Kotipanimon kanssa puuhastelu

Kaikenlainen TSI -väsäily tänne.

Moderators: kjs, ÖSFJGNRU HGUGGH, Mayhem peruttu

Post Reply
Message
Author
User avatar
ontuva hollantilainen
Melkein ####!
Melkein ####!
Posts: 12091
Joined: 11 Nov 2008, 18:25
Location: erittäin vaarallisten matujen osasto

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1201 Post by ontuva hollantilainen » 06 Aug 2019, 14:24

Ainii, huomasitteko, ettei trumpin takia tällä hetkellä saa starsania tai pbw:tä euroopasta :sad1lol: :sad1lol: :sad1lol:

Image
ImageImageImage ImageImage

User avatar
dillen aspen
Nyt olen kateellinen.
Posts: 42641
Joined: 05 Jan 2016, 01:22
Location: Vattupuskan takana

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1202 Post by dillen aspen » 06 Aug 2019, 15:40

:o

Onneksi on vielä puoli litraa jäljellä.

User avatar
Master of Speed
2k
Posts: 2351
Joined: 14 Feb 2016, 16:04

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1203 Post by Master of Speed » 06 Aug 2019, 15:41

Hyviä kuvia.

Puhdistusaineesta: fuck. Juuri starsan loppumassa. Onkohan tilalle saatavilla mitään vastaavaa (ei tarvitse huuhdella eikä liottaa kuumaan veteen)?

User avatar
ontuva hollantilainen
Melkein ####!
Melkein ####!
Posts: 12091
Joined: 11 Nov 2008, 18:25
Location: erittäin vaarallisten matujen osasto

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1204 Post by ontuva hollantilainen » 06 Aug 2019, 15:57

Meilläkin on starsania ehkä kahteen satsiin. Jos joku myy sitä pimeesti Tampereella, niin yv :bro:
ImageImageImage ImageImage

User avatar
ontuva hollantilainen
Melkein ####!
Melkein ####!
Posts: 12091
Joined: 11 Nov 2008, 18:25
Location: erittäin vaarallisten matujen osasto

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1205 Post by ontuva hollantilainen » 11 Aug 2019, 23:40

Menee taas offtopikiksi, mutta laitetaas tänne kuva tosta meiän uudesta omenaprässistä. Pari päivää meni tekemiseen. Heittoprässi on dyykattu ja runko on vanhasta sängystä. Ainoastaan pultit jouduttiin ostamaan.

Image

Tosin täytyy sanoa, että ostettiin kyllä kans lehtikuusta prässin välilevyjen tekemiseen, joita ei siis vielä ole tehty. Pitää tässä vielä lähiaikoina upgreidata toi omenamurskain esteettisesti samalle tasolle.
ImageImageImage ImageImage

User avatar
Master of Speed
2k
Posts: 2351
Joined: 14 Feb 2016, 16:04

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1206 Post by Master of Speed » 12 Aug 2019, 09:36

:salute:

User avatar
dillen aspen
Nyt olen kateellinen.
Posts: 42641
Joined: 05 Jan 2016, 01:22
Location: Vattupuskan takana

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1207 Post by dillen aspen » 12 Aug 2019, 12:21

Mulla oli vastaava mutta paljon paskemmin tehty. Käytin hallitunkkia prässinä ja se oli vähän hankala käyttää. Luulen että sain ehkä 2/3 siitä mitä oikea puristamo olisi saanut irti. Iso ongelma oli liian heikko harso joka repeili.

User avatar
ontuva hollantilainen
Melkein ####!
Melkein ####!
Posts: 12091
Joined: 11 Nov 2008, 18:25
Location: erittäin vaarallisten matujen osasto

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1208 Post by ontuva hollantilainen » 12 Aug 2019, 16:06

tee se itse kesämies wrote:
12 Aug 2019, 12:21
Mulla oli vastaava mutta paljon paskemmin tehty. Käytin hallitunkkia prässinä ja se oli vähän hankala käyttää. Luulen että sain ehkä 2/3 siitä mitä oikea puristamo olisi saanut irti. Iso ongelma oli liian heikko harso joka repeili.
Joo me ollaan käytetty sellasta pari vuotta, mutta nyt tuli upgrade. Eikä ollut ees hallitunkki, vaan sellanen paskin saksitunkki. Silläkin sai 10 litrasta omenoita 2,5 litraa mehua, mikä on aikalailla se "oikeiden puristamoiden" taso. Freimi vaan ei oikein kestänyt siinä viritelmässä.

Melkein puristinta tärkeämpi on se omenanmurskain ja että saa ne omenat mahdollisimman pieneksi mössöksi ennen puristamista. Kuitenkin siten, ettei siemenet vahingoitu.
ImageImageImage ImageImage

User avatar
Master of Speed
2k
Posts: 2351
Joined: 14 Feb 2016, 16:04

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1209 Post by Master of Speed » 12 Aug 2019, 19:11

Kiinnostais tehdä joku hapanolut seuraavaksi. Varmaan helpoin valinta ekaksi sellaiseksi olis käppä Berliner Weisse -tyylinen homma, eli mäskin hapattaminen. Mäskäys normaalisti, ja sitten maitohappoa ja loraus Gefilusta. Annetaan seistä noin vuorokausi (tai niin kauan, kunnes ph riittävän alhainen). Tämän jälkeen panopäivän jatkaminen normaalisti. Ehkäpä näin?

User avatar
Rage Kandelin
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 68941
Joined: 17 Jan 2005, 14:12
Location: Nokotzone
Contact:

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1210 Post by Rage Kandelin » 12 Aug 2019, 20:42

Casa Di Risu wrote:
12 Aug 2019, 19:11
Kiinnostais tehdä joku hapanolut seuraavaksi. Varmaan helpoin valinta ekaksi sellaiseksi olis käppä Berliner Weisse -tyylinen homma, eli mäskin hapattaminen. Mäskäys normaalisti, ja sitten maitohappoa ja loraus Gefilusta. Annetaan seistä noin vuorokausi (tai niin kauan, kunnes ph riittävän alhainen). Tämän jälkeen panopäivän jatkaminen normaalisti. Ehkäpä näin?
Mulla tais olla tässä topsussa jonkinlainen sössötys aiheesta.
Image

Kyllä kaikki suomalaiset tarttee autobonusta

User avatar
dillen aspen
Nyt olen kateellinen.
Posts: 42641
Joined: 05 Jan 2016, 01:22
Location: Vattupuskan takana

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1211 Post by dillen aspen » 13 Aug 2019, 12:54

Aion tehdä huomenna valkoherukka-oluen, varmaan Saisonhiivalla. Sitten selviää varmaan miksi puna- ja valkoherukkaa ei käytetä ikinä oluissa. Luulisin että saisoniin marjojen tuoma happamuus ja kirpeys voisi sopia.

User avatar
dillen aspen
Nyt olen kateellinen.
Posts: 42641
Joined: 05 Jan 2016, 01:22
Location: Vattupuskan takana

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1212 Post by dillen aspen » 13 Aug 2019, 12:57

ontuva hollantilainen wrote:
12 Aug 2019, 16:06
tee se itse kesämies wrote:
12 Aug 2019, 12:21
Mulla oli vastaava mutta paljon paskemmin tehty. Käytin hallitunkkia prässinä ja se oli vähän hankala käyttää. Luulen että sain ehkä 2/3 siitä mitä oikea puristamo olisi saanut irti. Iso ongelma oli liian heikko harso joka repeili.
Joo me ollaan käytetty sellasta pari vuotta, mutta nyt tuli upgrade. Eikä ollut ees hallitunkki, vaan sellanen paskin saksitunkki. Silläkin sai 10 litrasta omenoita 2,5 litraa mehua, mikä on aikalailla se "oikeiden puristamoiden" taso. Freimi vaan ei oikein kestänyt siinä viritelmässä.

Melkein puristinta tärkeämpi on se omenanmurskain ja että saa ne omenat mahdollisimman pieneksi mössöksi ennen puristamista. Kuitenkin siten, ettei siemenet vahingoitu.
Joo, mulla oli murskain, jossa oli kaksi 60mm viemäriputkea jotka oli ruuvattu täyteen rosteriruuveja. Noi "terät" pyöri kahdella akkuruuvinvääntimellä. Ihan hyvin se murskasi, mutta varmasti hienompi murska olis ollut parempaa.

User avatar
dillen aspen
Nyt olen kateellinen.
Posts: 42641
Joined: 05 Jan 2016, 01:22
Location: Vattupuskan takana

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1213 Post by dillen aspen » 15 Aug 2019, 19:51

Tein tosiaan saisonin johon laitoin keiton lopussa viitisen litraa kylmäpuristettua valkoherukkamehua. Vierteessä oli ihan virkistävä kirpeys/happamuus mehun ansiosta, mutta saa nähdä mitä siitä on jäljellä käymisen jälkeen.

User avatar
Hans Besättning
-=Lord Of PIF=-
-=Lord Of PIF=-
Posts: 13664
Joined: 02 Dec 2007, 20:10
Location: absurdit sfäärit

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1214 Post by Hans Besättning » 17 Sep 2019, 12:30

Hans Besättning wrote:
01 Aug 2019, 18:13
Viskoin keväällä keräämääni kuusenkerkkää vimoseen keittoon.
Tästä tuli muutes helvetin hyvä ja taidankin ottaa tavaksi keittää keväisin satsin tällasta. Yllättävän tehokkaasti maku jyräsi humalapuolta, joten tota suhdetta voisi miettiä järkevämmäksi.
Typisk stockholmare

User avatar
ontuva hollantilainen
Melkein ####!
Melkein ####!
Posts: 12091
Joined: 11 Nov 2008, 18:25
Location: erittäin vaarallisten matujen osasto

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1215 Post by ontuva hollantilainen » 18 Sep 2019, 11:30

Tossa odottais edelleen breakfast stoutin ainekset, mutta siiderkausi käynnissä ja pitää tehdä pitkää päivää omenoiden parissa. Toissapäivänä katottiin laitteiden toimivuus ja eilen tehtiin 300 litraa siideriä. Tänään jatkuu.
ImageImageImage ImageImage

Post Reply