Posts: 4869
Joined: 25 Feb 2011, 08:14
Location: J-Town

Re: ATK:ta idiooteille

#1862 Post by murkulan vippe » 15 Mar 2019, 15:53

Räppi-Turre wrote:
15 Mar 2019, 14:34
Saakohan tuon windows kybän uudelleen asennettua jos ei ole asennuslevyä, product keytä tai muutakaan?
Alkaa tökkiä koko laitos ja mietin josko se auttaisi.
Product key varmaan pitäis olla.

User avatar
Paikallinen mieshenkilö
8k
Posts: 8911
Joined: 26 Dec 2011, 05:55
Location: Tre

Re: ATK:ta idiooteille

#1863 Post by Paikallinen mieshenkilö » 15 Mar 2019, 16:56

Sen product keyn saa kyllä näkyviin.
Komentoriville käsky
wmic path SoftwareLicensingService get OA3xOriginalProductKey
niin se antaa sen.

User avatar
Samba-Turre
.
.
Posts: 97356
Joined: 30 Apr 2004, 14:37
Contact:

Re: ATK:ta idiooteille

#1864 Post by Samba-Turre » 20 Mar 2019, 08:29

Jollain ketkuohjelmala sain product keyn kopsattua.

Nyt pohdiskelen millanen härdelli on tuon win 10 uudelleen asennus. Vai saako sen ihan kätsysti palautettua ns tehdasetuksiin?

Antakaa vinkkejä ja muistilista
My name is Räppi-Turre and i approve this message.

Image

User avatar
Päällikkö tason äijä
God of PIF
God of PIF
Posts: 31635
Joined: 05 Jun 2018, 22:56
Location: On a podium

Re: ATK:ta idiooteille

#1865 Post by Päällikkö tason äijä » 20 Mar 2019, 15:47

Räppi-Turre wrote:
20 Mar 2019, 08:29
Jollain ketkuohjelmala sain product keyn kopsattua.

Nyt pohdiskelen millanen härdelli on tuon win 10 uudelleen asennus. Vai saako sen ihan kätsysti palautettua ns tehdasetuksiin?

Antakaa vinkkejä ja muistilista
Ite henk koht tekisin niin että varmuuskopioisin tärkeät tiedostot pois järjestelmälevyltä (eli C: asemalta) jollekkin toiselle asemalle tai usb tikulle tai johonkin. Sitten tekisin windows 10 boot usb tikun ( https://www.microsoft.com/fi-fi/softwar ... /windows10 ). Sitten vaan tikku koneeseen ja biosista kone käynnistymään USB tikulta ja asennuksen yhteydessä formatoisin C:-osion ja sitten siihen tyhjälle osiolle lätkisin windowsin. Kannattaa myös samassa rytäkässä pistää vähän rahaa haisemaan ja ostaa käyttöjärjestelmälevyksy SSD asema jos ei ole jo valmiksi. Jos on niin ei tarvitse haista.
Image

User avatar
Samba-Turre
.
.
Posts: 97356
Joined: 30 Apr 2004, 14:37
Contact:

Re: ATK:ta idiooteille

#1866 Post by Samba-Turre » 21 Mar 2019, 11:42

Have a crappy day! wrote:
20 Mar 2019, 15:47
Räppi-Turre wrote:
20 Mar 2019, 08:29
Jollain ketkuohjelmala sain product keyn kopsattua.

Nyt pohdiskelen millanen härdelli on tuon win 10 uudelleen asennus. Vai saako sen ihan kätsysti palautettua ns tehdasetuksiin?

Antakaa vinkkejä ja muistilista
Ite henk koht tekisin niin että varmuuskopioisin tärkeät tiedostot pois järjestelmälevyltä (eli C: asemalta) jollekkin toiselle asemalle tai usb tikulle tai johonkin. Sitten tekisin windows 10 boot usb tikun ( https://www.microsoft.com/fi-fi/softwar ... /windows10 ). Sitten vaan tikku koneeseen ja biosista kone käynnistymään USB tikulta ja asennuksen yhteydessä formatoisin C:-osion ja sitten siihen tyhjälle osiolle lätkisin windowsin. Kannattaa myös samassa rytäkässä pistää vähän rahaa haisemaan ja ostaa käyttöjärjestelmälevyksy SSD asema jos ei ole jo valmiksi. Jos on niin ei tarvitse haista.
Kiitos infosta. Täytyy joku tikku tökkästä. Toki tallennan matskut eka.
Tosin varman vielä vähän kattelen tuon piiputusta.
My name is Räppi-Turre and i approve this message.

Image

User avatar
POP STJÄRNA
Posts: 703
Joined: 17 Sep 2018, 12:23

Re: ATK:ta idiooteille

#1867 Post by POP STJÄRNA » 20 May 2019, 23:08

mikä noista kevyistä linuxeista olisi hyvä? mulla on useamman vuoden vanha miniläppäri, jossa on joku tollanen intel atom -tjsp sähköä säästävä prosessori. windows seiskan kanssa koko systeemi on älyttömän hidas. kokeilin vähän usb-muistista buutattavaa puppy linuxia ja se vaikutti ihan kivalta. asentaminen kovalevylle oli sitten vähän vähemmän hauskaa ja aloin kallistua lubuntuun tai xubuntuun. lubuntun oon saanut joskus asennettua johonkin ja se on kai isompi distro kuin puppy. tahtoisin pitää win 7:n vielä rinnalla käytössä.

User avatar
perään kuulutettu asiakeskustelu
Melkein homo!
Melkein homo!
Posts: 10039
Joined: 14 Dec 2013, 23:12
Location: Entropy relay #108, anthropomorphic field resonator grid

Re: ATK:ta idiooteille

#1868 Post by perään kuulutettu asiakeskustelu » 21 May 2019, 15:34

POP STJÄRNA wrote:
20 May 2019, 23:08
mikä noista kevyistä linuxeista olisi hyvä? mulla on useamman vuoden vanha miniläppäri, jossa on joku tollanen intel atom -tjsp sähköä säästävä prosessori. windows seiskan kanssa koko systeemi on älyttömän hidas. kokeilin vähän usb-muistista buutattavaa puppy linuxia ja se vaikutti ihan kivalta. asentaminen kovalevylle oli sitten vähän vähemmän hauskaa ja aloin kallistua lubuntuun tai xubuntuun. lubuntun oon saanut joskus asennettua johonkin ja se on kai isompi distro kuin puppy. tahtoisin pitää win 7:n vielä rinnalla käytössä.
Aika preferenssijuttu, sekä xubuntu että lubuntu pyörii hyvin todella vanhallakin raudalla ja valinta on lähinnä desktopissa. Xfce on enemmän kustomoitavissa ilman konsolikomentoja.
Laskuri laskuri: 6 | Ostetut muovikassit 2020: 1
AsiA AinA : ArvostellA AuktoriteettejA
Image
Rogen NHL-mestari 2018-19
Jos satut kuolemaan muista aineen katoamattomuuden laki ja muutu energiaksi.

User avatar
perään kuulutettu asiakeskustelu
Melkein homo!
Melkein homo!
Posts: 10039
Joined: 14 Dec 2013, 23:12
Location: Entropy relay #108, anthropomorphic field resonator grid

Re: ATK:ta idiooteille

#1869 Post by perään kuulutettu asiakeskustelu » 21 May 2019, 15:37

pidetään symposium wrote:
07 Mar 2019, 15:35
sattuisko jollain päähesassa olemaan miljoonalaatikossa/kaapin perällä ddr2-muistikampoja? kaks gigan tai kahden kokoista tarttis. näissä nykyisissä lukee pc2 5300u jos se meinaa yhteensopivuudelle jotain.
Laitan tällaisia postikuluilla tulemaan tai nouto Keravalta.
Laskuri laskuri: 6 | Ostetut muovikassit 2020: 1
AsiA AinA : ArvostellA AuktoriteettejA
Image
Rogen NHL-mestari 2018-19
Jos satut kuolemaan muista aineen katoamattomuuden laki ja muutu energiaksi.

User avatar
POP STJÄRNA
Posts: 703
Joined: 17 Sep 2018, 12:23

Re: ATK:ta idiooteille

#1870 Post by POP STJÄRNA » 26 May 2019, 21:44

perään kuulutettu asiakeskustelu wrote:
21 May 2019, 15:34
Aika preferenssijuttu, sekä xubuntu että lubuntu pyörii hyvin todella vanhallakin raudalla ja valinta on lähinnä desktopissa. Xfce on enemmän kustomoitavissa ilman konsolikomentoja.
lubuntu pelaa ihan mukavasti

Poistunut käyttäjä a7a8b69
Poistunut käyttäjä
Posts: 93646
Joined: 05 May 2013, 22:16

Re: ATK:ta idiooteille

#1871 Post by Poistunut käyttäjä a7a8b69 » 01 Jul 2019, 18:48

Miks modeemi ei pidä tota 5 ghz langatonta verkkoa päällä, vaan aina tipauttaa sen siihen 2,5 hertiseen?

User avatar
bertie worcestershire
1k
Posts: 1687
Joined: 18 May 2018, 12:01
Location: Suur-Kallio

Re: ATK:ta idiooteille

#1872 Post by bertie worcestershire » 02 Jul 2019, 13:43

Juutis wrote:
01 Jul 2019, 18:48
Miks modeemi ei pidä tota 5 ghz langatonta verkkoa päällä, vaan aina tipauttaa sen siihen 2,5 hertiseen?
Luultavasti siksi että modeemisi langaton verkkototeutus on paska, ihan niinkuin suurimmassa osassa laitteita jotka yrittää olla montaa asiaa yhtäaikaa eli tuossa tapauksessa modeemi, reititin, ethernet-kytkin ja langattoman verkon tukiasema. Kaikki vastaavat laitteet eivät toki ole aivan susia mutta monet ovat, varsinkin sellaiset halpisvehkeet mitä saa nettiliittymän kylkiäisenä. Jos haluaa kunnollisen, kannattaa laittaa modeemi siltaavaan tilaan ja sen perään erilliset reititin, kytkin ja langaton tukiasema joltakin hyväksi havaitulta merkiltä kuten Cisco, HP, Juniper jne. Tai jos ei viitsi sijoittaa tuhansia euroja kotiverkkoon niin vaikka Ubiquiti jolta pienen kokoonpanon saa muutamalla satasella.
It’s hip 2 b^2

Poistunut käyttäjä a7a8b69
Poistunut käyttäjä
Posts: 93646
Joined: 05 May 2013, 22:16

Re: ATK:ta idiooteille

#1873 Post by Poistunut käyttäjä a7a8b69 » 02 Jul 2019, 17:10

bertiewooster wrote:
02 Jul 2019, 13:43
Juutis wrote:
01 Jul 2019, 18:48
Miks modeemi ei pidä tota 5 ghz langatonta verkkoa päällä, vaan aina tipauttaa sen siihen 2,5 hertiseen?
Luultavasti siksi että modeemisi langaton verkkototeutus on paska, ihan niinkuin suurimmassa osassa laitteita jotka yrittää olla montaa asiaa yhtäaikaa eli tuossa tapauksessa modeemi, reititin, ethernet-kytkin ja langattoman verkon tukiasema. Kaikki vastaavat laitteet eivät toki ole aivan susia mutta monet ovat, varsinkin sellaiset halpisvehkeet mitä saa nettiliittymän kylkiäisenä. Jos haluaa kunnollisen, kannattaa laittaa modeemi siltaavaan tilaan ja sen perään erilliset reititin, kytkin ja langaton tukiasema joltakin hyväksi havaitulta merkiltä kuten Cisco, HP, Juniper jne. Tai jos ei viitsi sijoittaa tuhansia euroja kotiverkkoon niin vaikka Ubiquiti jolta pienen kokoonpanon saa muutamalla satasella.
Eli antaapa modeemin tiputella itseään niin paljon ku tahtoo.

User avatar
bertie worcestershire
1k
Posts: 1687
Joined: 18 May 2018, 12:01
Location: Suur-Kallio

Re: ATK:ta idiooteille

#1874 Post by bertie worcestershire » 02 Jul 2019, 18:33

Juutis wrote:
02 Jul 2019, 17:10
bertiewooster wrote:
02 Jul 2019, 13:43
Juutis wrote:
01 Jul 2019, 18:48
Miks modeemi ei pidä tota 5 ghz langatonta verkkoa päällä, vaan aina tipauttaa sen siihen 2,5 hertiseen?
Luultavasti siksi että modeemisi langaton verkkototeutus on paska, ihan niinkuin suurimmassa osassa laitteita jotka yrittää olla montaa asiaa yhtäaikaa eli tuossa tapauksessa modeemi, reititin, ethernet-kytkin ja langattoman verkon tukiasema. Kaikki vastaavat laitteet eivät toki ole aivan susia mutta monet ovat, varsinkin sellaiset halpisvehkeet mitä saa nettiliittymän kylkiäisenä. Jos haluaa kunnollisen, kannattaa laittaa modeemi siltaavaan tilaan ja sen perään erilliset reititin, kytkin ja langaton tukiasema joltakin hyväksi havaitulta merkiltä kuten Cisco, HP, Juniper jne. Tai jos ei viitsi sijoittaa tuhansia euroja kotiverkkoon niin vaikka Ubiquiti jolta pienen kokoonpanon saa muutamalla satasella.
Eli antaapa modeemin tiputella itseään niin paljon ku tahtoo.
Tekeekö se modeemi muuten erilliset verkot 2.4GHz ja 5GHz taajuuksille? Ja se 5GHz verkko vaan tipahtaa pois eikä koko verkkoa löydy? Vois ehkä yrittää kokeilla vaihtaa kanavaa tai katsoa oisko siinä jotain automaattista kanavavalintaa jos tuo sattuis johtumaan siitä että käytettävä kanava on liian häiriöinen. Jos sensijaan verkko näkyy mutta laitteet valitsee matalamman taajuuden, onkin hankalampi juttu kun asiakaslaitteen verkonvalintaa ei oikein millään pysty pakottamaankaan paitsi tietty jättämällä niille ainoastaan 5GHz vaihtoehto mutta sekään ei tietty kaikissa vanhoissa laitteissa toimi ollenkaan. Tuohon löytyy arvokkaammista laitteista ties minkälaisia kikkoja ja säädettäviä asetuksia jotka joko toimii tai ei toimi.
Mitä tulee 5GHz verkon hyötyihin 2.4GHz verkkoon verrattuna, tärkeimpänä siinä on se että 5GHz on uudempaa tekniikkaa jota kaikki laitteet ei ehkä vielä tue joten saattaa esim. kaupungin keskustassa missää on paljon muitakin verkkoja, toimia paremmin kuin 2.4GHz mutta ei siitä ihan kamalasti muuta hyötyä ole, 2.4GHz verkko kuuluukin kauemmas. Ei siihen siis kauheesti kannatakaan panostaa.
It’s hip 2 b^2

Poistunut käyttäjä a7a8b69
Poistunut käyttäjä
Posts: 93646
Joined: 05 May 2013, 22:16

Re: ATK:ta idiooteille

#1875 Post by Poistunut käyttäjä a7a8b69 » 02 Jul 2019, 20:42

^joo, tekee 2.4 ja 5 ghz verkot, molemmat näkyy yhtä aikaa. Puhelin yhdistää tohon vitoseen, mutta tipppuu helposti sitten 2,4:ään. Eli onko se vaan niin huonolaatuinen, ettei puhelin pysy siinä :dontknow:
Huomasin tuon, ku päivitin kupariyhteyden sata megaseen valokuituun ja aloin ihmettelemään, että miks nopeustesti näyttää puhelimella hikisesti 30 mbit. Sit ku yhdisti puhelimen 5 ghz, nopeus oli sata.

Käytännössä tuolla ei merkitystä itelle, ku puhelin on ainoana langattomana verkossa, muut tarvittavat vehkeet menee suoraan piuhalla töpseliin, ku noita reikiä nyt joka huoneessa onneksi on.

Post Reply