Kotipanimon kanssa puuhastelu
Moderators: kjs, ÖSFJGNRU HGUGGH, Mayhem peruttu
- Hans Besättning
- -=Lord Of PIF=-
- Posts: 13668
- Joined: 02 Dec 2007, 20:10
- Location: absurdit sfäärit
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Tänään keitän ekaa kertaa jo kertaalleen käytetyllä reseptillä, oli sen verran tarkkaan omaan makuun. Mielenkiintoista miten lähelle pääsee lopputuloksessa.
Typisk stockholmare
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Tänään puuhastelin 2kk kellarissa pötkötelleen oluen kegiin. Edellinen olikin jo melkein lopussa joten hyvään saumaan meni uusi 'raattoriin. Sellanen 7.3% melko belgiavibainen APA tuli.
- ontuva hollantilainen
- Melkein ####!
- Posts: 12091
- Joined: 11 Nov 2008, 18:25
- Location: erittäin vaarallisten matujen osasto
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Tuli juhannuksena pantua simppeli apa saunanpadassa. Ihan jepa, kun talven aikana on ollut härdelliä ja panohommat jäissä. Onneks siideriä on sentään riittänyt.
Saatto olla sitten viimenen saunanpataolut vähään aikaan, kun nyt lähti kaasupoltinta ja kattilaa ja muuta tilaukseen sellasella rahasummalla, että vieläkin vähän paha olo
Onneks tuli sitten vielä tilattua seuraavan oluen raaka-aineet samaan syssyyn. Nyt en hanki mitään vähään aikaan ja seuraaviin raaka-aineisiinkin haluan roposet jonkun toisen taskusta.
Saatto olla sitten viimenen saunanpataolut vähään aikaan, kun nyt lähti kaasupoltinta ja kattilaa ja muuta tilaukseen sellasella rahasummalla, että vieläkin vähän paha olo
Onneks tuli sitten vielä tilattua seuraavan oluen raaka-aineet samaan syssyyn. Nyt en hanki mitään vähään aikaan ja seuraaviin raaka-aineisiinkin haluan roposet jonkun toisen taskusta.
- ontuva hollantilainen
- Melkein ####!
- Posts: 12091
- Joined: 11 Nov 2008, 18:25
- Location: erittäin vaarallisten matujen osasto
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Alunperin oli siis tarkotus tilata vielä isommat laitteet, mutta nyt kun on tollasta maitotuotantolaitetta ilmaseks saatavilla, niin päätettiin hankkia tollaset tarvikkeet, joilla saa tehtyä sen 80 litraa kerralla. Näitä olis tarkotus käyttää, kunnes noista tilatankeista yms. saa jotain järkevää aikaseksi.
Tavallaan ihan tyytyväinen tähän ratkasuun, kun pääsee noista saunanpatahommista eteenpäin ja toisaalta ei oo niin paljoa tyrittävää, kuin sitten isommalla set-upilla.
Elikkä baby steps eikä suoraan syvään päätyyn.
Kaasupolttimeksi tuli kuitenkin hankittua tollanen 200,000+ btu/h banjokeitin, että luulis reilun sadan litran kattilan kiehuvan jokseensakin järkevässä ajassa
Tavallaan ihan tyytyväinen tähän ratkasuun, kun pääsee noista saunanpatahommista eteenpäin ja toisaalta ei oo niin paljoa tyrittävää, kuin sitten isommalla set-upilla.
Elikkä baby steps eikä suoraan syvään päätyyn.
Kaasupolttimeksi tuli kuitenkin hankittua tollanen 200,000+ btu/h banjokeitin, että luulis reilun sadan litran kattilan kiehuvan jokseensakin järkevässä ajassa
- ontuva hollantilainen
- Melkein ####!
- Posts: 12091
- Joined: 11 Nov 2008, 18:25
- Location: erittäin vaarallisten matujen osasto
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Kattilat tuli ja banjokeitinkin matkaa jossain saksassa. Humalat, hiivat ja maltaat on valmiina saksalaistyylistä pilsneriä varten. Tässä viikon sisällä pääsee panee 80 litraa pilsneriä!
IPAtkin olis varmaan jo käyneet loppuun. Huomenna tai viikonloppuna pitäisi tarkistaa asia.
IPAtkin olis varmaan jo käyneet loppuun. Huomenna tai viikonloppuna pitäisi tarkistaa asia.
- Master of Speed
- 2k
- Posts: 2354
- Joined: 14 Feb 2016, 16:04
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Mead eli hunajaviini eli viikinkijuoma onnistui ekalla kerralla yli odotusten, joten tuli aika tehdä lisää. On niin perhanan helppoakin. Viimeksi aineina oli hunajan lisäksi humalaa ja inkivääriä. Shampanjahiiva. Vuosi pullossa kypsymässä ja hyvältä maistui. Nyt testasin muuten samaa, mutta eri makuista hunajaa ja inkiväärin sijasta käytin punaisia viinimarjoja. Katsotaan miten käy, eiköhän tuostakin ihan kelpo tule.
- ontuva hollantilainen
- Melkein ####!
- Posts: 12091
- Joined: 11 Nov 2008, 18:25
- Location: erittäin vaarallisten matujen osasto
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Kiinnostaa! Tossa nimittäin on tollanen hervoton pönttö hunajaa joka joskus saatiin vaihtokauppana oluista. 5-10 kiloa. Ei oo vielä keksinyt mitä siitä tekis, niin ehkä toi viikinkisima olis sitten se juttu.Casa Di Risu wrote: ↑02 Jul 2019, 13:39Mead eli hunajaviini eli viikinkijuoma onnistui ekalla kerralla yli odotusten, joten tuli aika tehdä lisää. On niin perhanan helppoakin. Viimeksi aineina oli hunajan lisäksi humalaa ja inkivääriä. Shampanjahiiva. Vuosi pullossa kypsymässä ja hyvältä maistui. Nyt testasin muuten samaa, mutta eri makuista hunajaa ja inkiväärin sijasta käytin punaisia viinimarjoja. Katsotaan miten käy, eiköhän tuostakin ihan kelpo tule.
Maistuko toi hunaja siitä yhtään läpi?
- Master of Speed
- 2k
- Posts: 2354
- Joined: 14 Feb 2016, 16:04
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Maistuu ja tuoksuu, vaikka kävikin tarkoituksella tosi kuivaksi. Aluksi tuolla on tapana maistuia viinaiselta (mä tein 10 prossaista), mutta jos malttaa pitää pullossa sen vuoden, niin kyllä se maku tasoittuu mukavasti.ontuva hollantilainen wrote: ↑02 Jul 2019, 14:13Kiinnostaa! Tossa nimittäin on tollanen hervoton pönttö hunajaa joka joskus saatiin vaihtokauppana oluista. 5-10 kiloa. Ei oo vielä keksinyt mitä siitä tekis, niin ehkä toi viikinkisima olis sitten se juttu.Casa Di Risu wrote: ↑02 Jul 2019, 13:39Mead eli hunajaviini eli viikinkijuoma onnistui ekalla kerralla yli odotusten, joten tuli aika tehdä lisää. On niin perhanan helppoakin. Viimeksi aineina oli hunajan lisäksi humalaa ja inkivääriä. Shampanjahiiva. Vuosi pullossa kypsymässä ja hyvältä maistui. Nyt testasin muuten samaa, mutta eri makuista hunajaa ja inkiväärin sijasta käytin punaisia viinimarjoja. Katsotaan miten käy, eiköhän tuostakin ihan kelpo tule.
Maistuko toi hunaja siitä yhtään läpi?
- Le Comte de Strömmingsbådan
- -=00King Of PIF00=-
- Posts: 21077
- Joined: 13 Apr 2014, 12:22
- Location: Peremec Wagonin kyydissä
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
mullon hyvät kaljakiljut tulossa. siis tuoppi kaljamltaita sokeria sitruunaa ja siullä lailla. pitäis astioida se jotenkin niin tulis kuplia.
- ontuva hollantilainen
- Melkein ####!
- Posts: 12091
- Joined: 11 Nov 2008, 18:25
- Location: erittäin vaarallisten matujen osasto
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Le Comte de Strömmingsbådan wrote: ↑09 Jul 2019, 15:31mullon hyvät kaljakiljut tulossa. siis tuoppi kaljamltaita sokeria sitruunaa ja siullä lailla. pitäis astioida se jotenkin niin tulis kuplia.
- Hans Besättning
- -=Lord Of PIF=-
- Posts: 13668
- Joined: 02 Dec 2007, 20:10
- Location: absurdit sfäärit
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Vika tekemäni satsin reseptissä oli vajaa puolet esb-mallasta (jonka korvasin maris otterilla), kun tän tyyppisissä aikaisemmin ollut pitkälti noita pale malt -voittoisia ja tästähän tuli nyt oikein erityisen hieno rungoltaan
Typisk stockholmare
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Todella valtava karviaissato tulossa ja sourin keittäminen näistä kiinnostais. Sourit jäänyt vielä testaamatta ja mietin, mikähän olis fiksuin hapattamistapa.
- Hans Besättning
- -=Lord Of PIF=-
- Posts: 13668
- Joined: 02 Dec 2007, 20:10
- Location: absurdit sfäärit
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Viskoin keväällä keräämääni kuusenkerkkää vimoseen keittoon.
Typisk stockholmare
- ontuva hollantilainen
- Melkein ####!
- Posts: 12091
- Joined: 11 Nov 2008, 18:25
- Location: erittäin vaarallisten matujen osasto
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Elikkäs. Tuli tehtyä 80 litraa sellasta saksalaistyylistä lageria, joka ei siis vielä ole ihan valmista. Jäi vähän liian pitkäks aikaa käymään 10 asteeseen ja kävie siellä loppuun, ku piti käyttää tota brülosophyn lager methodia alunperin. Hieman erikoisena huomiona diasetyylin maku oli aivan minimaalinen, vaikka lämpötilat ovat olleet jatkuvasti n. 10c. No, nyt ovat 19 asteessa että lähtis loppukin diasetyylin maku pois. Hyvältä vaikutti kuitenkin jo nyt.
Seuraava olut onkin sitten ensimmäinen stoutti, mitä ollaan koskaan tehty. Siihen tulee kaikkea kahvista suklaaseen ja volttejakin pitäisi tulla reilu 10.
Seuraava olut onkin sitten ensimmäinen stoutti, mitä ollaan koskaan tehty. Siihen tulee kaikkea kahvista suklaaseen ja volttejakin pitäisi tulla reilu 10.
- ontuva hollantilainen
- Melkein ####!
- Posts: 12091
- Joined: 11 Nov 2008, 18:25
- Location: erittäin vaarallisten matujen osasto
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Vähän panokuvia.
Panimomestarin tarkalla käsifiktillä siinä lisätään hiivaravinnetta.
Täytyy sanoa, että hieman pelotti tossa keittovaiheessa, että kestääkö noi tukena olleet tiilet. Hehkuivat aika punasena, kuten kuvasta näkyy ja jos keitto ois kiehahtanu yli ja neste osunu tiileihin, nii en tiedä mitä olis tapahtunut.
Panimomestarin tarkalla käsifiktillä siinä lisätään hiivaravinnetta.
Täytyy sanoa, että hieman pelotti tossa keittovaiheessa, että kestääkö noi tukena olleet tiilet. Hehkuivat aika punasena, kuten kuvasta näkyy ja jos keitto ois kiehahtanu yli ja neste osunu tiileihin, nii en tiedä mitä olis tapahtunut.