Spirulina mikrolevä lyhyesti: se on cyanobacteria eli sinilevä.
Sinilevät ja yleensäkin mikrolevät, yhteyttävät huimasti tehokkaammin, kuin mikään kasvi.
"Some pigments such as [B-phycoerythrin](
https://en.wikipedia.org/wiki/Phycoerythrin) that are mostly found in red algae and Cyanobacteria has much higher light-harvesting efficiency compared to that of other plants (98 percent efficiency for pigments from red algae compared to just 12 percent in plants)."
Lähde: Wikipedia, Photosynthetic efficiency
Spirulina kasvaa parhaiten n. pH 10-11. Kalkkia levitetään Suomessa pelloille, koska happosade on aiheuttanut sähkökemiallisen epätasapainotilan maaperässä nimeltä kationinvaihto-ongelma.
Tästä syystä kalkkia pitää kuskailla pelloille, jotta kasvit saadaan kasvamaan normaalisti. Alkukalkitus hehtaarille on n. 10 tuhatta kiloa, jotan voin vain kuvitella paljonko polttoainetta vuodessa Suomessa kuluu vain kalkin kuljetuksiin pelloille, ruoan omavaraisuus eli kotimaisuusaste vähenee.
Kalkin pH on vain n. 9 joten Spirulinan levittäminen pelloille on siitäkin syystä tehokkaampaa. Lisäksi Spirulina toimii kuten merileväuute, tehostaen kasvien ravinteidenottoa: jolloin ravinnevalumat vähenevät.
Ravinnevalumat johtuvat juurikin tuosta happosateen vaikutuksesta, että ravinteet eivät imeydy normaalisti joten niitä joutuu laittamaan monta kertaa enemmän, mitä kasvit oikeasti tarvitsevat ja loput sitten valuvat vesistöihin, rehevöittäen ne.
Kehittämäni komposti/leväreaktorin avulla levä voidaan kätevästi tuottaa paikan päällä lehmän lannasta. Avoimet lantakasat erittävät hiilidioksidia ja ammoniakkikaasua, jotka ovat kasvihuonekaasuja. Lisäksi ammoniakki on typen lähde, joten ravinnetta haihtuu harakoille. Spirulina voi käyttää ammoniakin typen lähteenä suljetussa kierrossa.
En myy tai patentoi mitään, koska kyseessä on niin vakava asia että voiko täällä kohta enää ihmiset eli tulevat lapset elää niin on suorastaan hirviömäistä riippua kiinni vanhentuneen talouskasvun mallissa, kun koko planeetta tuhoutuu sen myötä.
Uusi kasvu toteutuu ihmisten yhteishengen myötä ja että tehdään asiat maalaisjärjellä ja luonnonmukaisesti ja vasta viimeisenä mietitään rahaa, jos sittenkään.
Spirulinan levittäminen pelloille on siis monella tapaa järkevää ja se on maatalouden vallankumous. Asiasta on hyvä levittää tietoisuutta, olen asiaa tutkinut ja kasvattanut Spirulinaa n. 4 vuotta.
Lisäksi koska Spirulina on prebiootti, niin se saattaa vähentää lehmien metaanin muodostusta.
Jollain täällä on varmasti lehmätila, tai tuntee sellaisen niin voisi sinne rakentaa laitteistot Spirulinan tuotantoon. Rahoituksen siihen saa esim. Leader, joten se ei ole ongelma.
En siis halua tehdä yritystä itselleni, vaan tätä asiaa alkaisi valtio sitten laajamittaisemmin toteuttamaan yhteistyössä mm. Valio kanssa.
Tässä blogi aiheesta:
https://spirulinasuomi.wordpress.com