N: TV7 on nyt TV1488

Wannabe-poliitikkojen, profeettojen ymv. erikoisjengin draamaseurantaa. Extra sackey.

Moderator: raaka mestitsi ¹

Post Reply
Message
Author
User avatar
oopperan ummetus
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 50249
Joined: 12 Jan 2013, 02:48
Location: kauhistuksen kanahäkki

N: TV7 on nyt TV1488

#1 Post by oopperan ummetus » 09 Feb 2018, 15:51

Suomen uskonnollinen TV aloitti ”konservatiiviset uutiset” – Katsoimme ne, ja yhtäkkiä huomasimme olevamme kaikkien Suomen alt-right-ryhmien keskipisteessä
https://www.hs.fi/nyt/art-2000005559687.html

Kristillinen kanava TV7 on alkanut lähettää kerran viikossa konservatiivisia uutisia. Päävastuussa niistä ovat isä, poika ja Oikea Media.

Uutistenlukija aloittaa monotonisena.

”Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen ilmoitti torstaina pyrkivänsä keskustan puheenjohtajaksi. Väyrynen ilmoitti myös eroavansa keskustasta, ellei häntä valita ensi kesän puoluekokouksessa Sotkamossa puheenjohtajaksi.”

Hän istuu studiossa jonka taustalla näkyy hämärtävä kaupunki.

Kaikki vaikuttaa päällisin puolin täysin normaalilta. Uutistenlukija on studiossa yksin, hänen viereensä heijastetaan näytölle satunnaisia kuvia.

Lähetys alkaa pääaiheella, Paavo Väyrysen ilmoituksella pyrkiä keskustan uudeksi puheenjohtajaksi.

Ei mitään erikoista.

Paitsi että.

”Keskustalla on edessään vähintään parin vaalikauden mittainen korpivaellus vallan kammareiden ulkopuolella, analysoi perussuomalaisten entinen kansanedustaja Reijo Tossavainen”, uutistenlukija ilmoittaa.

”Kannatus on muutenkin nyt pohjalukemissa. Kun Väyrysen kansalaispuolue vie kannatuksesta osan, jää keskustalle enää 25–35 paikkaa. Se vie puolueen pitkäksi aikaa oppositioon, Tossavainen arvioi”, uutistenlukija päättää aiheen käsittelyn.

Politiikan tutkijan tai data-analyytikon sijaan analyysin Väyrysen ristiretkestä keskustan puheenjohtajaksi tarjoaa perussuomalaisten entinen kansanedustaja, jolla ei ole oikeastaan mitään tekemistä keskustan, Väyrysen tai kansalaispuolueen kanssa.

Mutta Väyrynen on tässä tarinassa merkityksellinen hahmo. Hänen poliittisen ylösnousemuksensa takana on ihmeellinen ihmisjoukko, joka on parsittu kasaan katkeroituneista keskustalaisista, maahanmuuton vastustajista ja uskonnollista höyryä voimanlähteenään käyttävistä konservatiivikristityistä.

Aivan sama kolmiyhteys löytyy tästä studiosta. Mutta palataan siihen myöhemmin.

Väyrysen mahdollisuuksien pohtimisen jälkeen siirrytään muihin aiheisiin. Ensin kerrotaan, että Göteborgissa asuvan maahanmuuttajaperheen 12-vuotias tyttö pakotettiin avioliittoon.

Kyse on alun perin viime kesänä ruotsalaisessa suuressa sanomalehdessä Göteborgs-Postenissa julkaistusta uutisesta, joka kertoo erittäin vakavasta tapauksesta. Avioliittoon pakotetulle tytölle syntyi lapsi, kun hän oli vasta 13-vuotias. Nopeasti hän tuli raskaaksi uudelleen. Tammikuussa asiasta tehtiin oikeuden päätös: lasten huoltajuus on hiljattain myönnetty isälle, jonka on kerrottu käyttäneen tyttöä seksuaalisesti hyväkseen.

Uutislähetys päättyy katsaukseen siitä, miten lainvastaisen sosiaalisen median sisällön kontrollointi on toteutunut Saksassa, jossa tuli vuoden alussa voimaan vihapuhetta sosiaalisessa mediassa suitsiva laki.

Uutistenlukija kuitenkin huomauttaa, ettei kaikkea vihapuhetta edes aiota suitsia.

”Uhkailu ja vihapuhe eivät näytä olevan ongelma kuitenkaan silloin, kun sen kohteena ovat kansallismieliset tai kristityt”, uutistenlukija kertoo.

Viimeistään tässä vaiheessa lähetystä normaaliuden tuntemukset alkavat karista.

Edellisen viikon lähetyksen pääaiheena on ollut 9-vuotias drag queen.

”Illinois Family -instituutin asiantuntija Laurie Higgins huomautti, että 50 vuotta sitten tällainen olisi ollut mahdotonta”, uutistenlukija kertoo.

Asiantuntijan edustama Illinois Family -instituutti on monille pelkkää valtamediaa seuraaville tuntematon. Kyseessä on äärikristillinen järjestö, jonka yhdysvaltalainen Southern Poverty Law Center on luokitellut homoja vastustavaksi viharyhmäksi.

Välissä Konservatiivisissa uutisissa luetaan perinteisiä politiikan uutisia. Kerrotaan esimerkiksi Ranskan presidentin Emmanuel Macronin BBC:lle antamasta haastattelusta, Tšekin presidentin Miloš Zemanin uudelleenvalinnasta ja Suomen presidentinvaalien gallupeista.

Uutistenlukija on Rami Ojares. Hän istuu TV7:n studiossa.

TV7 on suomalainen kristillisen televisiokanava, joka on ollut toiminnassa vuodesta 2003 lähtien. Sunnuntaiaamuisin kanavia levottomasti läräävät ovat saattaneet törmätä sen muihin hittituotteisiin, kuten ohjelmiin Uskosta totta, Raamatun kertomuksia, Herra käyttää lääkäriä, Jumala puhuu, Tie on valmis!, Julistakaa ja Vanha Testamentti avautuu.

Niin sanottu taivaskanava nousi viime vuonna otsikoihin lähettämällä suorana uskonnollisen Nouse Suomi -tapahtuman, jossa alaikäiset tärisivät ja kaatuilivat yhdysvaltalaisen julkkispastorin Guillermo Maldonadon messutessa.

Tämän vuoden tammikuussa TV7 on laajentanut jälleen toimintaansa ja ottanut verkossa TV7 Plus -nettitelevisionsa ohjelmistoon uutiset.

Ei tosin mitkä tahansa uutiset, vaan kerran viikossa lähetettävät ”Konservatiiviset uutiset”.

Uutisista sanotaan TV7:n sivuilla seuraavasti:

”Monet kristityt ja muut perinteisten arvojen kannattajat ovat sitä mieltä, että valtamedia on etääntynyt tosiasioiden puolueettomasta raportoinnista. TV7:n Konservatiiviset uutiset tuovat esiin valtamedian vaikenemia tosiasioita ja näkökulmia.”

TV7:lla on kokemusta myös ”valtamediasta”.


Kanavan perustaja ja toimitus­johtaja on Martti Ojares, 75, uutisten­lukija Rami Ojareksen isä. Martti Ojares johtaa kanavaa vaimonsa Mirja Ojareksen kanssa.

Ennen uskonnollisen televisiokanavan perustamista Martti Ojares työskenteli pitkään media-alalla, siis ihan siellä huipulla. Hän oli mediajätti Sanoman varatoimitusjohtaja vuoteen 2002, ja jättäytyi eläkkeelle vuotta myöhemmin. Vanhoissa arkistokuvissa Ojares pitää takkia rennosti olan yli heitettynä kuin kokoomusmeemeissä ikään.

Nyt hän on siirtynyt rajan toiselle puolelle. Siis valtamediasta vaihtoehtomediaan.

”Haluamme avata sellaisia asioita, joista valtamedia vaikenee joko kokonaan tai osittain tai puhuu enemmän mielipiteitä kuin faktaa”, Ojares sanoo puhelimessa.

Hänen mukaansa 80- ja 90-luvulla Helsingin Sanomat oli ”aivan eri näköinen kuin nykyään, koska silloin puhuttiin faktaa, ei mielipiteitä”.

”Tänä päivänä se on mennyt siihen, että, voisiko sanoa Suomen kansan perinteet ja arvopohja, mihin uutiset ovat yleensä perustuneet, niin se on murtunut.”

Koska Ojareksen mielestä näin on käynyt, he TV7:llä ”haluavat antaa ihmisille tosia asioita ja faktoja, jotta ihmiset voivat muodostaa oman mielipiteensä”.

”Emme suolla ideologiaa vaan haluamme tuoda esille sitä, mikä valtamediasta on kadonnut.”

Ojares ottaa Konservatiivisten uutisten verrokiksi pääkanavalla lähetettävät Jerusalem studion ja Israel Newsin.

”Lähetämme niitä samasta syystä: voitte katsoa omasta lehdestä tai Yleltä kuinka vähän ylimalkaan niistä asioista raportoidaan. Se on alue, missä valtamedia aikalailla vaikenee.”

Ojareksen mukaan Konservatiiviset uutiset on vielä ”pilottikokeilu ja opiskelumoodissa, että nähdään miten tekniikka ja prosessi toimii”.

Päätöksiä mahdollisesta siirtymisestä pääkanavalle ja broadcast-televisioon ei ole, sanoo myös Ojaraksen poika ja Konservatiivisten uutisten vetäjä Rami Ojares, joka allekirjoittaa sähköpostinsa muodossa ”Рами Оярес / Небеса ТВ7”.

”Mietimme sitä myöhemmin palautteen mukaan. Ensi uutisista lähtien jakso menee kuitenkin myös arkistoon TV7.fi:n puolelle”, Rami Ojares sanoo.

Hänen mukaansa uutisista saatu palaute on ollut pääasiassa positiivista – joskin palautteen määrä on ollut vielä vähäinen. Isä-Ojareksen mukaan Konservatiivisia uutisia ei ole vielä mainostettu millään tavalla.

”Yksittäishenkilöt ovat saattaneet olla huolissaan, etteivät uutiset vain ole sellaisia, että sieltä tulisi rasistisia tai muita ei-haluttavia äänenpainoja. Olen koettanut vakuuttaa, että huoleen ei ole aihetta”, Rami Ojares sanoo.

Hän toistaa jotakuinkin samat sanat kuin isänsä: koska TV7 on kristillinen kanava, jossa ”monille katsojille tärkeitä ovat perinteisemmät arvot, joiden he kokevat jääneen alakynteen, koetamme tehdä uutisia konservatiivisesta näkökulmasta”.

”Monesti kun tehdään uutisia valtamediassa tai vaihtoehtomediassa niin siinä on helposti lähtökohta tai näkökulma, että tämä juttu on hyvä ja tämä paha. Tulee arvoarvostelmaa helposti.”

Ojareksen mukaan ”tuntuu että liberaalit, feministiset ja kulttuurivasemmistolaiset näkökulmat ovat ottaneet johtavan paikan Suomessa ja länsimaisessa mediassa”.

”Pyrimme objektiiviseen ja asianmukaiseen asioiden esiintuomiseen ja tarkasteluun.”

Epäselväksi jää kuitenkin, miten ”konservatiivinen näkökulma” ei ole vain jälleen yksi näkökulma.

Rami Ojares ja TV7 eivät kuitenkaan yksin vastaa Konservatiivisista uutisista. TV7:n sivuilla kerrotaan, että uutisohjelma tehdään ”TV7:n ja Oikean Median yhteistyönä”.

Oikea Media on viime vuoden alussa Suomeen isolla kohinalla perustettu ”konservatiiviseksi vaihtoehtomediaksi” itsensä luokitteleva julkaisu.

Muun muassa Helsingin Sanomia ja Yleä arvosteleva Oikea Media perustettiin antamaan ääni ”hiljaiselle enemmistölle”. Käytännössä se siis tarjoaa esimerkiksi maahanmuuton arvostelua ja homoliittojen vastustamista.

Julkaisu ei ole sitoutunut Journalistin ohjeisiin, mutta se on kertonut noudattavansa journalistien etiikkaa. Sama pätee isä ja poika Ojareksen mukaan Konservatiivisiin uutisiin.

”Olemme kristillinen toimija eli tavoite on totuus. Kuten Jeesus sanoi olevansa totuus ja elämä. Pohjimmiltaan kyse on siitä, että ihmiset saisivat tietää totuuden”, Martti Ojares sanoo.

”Ymmärtäisin niin, että se on journalistillekin pyhä asia, että kerrotaan asiat, jotka uskotaan todeksi.”

Rami Ojares puolestaan sanoo sitoutuvansa mielellään ”kaikkiin hyviin tapoihin”.

”Minusta on kuitenkin hiukan hupsua miettiä, teemmekö virallisia sitoumuksia tahoon, joka on isompien lehtitalojen muodostama orgaani”, sanoo Ojares ja viittaa Julkisen sanan neuvostoon.

Markkinointi&Mainonta-lehden haastattelussa silloinen päätoimittaja Marko Hamilo kertoi Oikean Median olevan toisessa päässä vaihtoehtomedioiden jatkumoa kuin MV-lehti. Hamilo nimitti MV-lehteä ”vaihtoehtomedioiden Seiskaksi”.

)
”Oikea Media on oman genrensä Suomen Kuvalehti. Pyrimme asialliseen tyyliin, hillityn konser­vatiiviseen ulkoasuun, huoliteltuun kieleen ja faktojen tarkistamiseen sekä lähdekritiikkiin”, Hamilo sanoi M&M:lle.

Muun muassa Suomen Kuvalehteen ja Helsingin Sanomiin urallaan tiedejuttuja kirjoittanut Hamilo tunnetaan maahanmuuttoa arvostelevista kirjoituksistaan. Vuonna 2015 häneltä julkaistiin perussuomalaisten perustaman ajatushautomon Suomen Perustan kustantama teos Punavihreä kupla: perussuomalaiset ja media.

Siksikään varmaan kenellekään ei tullut yllätyksenä, kun Hamilo yllättäen osallistui Hommaforumilla juuri Oikean Median lanseeraamista käsitelleeseen ketjuun, nimimerkillä Pakkoanonyymi.

”Vastaus #169 : 27.03.2017, 13:14:31 »

Olen Marko Hamilo, Oikean Median päätoimittaja.

Olen aiemmin valtamediassa työskennelleenä ja valtamedialle avustajana juttuja myyneenä vältellyt Homma-näkyvyyttää ja siksi tuo Pakkoanonyymi-nikki.

Tarkoitus oli ehtiä osallistumaan Homman keskusteluihin jo aiemmin, mutta tässä on ollut melkoinen työ saada media liikkeelle.”


Alun jälkeen Oikean Median keräämä huomio on ollut vähäisempää.

Alkuperäisistä kolmesta omistaja kirjailija Joonas Konstig ilmoitti viime vuoden huhtikuussa, että hänen ja Oikean Median tiet ovat eronneet.

”Lehti, jolle lopulta annettiin nimeksi Oikea Media, ei sitten valmistuttuaan ollutkaan sellainen, josta minä itse visioin”, Konstig kertoi lyhyessä blogikirjoituksessaan.

Konstig on tullut tunnetuksi provosoivana keskustelijana, joka vastustaa muun muassa homoliittoja ja maahanmuuttoa. Joku Oikean Median sisällössä ei ollut silti hänen toivomansa mukaista, tarkemmin hän ei ole asiaa halunnut avata.

Sittemmin myös Hamilo on väistynyt päätoimittajan paikalta. Hän työskentelee yhä Oikeassa Mediassa.

Hamilon tilalle päätoimit­tajaksi tuli alku­peräisistä omistajista kolmas, Jukka-Pekka Rahkonen.

Rahkosen myötä Konservatiivisten uutisten ympärille kietoutuu kolmas vaihtoehtoisen oikeiston merkittävä ryhmittymä, sillä hänet tunnetaan ensisijaisesti media-alalla työskentelyn sijaan erityisesti tasa-arvoista avioliittolakia vastustaneen Aito avioliitto -kansalaisaloitteen toisena alullepanijana.
ImageImage
Marx propagoi fiksuuttaan lukemalla kirjoja ja kirjoittamalla niitä. Bakunin taas tuhosi aivosolujaan alkoholilla. Jäljellejääneet aivosolut saivat tilaa kasvaa ja kehittyä, ja lopulta Bakuninin pääkopassa oli vain yksi helvetin iso ja fiksu aivosolu. Bakunin oli siis fiksumpi kuin Marx. 

User avatar
oopperan ummetus
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 50249
Joined: 12 Jan 2013, 02:48
Location: kauhistuksen kanahäkki

Re: N: TV7 on nyt TV1488

#2 Post by oopperan ummetus » 09 Feb 2018, 15:52

Oikea Media on jatkanut päivittäistä julkaisuaan yli vuoden ajan, ja linjaksi näyttää vakiintuneen juuri ”homo- ja transpropagandan” vastustaminen ja erityisesti muslimien sekä maahanmuuttajien epäiltyjen rikosten uutisoiminen.

Blogeja sivustolle kirjoittavat muun muassa valtamedian toimia säännöllisesti arvosteleva Reijo Tossavainen, miesten tasa-arvon ajajaksi itseään kutsuva Henry Laasanen ja perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko.

Osa etusivulla olevista uutisista on tuttuja viime viikkoina lähetetyistä Konservatiivisista uutisista. Niistä, joita Oikea Media tekee yhteistyössä TV7:n kanssa.

Kuinka yhteistyö oikein toimii? Rami Ojares sanoo tuntevansa Marko Hamilon ja Jukka-Pekka Rahkosen, joka on tehnyt aikoinaan töitä myös TV7:lle.

”Henkilösuhteet olivat olemassa ja nähtiin yhteistyökuvion mahdollisuus”, Ojares sanoo.

”Heillä on jonkinlainen uutistoimitus, ja he tekevät sen verran materiaalia, että voivat toimittaa kerran viikossa kiinnostavimmat uutisaiheet.”

Ojareksen mukaan päätäntävalta uutisista on kuitenkin TV7:lla.

”Voimme täysin vapaasti katsoa, onko tarjottu kattaus hyvä. Pikkaisen olen jo sanonut, että haluaisin monipuolisempaa tarjontaa.”

Oikean Median päätoimittaja Jukka-Pekka Rahkonen ei halunnut antaa haastattelua ollenkaan.

”Koska en ole koskaan lukenut Nyt-liitteestä ensimmäistäkään asiallisesti toimitettua juttua, niin en anna haastattelua”, Rahkonen kirjoittaa Australiasta lähettämässään sähköpostissa.
ImageImage
Marx propagoi fiksuuttaan lukemalla kirjoja ja kirjoittamalla niitä. Bakunin taas tuhosi aivosolujaan alkoholilla. Jäljellejääneet aivosolut saivat tilaa kasvaa ja kehittyä, ja lopulta Bakuninin pääkopassa oli vain yksi helvetin iso ja fiksu aivosolu. Bakunin oli siis fiksumpi kuin Marx. 

User avatar
tiistai...murekepäivä
LADA LAHTINEN
Posts: 25004
Joined: 05 Jun 2008, 12:47
Location: paikallisen oligarkin mausoleumi

Re: N: TV7 on nyt TV1488

#3 Post by tiistai...murekepäivä » 09 Feb 2018, 16:04

Voi vittu :tard:
Keväinen Gospelkrusti Holmer wrote:
20 Apr 2019, 17:11
Oi oi skinhead get your House shirt! :P

Poistunut käyttäjä cfd909a
Poistunut käyttäjä
Posts: 54679
Joined: 30 Jun 2006, 22:27

Re: N: TV7 on nyt TV1488

#4 Post by Poistunut käyttäjä cfd909a » 09 Feb 2018, 16:04

Vaikuttaisi ihan toimivalta reseptiltä, jos tavoitteena on suhteellisen korkea sakeusprosentti.

User avatar
Heissan vaan!
life style guru
Posts: 78127
Joined: 20 May 2012, 21:27
Location: ihan raivona täällä

Re: N: TV7 on nyt TV1488

#5 Post by Heissan vaan! » 09 Feb 2018, 16:06

Luonteva kehityssuunta siinä :salut:
Image
Image

User avatar
Sulo Kokki
7k
Posts: 7182
Joined: 11 May 2010, 11:37
Location: Konginkangas

Re: N: TV7 on nyt TV1488

#6 Post by Sulo Kokki » 09 Feb 2018, 16:09

”Tänä päivänä se on mennyt siihen, että, voisiko sanoa Suomen kansan perinteet ja arvopohja, mihin uutiset ovat yleensä perustuneet, niin se on murtunut.”
Olisin vain halunnut tehdä ”talletuksen”.

User avatar
Letkujalka-Keijo
Posts: 506
Joined: 10 May 2017, 10:24
Location: Keskihesa

Re: N: TV7 on nyt TV1488

#7 Post by Letkujalka-Keijo » 09 Feb 2018, 16:12

tiistai...murekepäivä wrote:Voi vittu :tard:

User avatar
StaLinkola
1k
Posts: 1107
Joined: 27 May 2017, 06:34
Location: Ekostalinistinen Tellus

Re: N: TV7 on nyt TV1488

#8 Post by StaLinkola » 09 Feb 2018, 16:22

Tietääkö joku tämän hihhulikanavan katsojalukuja tai näkyvyysaluetta? Ei taida onneksi ihan vielä olla Suomen FOX News.

User avatar
Maukkis
King of PIF
King of PIF
Posts: 17109
Joined: 17 Mar 2010, 15:25
Location: Malminkartano/Sääksjärvi

Re: N: TV7 on nyt TV1488

#9 Post by Maukkis » 09 Feb 2018, 16:24

Jaa, että uskovaiset selittää täyttä soopaa. Ei voi olla totta.

User avatar
ihmeäiä macgyver
ihme mies
Posts: 65192
Joined: 09 Oct 2011, 14:12

Re: N: TV7 on nyt TV1488

#10 Post by ihmeäiä macgyver » 09 Feb 2018, 16:28

Ei kai tota kato ku joku sata yksinäistä vanhusta

User avatar
Heissan vaan!
life style guru
Posts: 78127
Joined: 20 May 2012, 21:27
Location: ihan raivona täällä

Re: N: TV7 on nyt TV1488

#11 Post by Heissan vaan! » 09 Feb 2018, 16:40

ihmeäiä macgyver wrote:Ei kai tota kato ku joku sata yksinäistä vanhusta
Joku tämmönen:
TV7:llä on katsojia päivittäin noin 83 000 ja viikoittain noin 152 000. Vuonna 2014 tehdyn tutkimuksen mukaan TV7 on Suomen toiseksi tunnetuin kristillinen media, ja sen tuntee 39 prosenttia suomalaisista.[3]
Image
Image

User avatar
StaLinkola
1k
Posts: 1107
Joined: 27 May 2017, 06:34
Location: Ekostalinistinen Tellus

Re: N: TV7 on nyt TV1488

#12 Post by StaLinkola » 09 Feb 2018, 16:44

Kylo Ren Höek wrote:
TV7:llä on katsojia päivittäin noin 83 000 ja viikoittain noin 152 000. Vuonna 2014 tehdyn tutkimuksen mukaan TV7 on Suomen toiseksi tunnetuin kristillinen media, ja sen tuntee 39 prosenttia suomalaisista.[3]
Pelottavaa. Toisaalta äänestää Kristillisiäkin se 3-4%.

User avatar
Heissan vaan!
life style guru
Posts: 78127
Joined: 20 May 2012, 21:27
Location: ihan raivona täällä

Re: N: TV7 on nyt TV1488

#13 Post by Heissan vaan! » 09 Feb 2018, 16:45

Venäjä Ensin wrote:
Kylo Ren Höek wrote:
TV7:llä on katsojia päivittäin noin 83 000 ja viikoittain noin 152 000. Vuonna 2014 tehdyn tutkimuksen mukaan TV7 on Suomen toiseksi tunnetuin kristillinen media, ja sen tuntee 39 prosenttia suomalaisista.[3]
Pelottavaa. Toisaalta äänestää Kristillisiäkin se 3-4%.
Tämä siis wikipediasta :p
Image
Image

User avatar
STALININ URUT
Posts: 222
Joined: 04 Jul 2017, 11:28

Re: N: TV7 on nyt TV1488

#14 Post by STALININ URUT » 09 Feb 2018, 17:09

Ja erkko tietysti tarjoaa ilmaista mainosta hihhulien kanavalle :tuhkasmoker:
Image

User avatar
Pöydällä nakki ja pullo vodkaa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 59117
Joined: 30 Nov 2013, 23:07
Location: kepun sisäinen kunniakoodi

Re: N: TV7 on nyt TV1488

#15 Post by Pöydällä nakki ja pullo vodkaa » 09 Feb 2018, 17:29

skeptikko marko hamilo vääntämässä full-hd jeesusjuttuja taivaskanavalle :salut:

Post Reply