Noniin. Kotialkoholihommat lähti ihan uudelle levelille kun ostettiin Karjaalta peruskorjattava talo ja mukana tuli 8 omenapuuta ja kellari missä puuhastella.
Remontin yhteydessä tossa kerättiin pihalta 100kg omenaa josta tuli Ekenäs Appel Musteri:ssa 50l omenamehua, nyt on saman verran siideriä tulossa, kahdella eri hiivalla. Kun sitten kaadettiin sidukat toiseen astiaan niin oli niitä vierteitä joku 5l ja siitähän se ajatus sitten lähti.
Laitoin kiljut tulemaan. Ekat johonkin +27 vuoteen. Ne vierteet samaan astiaan, sekaan vettä ja 3kg sokeria ja 2kg panimosokeria, passionkastiketta, limemehua ja turbohiiva. Myöhemmin lisäsin joukkoon vielä joitain kiloja soseeks keitettyä omenaa ja kilo lisää sokeria, siitä 750g tummaa siirappia. Seuraavaksi kun toi käyminen tosta pysähtyy (nyt on neljäs päivä menossa), niin lappoan sen toiseen astiaan ja heitän viinikirkasteet sekaan. Tän jälkeen joko lappous uuteen astiaan ja pullotus tai sit jonkinlainen filteröinti ennen pullotusta. Kattellaan. Otin ominaispainot alussa ja oottelen tosta jotain 10% lopputuotetta. Sidukat jäänee johonkin 7-8%
Sit oottelen et sais kans pontikkapannun kasaan.
Tää topic oli hyvä löytö, tänään alan lukemaan tätä alusta.
Re: Kotipolttoisten topik
Posted: 25 Sep 2020, 11:25
by Norse Attack Squid
Nyt sivulla 16, vieläkin hyvä topic. Semmosia tässä oon miettinyt et kun on tulossa tommonen tislauslaitteistokin niin mietin että mäskäisin noita pihatammen terhoja kun ensin liottais niistä tanniineja pois, ois hauskaa tehdä tammiviinaa.
Tähän oon valmistautunut ehkä tunnin googlettelulla ja lukemalla e-kirjasen "tammenterhot ruokana"
Re: Kotipolttoisten topik
Posted: 25 Sep 2020, 11:26
by Norse Attack Squid
Semmonenkin tuli mieleen et kun ton omenakiljun aattelin pullotella litrasiin patenttikorkkipulloihin ni ootteko hiilihapottaneet omianne jotenkin pullottaessa? Mietin niitä hiilihapotuspillereitä jotka ois helpoin, yks joka pulloon mut eiks ihan joku 5g sokeria per pullo toimis kans?