Kotipolttoisten topik
Moderators: kjs, ÖSFJGNRU HGUGGH, Mayhem peruttu
- Suomen Sylvester Stallone
- Kuvan käsitteliä mies
- Posts: 177266
- Joined: 01 Aug 2005, 00:20
Re: Kotipolttoisten topik
Mustikkaviinin käyminen on tainnut jo pysähtyä...enää viiniin sitoutunutta hiilidioksidia pulpahtelee hiljakseen noin yhden kuplan verran minuutissa. Pitää antaa vielä pari päivää olla ja alkaa sitten kirkastelee yms. säätöö.
Tekis muuten mieli kokeilla tehä turbohiivalla ihan kilju tyyppistä juomaa mutta silleen kunnolla että keittäs veden (eikä ottas lämmintä vettä hanasta) ja käyttäs puhtaita välineitä ja oikeita marjoja eikä mitään päärynämehukattia. Ihan sillä vaan aattelin että tuliskohan parempaa kun joskus yli 10v sitten kun piti vaan epätoivoisena köyhänä saada jollain liemellä päänsä sekaisin
Tekis muuten mieli kokeilla tehä turbohiivalla ihan kilju tyyppistä juomaa mutta silleen kunnolla että keittäs veden (eikä ottas lämmintä vettä hanasta) ja käyttäs puhtaita välineitä ja oikeita marjoja eikä mitään päärynämehukattia. Ihan sillä vaan aattelin että tuliskohan parempaa kun joskus yli 10v sitten kun piti vaan epätoivoisena köyhänä saada jollain liemellä päänsä sekaisin
- Jumi Hendriks
- Matti Partanen
- Posts: 77084
- Joined: 10 Aug 2016, 12:32
- Location: Bremen
Re: Kotipolttoisten topik
Kävin ostamassa turbo-hiivapussin ja kuus kiloa sokeria. Luvassa on ihan sellainen el classico kilju joka maustetaan halutessaan sitten oman maun mukaan kun se on pullossa. Lähipäivinä pönttö pulputtelemaan
Maailma kuulostaa kauniimmalta fuzzin läpi
Lippu korkeella ja örinä matalalla
armashenrik wrote: ↑26 May 2018, 08:50heyooo i like yr instrument.. !thou i m completely drunk. sonic youth
- Suomen Sylvester Stallone
- Kuvan käsitteliä mies
- Posts: 177266
- Joined: 01 Aug 2005, 00:20
Re: Kotipolttoisten topik
Ostin Alkosta valkkaria ja täytyy sanoa että omatekemä lakkaviini on huomattavasti parempaa kuin yksikään maistamani valkkari. Harmi että joutuu vaan täällä kehumaan itseään kun ei voi tarjota kenellekään maistiaisia.
- Jumi Hendriks
- Matti Partanen
- Posts: 77084
- Joined: 10 Aug 2016, 12:32
- Location: Bremen
Re: Kotipolttoisten topik
Alottelin ton kiljun tekemisen nyt täs. Pöntössä on liuonneet sokerit ja 25l asti vettä. Lämpömittaria ei ole, joten odottelen seoksen jäähtymistä jonkin aikaa ennen ku uskaltaa hiivan lisätä
Maailma kuulostaa kauniimmalta fuzzin läpi
Lippu korkeella ja örinä matalalla
armashenrik wrote: ↑26 May 2018, 08:50heyooo i like yr instrument.. !thou i m completely drunk. sonic youth
- Turbo Killer
- Posts: 93
- Joined: 23 May 2017, 14:42
Re: Kotipolttoisten topik
Tästä tulikin muuten itseasiassa tosi hyvää, kokeilin pienen erän makeuttaa jälkikäteen mut täysin kuivana itelle mieleinen. Toi bag in box menetelmä oli kans kokeilussa ja ei taida paluuta pulloihin olla täälläkään.erittäin voimakas painepesuri wrote:Pitkästä aikaa viinit tuloillaan. Omenaviiniä ja sekaan laitoin rusinoita ja omia punaviinimarjoja. Hieman on kokeellinen resepti että vähän jännittää mitä tästä nyt tulee
- Suomen Sylvester Stallone
- Kuvan käsitteliä mies
- Posts: 177266
- Joined: 01 Aug 2005, 00:20
Re: Kotipolttoisten topik
Laitoin mustikkaviiniin just kirkasteet ja tuoksu oli todella hyvä kun pöntön aukaisin ja vähän hämmentelin. Mukavan marjaisa ja selvästi huomasi että alkoholiakin on tuoksussa.
- Jumi Hendriks
- Matti Partanen
- Posts: 77084
- Joined: 10 Aug 2016, 12:32
- Location: Bremen
Re: Kotipolttoisten topik
Poika pulputtaa iloisesti nurkassa. En tiedä johtuuko eri turbohiivasta vai hieman alhaisemmasta lämpötilasta, koska kuitenkin onneksi ei niin väkivaltaisesti käy alussa kuin edellinen viinisatsi, jolloin tavaraa kuohui vesilukon läpikin
Maailma kuulostaa kauniimmalta fuzzin läpi
Lippu korkeella ja örinä matalalla
armashenrik wrote: ↑26 May 2018, 08:50heyooo i like yr instrument.. !thou i m completely drunk. sonic youth
- Suomen Sylvester Stallone
- Kuvan käsitteliä mies
- Posts: 177266
- Joined: 01 Aug 2005, 00:20
Re: Kotipolttoisten topik
Tee ihan oikeella viinihiivalla. Saat melkein saman verran prosentteja mutta maku on parempi.Jumi Hendriks wrote:Poika pulputtaa iloisesti nurkassa. En tiedä johtuuko eri turbohiivasta vai hieman alhaisemmasta lämpötilasta, koska kuitenkin onneksi ei niin väkivaltaisesti käy alussa kuin edellinen viinisatsi, jolloin tavaraa kuohui vesilukon läpikin
- Jumi Hendriks
- Matti Partanen
- Posts: 77084
- Joined: 10 Aug 2016, 12:32
- Location: Bremen
Re: Kotipolttoisten topik
Joo no tosiaan seuraavan satsin meinaan tehdä vähän parempaa kotiviiniä (tai kunnollista meadia vai mitä hunajaviiniä onkaan) normaalilla viinihiivoilla jne. Täs ny tekeillä vaan nopeet kiljut ja mitä mikä vaan pärähtää jne. Nii no en tiedä, edellisessäkin oli vaan jotai pikahiivaa eikä kirkasteita tai mitään ja ihan hyvää oli kun anto viikon pari sakan laskeutuu viileessä.Haluaisin tutustua 18-45v naisiin wrote:Tee ihan oikeella viinihiivalla. Saat melkein saman verran prosentteja mutta maku on parempi.Jumi Hendriks wrote:Poika pulputtaa iloisesti nurkassa. En tiedä johtuuko eri turbohiivasta vai hieman alhaisemmasta lämpötilasta, koska kuitenkin onneksi ei niin väkivaltaisesti käy alussa kuin edellinen viinisatsi, jolloin tavaraa kuohui vesilukon läpikin
Maailma kuulostaa kauniimmalta fuzzin läpi
Lippu korkeella ja örinä matalalla
armashenrik wrote: ↑26 May 2018, 08:50heyooo i like yr instrument.. !thou i m completely drunk. sonic youth
- Sergio Pissahätä
- Matti Partanen
- Posts: 44020
- Joined: 07 Feb 2016, 16:27
- Location: Tartolaisen ekohostellin trancevessa
Re: Kotipolttoisten topik
On tullut: syys ja Sergio pistää tyrni-mustikka-mansikka-puolaviinin rupluttamaan.
Mopo kärsi vaurioita.
olin menossa aamuyhdeksältä kännissä pissalle
- Suomen Sylvester Stallone
- Kuvan käsitteliä mies
- Posts: 177266
- Joined: 01 Aug 2005, 00:20
Re: Kotipolttoisten topik
Huomenna pitäs mustikkaviinit pullottaa ja tässä otin pienen maistiaisen jo ennakkoon lasiin. Tuntuu kaikkein kuivimmalta viiniltä mitä oon tehny....taidan jättää jälkimakeuttamatta tämän ja pullottaa tämmöisenä...näkeepähän miten tästä kehittyy maku sitten. Aiemmat viinit on aina jääneet sen verran makeiksi ettei mitään jälkimakeutusta ole tarvinnut.
- Jumi Hendriks
- Matti Partanen
- Posts: 77084
- Joined: 10 Aug 2016, 12:32
- Location: Bremen
Re: Kotipolttoisten topik
Ei kuulu enää kovin paljoa pulputtelua. Nostelen kiljut tässä parvekkeelle asettumaan ja kirkastumaan
Maailma kuulostaa kauniimmalta fuzzin läpi
Lippu korkeella ja örinä matalalla
armashenrik wrote: ↑26 May 2018, 08:50heyooo i like yr instrument.. !thou i m completely drunk. sonic youth
- Jumi Hendriks
- Matti Partanen
- Posts: 77084
- Joined: 10 Aug 2016, 12:32
- Location: Bremen
Re: Kotipolttoisten topik
Nostin pöntön parvekkeelle ja kahmaisin samalla maistiaisen. Hemmetti tää on jo (aika) kirkasta pinnalta ainaski ja ihan kiljulta maistuu joo eikä oo mitenkään pahaa pelkästäänkään. Eiköhän tää päähänkin nouse, pitää testailla ehkä jo viikonloppuna
Maailma kuulostaa kauniimmalta fuzzin läpi
Lippu korkeella ja örinä matalalla
armashenrik wrote: ↑26 May 2018, 08:50heyooo i like yr instrument.. !thou i m completely drunk. sonic youth
- Suomen Sylvester Stallone
- Kuvan käsitteliä mies
- Posts: 177266
- Joined: 01 Aug 2005, 00:20
Re: Kotipolttoisten topik
Ei perkele taas muistanu mikä homma näissä on....melkein kaks tuntii meni kun desinfioin pullot (en ihan kaikkia mehukatteja sentään) ja lapposin astiasta toiseen ja pulloihin. Sit oli vielä korkeista pula niin osassa kierrepulloista on joku vanhan mallasviskin korkki vaan painettu jotenkuten kiinni.
- (entinen Twitter)
- eijjole!
- Posts: 10674
- Joined: 30 Jul 2004, 16:59
Re: Kotipolttoisten topik
Itsehän en pullottele ollenkaan vaan suoraan saavista löylykauhalla tuoppiin