Sanna Ukkolan julkaisujen seurantatopik

Mahdollisimman yleistä -foorumin keventämiseksi kotimaan äärioikeistoa ja muuta sekopäistä sakkia seurataan sen lisäksi myös tällä foorumilla.

Moderator: Balam-Acab

Post Reply
Message
Author
User avatar
Ananaskääpiö
terviisipoika
Posts: 86206
Joined: 14 Feb 2008, 17:53
Location: Saatanan huoma

Re: Sanna Ukkola: Ulla Appelsin, Suomen Madonna

#2521 Post by Ananaskääpiö » 12 Jun 2019, 09:42

Poliitikkojen maalittaminen vähän kyl "maalittamista" tai en tiiä.
sössön sössön wrote: :facepalm: :facepalm: :facepalm: Jäbä olis kyl kärkilistoilla jos pitäis veikata ISISiin liittyviä piffolaisia. Ei kuitenkaan insinööriyden vaan ehkä enemmän ton kyynisyyden perusteella.

User avatar
dikäli mikäli
3k
Posts: 3665
Joined: 04 Nov 2016, 14:08

Re: Sanna Ukkola: Ulla Appelsin, Suomen Madonna

#2522 Post by dikäli mikäli » 12 Jun 2019, 09:45

Onko Appelsinin uusin tuotos prinsessa sanan positiivesta tulkinnasta mennyt ohi. En nyt äpyllä edes yritä postata sitä.

User avatar
harhaiskaali
God of PIF
God of PIF
Posts: 37250
Joined: 03 Jun 2010, 14:01
Location: Pahkasikainen dystopia

Re: Sanna Ukkola: Ulla Appelsin, Suomen Madonna

#2523 Post by harhaiskaali » 12 Jun 2019, 11:06

aktiivinen tuholainen wrote:
12 Jun 2019, 09:45
Onko Appelsinin uusin tuotos prinsessa sanan positiivesta tulkinnasta mennyt ohi. En nyt äpyllä edes yritä postata sitä.
Jaa tämä?

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006138583.html

Sen verran pitkä ja sakoisa, että laitetaas piiloon vahinkoaltistuksen välttämiseksi.
Spoiler:
Ulla Appelsinin kommentti: Mitä Suomelle on tapahtunut – saako naista enää kutsua prinsessaksi?

Kuvitellaanko, että naiset kestävät huumoria, vertauksia ja kritiikkiä heikommin kuin miehet, kysyy Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsin.

Hiljattain päätöksen sai monen fanittama kulttisarja Game of Thrones. Siinä yksi fiktiivisistä sankareista on lohikäärmekuningatar Daenerys Targaryen. Hän on urhea ja voimakas hahmo, joka nousee omiensa keskuudessa ihailluksi johtajaksi. IS:n toimittajalle tuli mieleen, että Targaryenia, tuota palvottua jääprinsessamaista naista, voisi verrata Maria Ohisaloon, joka pian valitaan vihreiden johtoon. Niinpä hän kirjoitti aiheesta. Kirjoituksen voi lukea tästä linkistä. Kirjoituksessa toimittaja, lukenut ja sivistynyt mies, hehkuttaa, että Ohisalo on rohkea, yhteiskuntatieteiden tohtori ja kovan lapsuuden elänyt köyhyystutkija. Kuulostaako kehuvalta?

Väärin. Monet poliitikot ja feministit ovat menneet kyseisestä kirjoituksesta – mitä ilmeisimmin sitä lukematta – suunniltaan, sillä jääprinsessaksi kutsuminen katsotaan suuren luokan loukkaukseksi ja naisten alistamisen symboliksi. Vihreiden tuore kansanedustaja Iiris Suomela paheksui syvästi seksismiä, Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson lyttäsi kirjoituksen ja vaati pidättäytymistä asiakysymyksissä, kokoomuksen Sanni Grahn-Laasonen kiiruhti muistuttamaan, että Ohisalo on tohtori ja tutkija (no niinhän siellä lukee), ei mikään prinsessa.

Keskiaikaisen ritarin lailla monet miehet ovat karauttaneet ratsullaan paikalle tarjoamaan kirjoituksen takia tukea. Esimerkiksi Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi ryntäsi toivottamaan Ohisalolle ja Anderssonille ”voimaa”.

Saahan sitä tietysti olla mielipidekirjoituksesta mieltä. Tätä vain on tullut viime aikoina pohdittua: missä vaiheessa ihailtavan vahvoihin suomalaisiin naisiin on alettu suhtautua pelkkinä herkkinä ja hetkenä minä hyvänsä hajoavina uhreina?

Kyse on sentään kansasta, jossa naiset ovat jo yli sadan vuoden ajan osallistuneet yhteiskunnalliseen päätöksentekoon täysin vaalioikeuksin. Maasta, jonka kotirintaman naiset pitivät pystyssä, niittivät yksin viljat ja kasvattivat orpolapset, kun miehet olivat sodassa – josta moni ei palannut. Yhteiskunnasta, jossa naiset ovat nykyisin täysillä työelämässä ja monilla merkittävillä johtopaikoilla. Naisista, joista suurin osa ainakin oman kokemukseni mukaan ymmärtää huumoria ja osaa myös laskea leikkiä itsestään. Ja nyt ollaan tilanteessa, jossa huipulle noussutta suomalaista naista ei saa (huomio, ei siis edes kehuen) kutsua tv-sarjan mukaan rohkeaksi prinsessaksi ilman, että herättää vaikuttajien suosimassa Twitterissä valtavan ammattiloukkaantujien armeijan. Mitä on tapahtunut?

Taatusti Suomestakin löytyy joitakin miehiä, jotka saattavat suhtautua menestyviin naisiin halveksuvasti. Mistä maasta ei löytyisi? On meillä taatusti myös joitakin naisia, jotka suhtautuvat miehiin vihamielisesti. Mutta totuus on, että suurin osa – tarkennetaan vielä: ylivoimaisesti suurin osa – suomalaisista naisista ja miehistä arvostaa toisiaan niin ihmisinä kuin ammatillisestikin.

Maailmalla ei taida olla toista maata, joka olisi niin monessa suhteessa niin tasa-arvoinen kuin Suomi. Siksi kummastuttaa, miksi joillakin tahoilla tuntuu olevan halu vääntää musta valkoiseksi: ikään kuin Suomessa olisi jotain valtavaa naisvihaa. Ei ole. Ja ikään kuin todella moni keski-ikäinen suomalaismies olisi sovinistisetä, joka haluaisi estää naisia menestymästä. Ei halua.

Hyvä esimerkki on toinen viimeaikainen somekeskustelu, joka lähti laukalle. Sosiaalisessa mediassa moni vaikuttaja kauhisteli, kuinka kuulemma nyt lukuisat miehet paheksuvat, kun uuteen hallitukseen on noussut paljon naisia. Mutta missä se suuri paheksunta oli? Ei missään. Etsinnän jälkeenkään ei tällaisia paheksuvien miesten valtavia laumoja löytynyt mistään. Twitteristä löytyi kyllä joitakin lausuntoja, joissa ihmeteltiin Ylen ohjelmassa ollutta kommenttia, jonka mukaan Suomen hallitus on kaikkien aikojen tasa-arvoisin. Siihen ihmettelyyn oli relevantti peruste. Määritelmä historian tasa-arvoisimmasta hallituksesta ei istu ryhmään, jossa ministereinä on 11 naista ja 8 miestä.

Naisministereiden määrästä sinänsä saa ilman muuta iloita. Onhan se kansainvälisesti komeaa, että päteviksi ministereiksi on tällä kertaa valikoitunut iso joukko naisia. Sillä pätevyydellä, eikä sukupuolella ministerithän on valittu, eikö vain? Mutta vaikka kuinka riemuitsisi naisten menestyksestä, ei silti hallitusta voi kutsua kaikkien aikojen tasa-arvoisimmaksi. Sukupuolten tasa-arvoa olisi, jos molempia olisi yhtä paljon.

Palataan jääprinsessaan. Vertaukset ovat tietysti siinä mielessä vaikeita, että joku voi aina ymmärtää ne väärin. Mutta silti lienee kohtuullisen helppo nähdä, onko kirjoittajan tarkoitus tahallaan loukata vai pyrkiikö hän kielikuvien ja huumorinkin avulla kertomaan jotain uutta kohteestaan ja tuottamaan lukijalle oivalluksia. Jälkimmäinen on monen ammattikirjoittajan valitsema tyylilaji.

Kun esimerkiksi rankan vaalitappion jälkeen Juha Sipilä (kesk) sai kaikkien suureksi yllätykseksi nostettua puolueensa hallitukseen, samainen Ohisalosta kirjoittanut IS:n toimittaja kaivoi Sipilä-vertauksensa amerikkalaisista elokuvista, joissa ”örkki, sarjamurhaaja, alien tai mikä lienee, ei kuole milloinkaan --- vaan aina se hyökkää kaapista uudelleen” (lue juttu tästä). Huhtikuussa ko. toimittaja arvioi Jussi Halla-ahon (ps) esiintymistä viimeisessä vaalitentissä luonnehtimalla tätä ujon hymyilyn perusteella ”söpön höpön pörröiseksi pikku koalaksi” (minkä jälkeen perussuomalaisten puoluetoimistolla tiettävästi liimattiin koalan kuva puheenjohtajan oveen), kesäkuun alussa toimittaja puolestaan muisteli muinaista vuoden 1966 kansanrintamahallitusta ja kuvaili Sdp:n johtajan Rafael Paasion yltiörauhallisuutta rinnastamalla tämän ”rauhoittavia ottaneeseen etanaan”. Ja niin edelleen.

Mutta jostain syystä mistään näistä värikkäistä ilmaisuista ei ole noussut ensimmäistäkään somekohua. Ei ole noussut – koska ne koskevat miehiä.

Siksikin tämä prinsessagate hämmentää. Mistä kertoo se, että vain (nuorten) naisten puolesta joukkoloukkaannutaan? Kuvitellaanko, että naiset kestävät huumoria, vertauksia ja kritiikkiä heikommin kuin miehet? Rohkenisin olla tästä eri mieltä. Ihan näin suomalaisena naisena.

Näin lapsuuden satujen suurkuluttajana on pakko todeta vielä tämä parjattujen prinsessojen puolustukseksi: joka ainut satuprinsessa on oman tarinansa ylivertainen tähti, muut statisteja. Me kaikki muistamme erinomaisen hyvin Lumikin, Ruususen, Tuhkimon – mutta kuinka monta heidän prinssiään eli miestään muistat nimeltä? Aivan.
Saahan sitä uhkakuvia vaikka heinänteosta

User avatar
Trollface-mies
Piffin henkinen ylläpitäjä
Posts: 38111
Joined: 25 Sep 2012, 23:20
Location: Länsirannikko
Contact:

Re: Sanna Ukkola: Ulla Appelsin, Suomen Madonna

#2524 Post by Trollface-mies » 12 Jun 2019, 11:09

Aivan oikeassa Appelsin tässä :smoker:
Image
"Sen verta 100% täyttä vihaa, väkivaltaa, solvauksia, olkiukkoiluja ja huonoja käytöstapoja on kaverin ihan random postauksetkin täynnä." --Boromir

Poistunut käyttäjä 143c336e
Poistunut käyttäjä
Posts: 50000
Joined: 23 Jul 2017, 17:25

Re: Sanna Ukkola: Ulla Appelsin, Suomen Madonna

#2525 Post by Poistunut käyttäjä 143c336e » 12 Jun 2019, 11:18

harmaa ja kalpee hiv-prinsessa

User avatar
blondi söpöliini
VValpurinyönä...
Posts: 67291
Joined: 22 Apr 2016, 21:39
Location: Tinatuoppi boiler room

Re: Sanna Ukkola: Ulla Appelsin, Suomen Madonna

#2526 Post by blondi söpöliini » 12 Jun 2019, 11:19

jaa, koska ukot eivät älähtäneet, naisten täytyy vain sietää prinsessaläpyskät ym. siihen kytkeytyvät tytöttelyt. Noh, mm. case Peppi Pitkätossun neekereiden kuningas osoitti, että elämä on mahdollista jatkua, vaikka loukkaaviksi koettuja sananparsia ja termejä vähän uudistetaan tai jätetään kokonaan pois.
What goes good at the top of a flight of stairs?
A table with a drawer in it, right? That make you yee-hah?
Makes me yee-hah anyways.
A lady could keep her valuables in it.
Maybe a bible, maybe a gun.
Five planks! Four nails! Go!
Spoiler:
Kuolema ei ole kärsimystä. Kuolema on täydellinen kaunis juhla.
Odin owns ye all .D
Töhnämuna count: 2

User avatar
blondi söpöliini
VValpurinyönä...
Posts: 67291
Joined: 22 Apr 2016, 21:39
Location: Tinatuoppi boiler room

Re: Sanna Ukkola: Ulla Appelsin, Suomen Madonna

#2527 Post by blondi söpöliini » 12 Jun 2019, 11:24

Jos ennen älistiin, että täytyy saada sanoa neekeri ja nyt taas, että täytyy saada sanoa prinsessa. Ei siihen voi todeta muuta kuin, että helvetin hyvää mieltä diskurssinmuutoksesta ja eiköhän 2040 mennessä täällä osata puhua ja kirjoittaa asianmukaisesti lähes kaikista eliöoletetuista. :salutsmoker:
What goes good at the top of a flight of stairs?
A table with a drawer in it, right? That make you yee-hah?
Makes me yee-hah anyways.
A lady could keep her valuables in it.
Maybe a bible, maybe a gun.
Five planks! Four nails! Go!
Spoiler:
Kuolema ei ole kärsimystä. Kuolema on täydellinen kaunis juhla.
Odin owns ye all .D
Töhnämuna count: 2

User avatar
Ananaskääpiö
terviisipoika
Posts: 86206
Joined: 14 Feb 2008, 17:53
Location: Saatanan huoma

Re: Sanna Ukkola: Ulla Appelsin, Suomen Madonna

#2528 Post by Ananaskääpiö » 12 Jun 2019, 11:26

Kolumneissa voi tykitellä.:smoker:
sössön sössön wrote: :facepalm: :facepalm: :facepalm: Jäbä olis kyl kärkilistoilla jos pitäis veikata ISISiin liittyviä piffolaisia. Ei kuitenkaan insinööriyden vaan ehkä enemmän ton kyynisyyden perusteella.

User avatar
Ananaskääpiö
terviisipoika
Posts: 86206
Joined: 14 Feb 2008, 17:53
Location: Saatanan huoma

Re: Sanna Ukkola: Ulla Appelsin, Suomen Madonna

#2529 Post by Ananaskääpiö » 12 Jun 2019, 11:27

Jääprinsessoista puhuminen tai kirjoittaminen kyl saa aikaan fiiliksen, että puhuja/kirjoittaja runkkaa ajatellen kohdettaan. Mut tää sit taas voi olla ihan vaan minä.
sössön sössön wrote: :facepalm: :facepalm: :facepalm: Jäbä olis kyl kärkilistoilla jos pitäis veikata ISISiin liittyviä piffolaisia. Ei kuitenkaan insinööriyden vaan ehkä enemmän ton kyynisyyden perusteella.

Poistunut käyttäjä 143c336e
Poistunut käyttäjä
Posts: 50000
Joined: 23 Jul 2017, 17:25

Re: Sanna Ukkola: Ulla Appelsin, Suomen Madonna

#2530 Post by Poistunut käyttäjä 143c336e » 12 Jun 2019, 11:28

naista ei saa enää kutsua huoraksikaan. :x

User avatar
Trollface-mies
Piffin henkinen ylläpitäjä
Posts: 38111
Joined: 25 Sep 2012, 23:20
Location: Länsirannikko
Contact:

Re: Sanna Ukkola: Ulla Appelsin, Suomen Madonna

#2531 Post by Trollface-mies » 12 Jun 2019, 11:33

Ananaskääpiö wrote:
12 Jun 2019, 11:27
Jääprinsessoista puhuminen tai kirjoittaminen kyl saa aikaan fiiliksen, että puhuja/kirjoittaja runkkaa ajatellen kohdettaan. Mut tää sit taas voi olla ihan vaan minä.
Nasima Razmyar sitä paitsi huomautti olennaisesta että eihän tää GoT-jorkitar ole prinsessa vaan kuningatar.

(En kattonut sarjaa niin olen jäävi kommentoimaan tätä osuutta.)
Image
"Sen verta 100% täyttä vihaa, väkivaltaa, solvauksia, olkiukkoiluja ja huonoja käytöstapoja on kaverin ihan random postauksetkin täynnä." --Boromir

User avatar
blondi söpöliini
VValpurinyönä...
Posts: 67291
Joined: 22 Apr 2016, 21:39
Location: Tinatuoppi boiler room

Re: Sanna Ukkola: Ulla Appelsin, Suomen Madonna

#2532 Post by blondi söpöliini » 12 Jun 2019, 11:39

Trollface-mies wrote:
12 Jun 2019, 11:33
Ananaskääpiö wrote:
12 Jun 2019, 11:27
Jääprinsessoista puhuminen tai kirjoittaminen kyl saa aikaan fiiliksen, että puhuja/kirjoittaja runkkaa ajatellen kohdettaan. Mut tää sit taas voi olla ihan vaan minä.
Nasima Razmyar sitä paitsi huomautti olennaisesta että eihän tää GoT-jorkitar ole prinsessa vaan kuningatar.

(En kattonut sarjaa niin olen jäävi kommentoimaan tätä osuutta.)
Jääprinsessa on ikivanha paska anglismi.
What goes good at the top of a flight of stairs?
A table with a drawer in it, right? That make you yee-hah?
Makes me yee-hah anyways.
A lady could keep her valuables in it.
Maybe a bible, maybe a gun.
Five planks! Four nails! Go!
Spoiler:
Kuolema ei ole kärsimystä. Kuolema on täydellinen kaunis juhla.
Odin owns ye all .D
Töhnämuna count: 2

User avatar
Ananaskääpiö
terviisipoika
Posts: 86206
Joined: 14 Feb 2008, 17:53
Location: Saatanan huoma

Re: Sanna Ukkola: Ulla Appelsin, Suomen Madonna

#2533 Post by Ananaskääpiö » 12 Jun 2019, 11:40

Eiks "ice queen" oo semmonen perinteikkäämpi termi noin muutenkin? Ja olihan toi mainittu hahmo aluksi prinsessa.
sössön sössön wrote: :facepalm: :facepalm: :facepalm: Jäbä olis kyl kärkilistoilla jos pitäis veikata ISISiin liittyviä piffolaisia. Ei kuitenkaan insinööriyden vaan ehkä enemmän ton kyynisyyden perusteella.

User avatar
Kauko Keuhkon näköinen mies
Kapteeni Swaghammer
Posts: 86101
Joined: 28 Mar 2015, 18:07
Location: ennen sotia

Re: Sanna Ukkola: Ulla Appelsin, Suomen Madonna

#2534 Post by Kauko Keuhkon näköinen mies » 12 Jun 2019, 11:51

spermakroisos wrote:
12 Jun 2019, 11:24
Jos ennen älistiin, että täytyy saada sanoa neekeri ja nyt taas, että täytyy saada sanoa prinsessa. Ei siihen voi todeta muuta kuin, että helvetin hyvää mieltä diskurssinmuutoksesta ja eiköhän 2040 mennessä täällä osata puhua ja kirjoittaa asianmukaisesti lähes kaikista eliöoletetuista. :salutsmoker:
Ihan vapaastihan sinäkin tossa neekeriä ilmoille heitit,
Kellä kutiseva reikä illalla, sillä haiseva sormi aamulla.

User avatar
blondi söpöliini
VValpurinyönä...
Posts: 67291
Joined: 22 Apr 2016, 21:39
Location: Tinatuoppi boiler room

Re: Sanna Ukkola: Ulla Appelsin, Suomen Madonna

#2535 Post by blondi söpöliini » 12 Jun 2019, 11:52

Kauko Keuhkon näköinen mies wrote:
12 Jun 2019, 11:51
spermakroisos wrote:
12 Jun 2019, 11:24
Jos ennen älistiin, että täytyy saada sanoa neekeri ja nyt taas, että täytyy saada sanoa prinsessa. Ei siihen voi todeta muuta kuin, että helvetin hyvää mieltä diskurssinmuutoksesta ja eiköhän 2040 mennessä täällä osata puhua ja kirjoittaa asianmukaisesti lähes kaikista eliöoletetuista. :salutsmoker:
Ihan vapaastihan sinäkin tossa neekeriä ilmoille heitit,
näin tosiaan tein.
What goes good at the top of a flight of stairs?
A table with a drawer in it, right? That make you yee-hah?
Makes me yee-hah anyways.
A lady could keep her valuables in it.
Maybe a bible, maybe a gun.
Five planks! Four nails! Go!
Spoiler:
Kuolema ei ole kärsimystä. Kuolema on täydellinen kaunis juhla.
Odin owns ye all .D
Töhnämuna count: 2

Post Reply