ATK:ta idiooteille

Kaikenlainen TSI -väsäily tänne.

Moderators: Mayhem peruttu, kjs, ÖSFJGNRU HGUGGH

Post Reply
Message
Author
Poistunut käyttäjä a7a8b69
Poistunut käyttäjä
Posts: 93646
Joined: 05 May 2013, 22:16

Re: ATK:ta idiooteille

#1876 Post by Poistunut käyttäjä a7a8b69 » 10 Jul 2019, 17:36

Ratkaisin ongelman ostamalla uuden reitittimen. Kiitos kaikille. Suljen nyt tämän palstan.

Poistunut käyttäjä a7a8b69
Poistunut käyttäjä
Posts: 93646
Joined: 05 May 2013, 22:16

Re: ATK:ta idiooteille

#1877 Post by Poistunut käyttäjä a7a8b69 » 10 Jul 2019, 19:43

NO MITÄ VITTUA! Myös uus reititin pätkäisee yhteyden parin tunnin päästä! Vittu että alkaa tää monologi ja netti vituttamaan saatana. Elisan kuraperseillekin aivan turha soittaa, ku ne vaan kuitenkin käskee käynnistää modeemin uudestaan. Voi vitun vittu.

User avatar
Ilmestyskirjan soturi
-=King Of PIF=-
-=King Of PIF=-
Posts: 18161
Joined: 16 Oct 2013, 14:53
Location: Monietninen keidas

Re: ATK:ta idiooteille

#1878 Post by Ilmestyskirjan soturi » 10 Jul 2019, 22:14

Toi ei oo itseasiassa ihan tuntematon ongelma maailmalla. Itse en valitettavasti ole ihan kätevä näissä, mutta jos joku osaisi neuvoa pidemmälle. Ongelma saattaa löytyä tästä:
Jostain syystä Windowsilla on vaikeuksia uusia DHCP-lease niin ettei linja katkea siinä yhteydessä. Windowsin palomuurin logeissa näkyy kuinka palomuuri ehtii estää DHCP-offerin tulon tuossa yhteydessä.

Komennolla IPCONFIG -ALL näkee milloin IP on myönnetty ja milloin se vanhenee. Ensimmäinen DHCP-uusintapyyntö lähtee koneelta puolessavälissä tuota aikaväliä.
https://murobbs.muropaketti.com/threads ... in.923584/

Tuossa ei ole ratkaisua, mutta enkun kielisellä sivulla oli joku ratkaisu asiaan:

https://forums.tomshardware.com/threads ... p.2058165/

Tän enempään en valitettavasti pysty :|
kuola valuen ja silmät kiiluen kohti uusia kalmoja.

User avatar
mitta on täysi
4k
Posts: 4817
Joined: 06 Aug 2007, 12:59

Re: ATK:ta idiooteille

#1879 Post by mitta on täysi » 21 Oct 2019, 19:05

Meillä ei ole internettiä nyt kotona. Ainoa onkelma kun pc:ssä ei ole bluetooth tms. Millä sais kännykän kautta liitettyä nettiin.
Muutama kysymys.
1. Onnistuuko jos kännykän liittää usb portiin ja sieltä kautta jotenkin?
2. Ostanko jonkun bluetooth verkkokortin vai usb porttiin donglen tms. Mikä paras hinta/laatu?
3. Joku muu parempi idea?
"I dont say that I dont like people, but I feel better when they are not around "
All I wanna do is drink as much as I can
That's why I'm a member of a heavy metal band

User avatar
bertie worcestershire
1k
Posts: 1688
Joined: 18 May 2018, 12:01
Location: Suur-Kallio

Re: ATK:ta idiooteille

#1880 Post by bertie worcestershire » 21 Oct 2019, 19:35

mitta on täysi wrote:
21 Oct 2019, 19:05
Meillä ei ole internettiä nyt kotona. Ainoa onkelma kun pc:ssä ei ole bluetooth tms. Millä sais kännykän kautta liitettyä nettiin.
Muutama kysymys.
1. Onnistuuko jos kännykän liittää usb portiin ja sieltä kautta jotenkin?
2. Ostanko jonkun bluetooth verkkokortin vai usb porttiin donglen tms. Mikä paras hinta/laatu?
3. Joku muu parempi idea?
1. Joillakin luureilla onnistuu jos koneen käyttis tukee moista, mm. iPhonet ja jotkut Androidit.

2. Kannattaa ensin tarkistaa osaako koneesi jakaa nettiä bluetoothin kautta. Jotkut osaa, kuten vastauksessa 1.

3. Jos puhelimessa ja atkssa on wifi niin sitä kautta useimmilla luureilla onnistuu. Edelleenkin riippuu luurista.
It’s hip 2 b^2

User avatar
mitta on täysi
4k
Posts: 4817
Joined: 06 Aug 2007, 12:59

Re: ATK:ta idiooteille

#1881 Post by mitta on täysi » 21 Oct 2019, 19:48

bertiewooster wrote:
21 Oct 2019, 19:35
mitta on täysi wrote:
21 Oct 2019, 19:05
Meillä ei ole internettiä nyt kotona. Ainoa onkelma kun pc:ssä ei ole bluetooth tms. Millä sais kännykän kautta liitettyä nettiin.
Muutama kysymys.
1. Onnistuuko jos kännykän liittää usb portiin ja sieltä kautta jotenkin?
2. Ostanko jonkun bluetooth verkkokortin vai usb porttiin donglen tms. Mikä paras hinta/laatu?
3. Joku muu parempi idea?
1. Joillakin luureilla onnistuu jos koneen käyttis tukee moista, mm. iPhonet ja jotkut Androidit.

2. Kannattaa ensin tarkistaa osaako koneesi jakaa nettiä bluetoothin kautta. Jotkut osaa, kuten vastauksessa 1.

3. Jos puhelimessa ja atkssa on wifi niin sitä kautta useimmilla luureilla onnistuu. Edelleenkin riippuu luurista.
Juu läppärit ja muut löytää puhelimen mutta pöytäkoneessa ei ole mitään langatonta yhteyttä.
Iphonella toimin.
"I dont say that I dont like people, but I feel better when they are not around "
All I wanna do is drink as much as I can
That's why I'm a member of a heavy metal band

User avatar
bertie worcestershire
1k
Posts: 1688
Joined: 18 May 2018, 12:01
Location: Suur-Kallio

Re: ATK:ta idiooteille

#1882 Post by bertie worcestershire » 21 Oct 2019, 20:06

mitta on täysi wrote:
21 Oct 2019, 19:48
bertiewooster wrote:
21 Oct 2019, 19:35
mitta on täysi wrote:
21 Oct 2019, 19:05
Meillä ei ole internettiä nyt kotona. Ainoa onkelma kun pc:ssä ei ole bluetooth tms. Millä sais kännykän kautta liitettyä nettiin.
Muutama kysymys.
1. Onnistuuko jos kännykän liittää usb portiin ja sieltä kautta jotenkin?
2. Ostanko jonkun bluetooth verkkokortin vai usb porttiin donglen tms. Mikä paras hinta/laatu?
3. Joku muu parempi idea?
1. Joillakin luureilla onnistuu jos koneen käyttis tukee moista, mm. iPhonet ja jotkut Androidit.

2. Kannattaa ensin tarkistaa osaako koneesi jakaa nettiä bluetoothin kautta. Jotkut osaa, kuten vastauksessa 1.

3. Jos puhelimessa ja atkssa on wifi niin sitä kautta useimmilla luureilla onnistuu. Edelleenkin riippuu luurista.
Juu läppärit ja muut löytää puhelimen mutta pöytäkoneessa ei ole mitään langatonta yhteyttä.
Iphonella toimin.
No kokeilepa kytkeä se iphone piuhalla koneeseen ja laittaa luurin nettijako päälle. Modernit windowsit ja linuxit osaa tuolla tavalla käyttää puhelimen nettiyhteyttä ihan säätämättä.
It’s hip 2 b^2

User avatar
mitta on täysi
4k
Posts: 4817
Joined: 06 Aug 2007, 12:59

Re: ATK:ta idiooteille

#1883 Post by mitta on täysi » 21 Oct 2019, 22:44

bertiewooster wrote:
21 Oct 2019, 20:06
mitta on täysi wrote:
21 Oct 2019, 19:48
bertiewooster wrote:
21 Oct 2019, 19:35
mitta on täysi wrote:
21 Oct 2019, 19:05
Meillä ei ole internettiä nyt kotona. Ainoa onkelma kun pc:ssä ei ole bluetooth tms. Millä sais kännykän kautta liitettyä nettiin.
Muutama kysymys.
1. Onnistuuko jos kännykän liittää usb portiin ja sieltä kautta jotenkin?
2. Ostanko jonkun bluetooth verkkokortin vai usb porttiin donglen tms. Mikä paras hinta/laatu?
3. Joku muu parempi idea?
1. Joillakin luureilla onnistuu jos koneen käyttis tukee moista, mm. iPhonet ja jotkut Androidit.

2. Kannattaa ensin tarkistaa osaako koneesi jakaa nettiä bluetoothin kautta. Jotkut osaa, kuten vastauksessa 1.

3. Jos puhelimessa ja atkssa on wifi niin sitä kautta useimmilla luureilla onnistuu. Edelleenkin riippuu luurista.
Juu läppärit ja muut löytää puhelimen mutta pöytäkoneessa ei ole mitään langatonta yhteyttä.
Iphonella toimin.
No kokeilepa kytkeä se iphone piuhalla koneeseen ja laittaa luurin nettijako päälle. Modernit windowsit ja linuxit osaa tuolla tavalla käyttää puhelimen nettiyhteyttä ihan säätämättä.
Jep kone tunnisti netin heti. Selaimella ei sitten pääse nettiin. Illalla säätelen uudestaan jos vaikka alkais toimimaan.

EDIT:
Ja sieltähän se netti löytyi selaimellekin, kun vähän asetuksia ehti runkaa.
Kun olis joskus aikaa näille hommille. 8)
"I dont say that I dont like people, but I feel better when they are not around "
All I wanna do is drink as much as I can
That's why I'm a member of a heavy metal band

User avatar
bad grankulla
-=King Of PIF=-
-=King Of PIF=-
Posts: 17835
Joined: 11 Oct 2013, 15:39
Location: by the river (dippan deppan)

Re: ATK:ta idiooteille

#1884 Post by bad grankulla » 16 Dec 2019, 12:09

Tohon vielä huomioksi että useimmat nykyföönit osaavat myös jakaa netin wifin kautta hotspottina toimimalla, asetuksista löytyy WLAN-hotspotin hanikat Meitille kätevin kun voi räplätä läppäriä ja pädiäkin samalla puhelimen netillä, en ole omistanut kiinteää liittymää varmaan vuoden 2012 jälkeen.
Image

»Yksityisedut ovat aina syrjäytettävä yleisen ja kansan edun tieltä.» —Santeri Alkio

User avatar
Rage Kandelin
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 62812
Joined: 17 Jan 2005, 14:12
Location: Nokotzone
Contact:

Re: ATK:ta idiooteille

#1885 Post by Rage Kandelin » 16 Dec 2019, 22:12

Hemmetti meni tiettari rikki. Pöytämallin kone sammutti ja käynnisti ittensä illalla ja aamulla ei enää käyntiin lähtenyt. Tai siis lähti hurisemaan mutta näyttö pysyi pimeänä. Konsultoin ja googlasin sen verran, että tulin vakuuttuneeksi vian olevan näytönohjaimessa. No sen uusiminen oli muutenkin suunnitteilla joten tilasin uuden. Tsekkasin vielä että powerissa riittää tehoa uuteen ohjaimeen. Tämä ei kuitenkaan ratkaissut ongelmaa. Testasin lainanäytöllä eikä siihenkään tule kuvaa. Kotelo ja prossutuulettimet lähtevät käyntiin ja kovalevyn valo välkähtelee. Näytönohjaimen tuulettimet pyörähtävät käyntiin kun koneen käynnistää. Yksi asia mikä ihmetyttää on se, että caps lockin painaminen ei sytytä valoa näppiksessä. Sen verran piukassa on piuhat koneessa etten mielelläni vaihtaisi näytönohjainta toiseen väylään. Onkohan tässä vielä jotain tehtävissä ennenkö kiikutan koneen korjaamolle?
Kyllä kaikki suomalaiset tarvii autobonusta

User avatar
Ian Curtis
pakko olla einstürz
Posts: 23082
Joined: 22 Feb 2011, 19:05
Location: industrial kaljat topikki

Re: ATK:ta idiooteille

#1886 Post by Ian Curtis » 16 Dec 2019, 23:52

Rage Kandelin wrote:
16 Dec 2019, 22:12
Hemmetti meni tiettari rikki. Pöytämallin kone sammutti ja käynnisti ittensä illalla ja aamulla ei enää käyntiin lähtenyt. Tai siis lähti hurisemaan mutta näyttö pysyi pimeänä. Konsultoin ja googlasin sen verran, että tulin vakuuttuneeksi vian olevan näytönohjaimessa. No sen uusiminen oli muutenkin suunnitteilla joten tilasin uuden. Tsekkasin vielä että powerissa riittää tehoa uuteen ohjaimeen. Tämä ei kuitenkaan ratkaissut ongelmaa. Testasin lainanäytöllä eikä siihenkään tule kuvaa. Kotelo ja prossutuulettimet lähtevät käyntiin ja kovalevyn valo välkähtelee. Näytönohjaimen tuulettimet pyörähtävät käyntiin kun koneen käynnistää. Yksi asia mikä ihmetyttää on se, että caps lockin painaminen ei sytytä valoa näppiksessä. Sen verran piukassa on piuhat koneessa etten mielelläni vaihtaisi näytönohjainta toiseen väylään. Onkohan tässä vielä jotain tehtävissä ennenkö kiikutan koneen korjaamolle?
Testasit eri näytöllä, joten oletan että testasit myös eri piuhalla? Itseltäni unohtui tämä vastaavahkossa tilanteessa pari kk sitten ja johtohan siinä oli rikki.
Musa Mies wrote:Kuinka kestät system ilman beer

User avatar
Rage Kandelin
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 62812
Joined: 17 Jan 2005, 14:12
Location: Nokotzone
Contact:

Re: ATK:ta idiooteille

#1887 Post by Rage Kandelin » 17 Dec 2019, 00:37

Ian Curtis wrote:
16 Dec 2019, 23:52
Rage Kandelin wrote:
16 Dec 2019, 22:12
Hemmetti meni tiettari rikki. Pöytämallin kone sammutti ja käynnisti ittensä illalla ja aamulla ei enää käyntiin lähtenyt. Tai siis lähti hurisemaan mutta näyttö pysyi pimeänä. Konsultoin ja googlasin sen verran, että tulin vakuuttuneeksi vian olevan näytönohjaimessa. No sen uusiminen oli muutenkin suunnitteilla joten tilasin uuden. Tsekkasin vielä että powerissa riittää tehoa uuteen ohjaimeen. Tämä ei kuitenkaan ratkaissut ongelmaa. Testasin lainanäytöllä eikä siihenkään tule kuvaa. Kotelo ja prossutuulettimet lähtevät käyntiin ja kovalevyn valo välkähtelee. Näytönohjaimen tuulettimet pyörähtävät käyntiin kun koneen käynnistää. Yksi asia mikä ihmetyttää on se, että caps lockin painaminen ei sytytä valoa näppiksessä. Sen verran piukassa on piuhat koneessa etten mielelläni vaihtaisi näytönohjainta toiseen väylään. Onkohan tässä vielä jotain tehtävissä ennenkö kiikutan koneen korjaamolle?
Testasit eri näytöllä, joten oletan että testasit myös eri piuhalla? Itseltäni unohtui tämä vastaavahkossa tilanteessa pari kk sitten ja johtohan siinä oli rikki.
Pakasta vedetty piuha. Testaan vielä toista kaapelia jahka saan adapterin.
Kyllä kaikki suomalaiset tarvii autobonusta

User avatar
zutonFever
King of PIF
King of PIF
Posts: 15686
Joined: 09 Jan 2010, 02:54
Location: Kyllä niin vasemmalla ettei ohitse varmasti kukaan enää voi mennä

Re: ATK:ta idiooteille

#1888 Post by zutonFever » 17 Dec 2019, 01:27

Virtalähteen ongelmat voi kanssa aiheuttaa kaikenlaista mystistä, ilman että kone suoranaisesti tilttaisi tai piipittäisi erroreita käynnistettäessä.
harhaiskaali wrote:
20 Jan 2020, 11:00
edit. Munhan piti pysyä tästä(kin) topikista poissa, mutta niin vaan saasta veti taas puoleensa. :(

User avatar
Rage Kandelin
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 62812
Joined: 17 Jan 2005, 14:12
Location: Nokotzone
Contact:

Re: ATK:ta idiooteille

#1889 Post by Rage Kandelin » 17 Dec 2019, 20:01

Kone lähti korjaamoon eikä jumalauta ihan mihin tahansa sellaiseen http://www.macobsystems.co.uk/mediagallery/
Kyllä kaikki suomalaiset tarvii autobonusta

User avatar
Rage Kandelin
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 62812
Joined: 17 Jan 2005, 14:12
Location: Nokotzone
Contact:

Re: ATK:ta idiooteille

#1890 Post by Rage Kandelin » 18 Dec 2019, 20:41

Jumalauta kone kunnossa. 24 tuntia otti ja 85 puntaa makso.
Kyllä kaikki suomalaiset tarvii autobonusta

Post Reply