Kotipanimon kanssa puuhastelu
Moderators: kjs, ÖSFJGNRU HGUGGH, Mayhem peruttu
- ontuva hollantilainen
- Melkein ####!
- Posts: 12091
- Joined: 11 Nov 2008, 18:25
- Location: erittäin vaarallisten matujen osasto
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Ainii, huomasitteko, ettei trumpin takia tällä hetkellä saa starsania tai pbw:tä euroopasta
- dillen aspen
- Nyt olen kateellinen.
- Posts: 42733
- Joined: 05 Jan 2016, 01:22
- Location: Vattupuskan takana
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Onneksi on vielä puoli litraa jäljellä.
- Master of Speed
- 2k
- Posts: 2354
- Joined: 14 Feb 2016, 16:04
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Hyviä kuvia.
Puhdistusaineesta: fuck. Juuri starsan loppumassa. Onkohan tilalle saatavilla mitään vastaavaa (ei tarvitse huuhdella eikä liottaa kuumaan veteen)?
Puhdistusaineesta: fuck. Juuri starsan loppumassa. Onkohan tilalle saatavilla mitään vastaavaa (ei tarvitse huuhdella eikä liottaa kuumaan veteen)?
- ontuva hollantilainen
- Melkein ####!
- Posts: 12091
- Joined: 11 Nov 2008, 18:25
- Location: erittäin vaarallisten matujen osasto
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Meilläkin on starsania ehkä kahteen satsiin. Jos joku myy sitä pimeesti Tampereella, niin yv
- ontuva hollantilainen
- Melkein ####!
- Posts: 12091
- Joined: 11 Nov 2008, 18:25
- Location: erittäin vaarallisten matujen osasto
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Menee taas offtopikiksi, mutta laitetaas tänne kuva tosta meiän uudesta omenaprässistä. Pari päivää meni tekemiseen. Heittoprässi on dyykattu ja runko on vanhasta sängystä. Ainoastaan pultit jouduttiin ostamaan.
Tosin täytyy sanoa, että ostettiin kyllä kans lehtikuusta prässin välilevyjen tekemiseen, joita ei siis vielä ole tehty. Pitää tässä vielä lähiaikoina upgreidata toi omenamurskain esteettisesti samalle tasolle.
Tosin täytyy sanoa, että ostettiin kyllä kans lehtikuusta prässin välilevyjen tekemiseen, joita ei siis vielä ole tehty. Pitää tässä vielä lähiaikoina upgreidata toi omenamurskain esteettisesti samalle tasolle.
- dillen aspen
- Nyt olen kateellinen.
- Posts: 42733
- Joined: 05 Jan 2016, 01:22
- Location: Vattupuskan takana
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Mulla oli vastaava mutta paljon paskemmin tehty. Käytin hallitunkkia prässinä ja se oli vähän hankala käyttää. Luulen että sain ehkä 2/3 siitä mitä oikea puristamo olisi saanut irti. Iso ongelma oli liian heikko harso joka repeili.
- ontuva hollantilainen
- Melkein ####!
- Posts: 12091
- Joined: 11 Nov 2008, 18:25
- Location: erittäin vaarallisten matujen osasto
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Joo me ollaan käytetty sellasta pari vuotta, mutta nyt tuli upgrade. Eikä ollut ees hallitunkki, vaan sellanen paskin saksitunkki. Silläkin sai 10 litrasta omenoita 2,5 litraa mehua, mikä on aikalailla se "oikeiden puristamoiden" taso. Freimi vaan ei oikein kestänyt siinä viritelmässä.tee se itse kesämies wrote: ↑12 Aug 2019, 12:21Mulla oli vastaava mutta paljon paskemmin tehty. Käytin hallitunkkia prässinä ja se oli vähän hankala käyttää. Luulen että sain ehkä 2/3 siitä mitä oikea puristamo olisi saanut irti. Iso ongelma oli liian heikko harso joka repeili.
Melkein puristinta tärkeämpi on se omenanmurskain ja että saa ne omenat mahdollisimman pieneksi mössöksi ennen puristamista. Kuitenkin siten, ettei siemenet vahingoitu.
- Master of Speed
- 2k
- Posts: 2354
- Joined: 14 Feb 2016, 16:04
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Kiinnostais tehdä joku hapanolut seuraavaksi. Varmaan helpoin valinta ekaksi sellaiseksi olis käppä Berliner Weisse -tyylinen homma, eli mäskin hapattaminen. Mäskäys normaalisti, ja sitten maitohappoa ja loraus Gefilusta. Annetaan seistä noin vuorokausi (tai niin kauan, kunnes ph riittävän alhainen). Tämän jälkeen panopäivän jatkaminen normaalisti. Ehkäpä näin?
- Rage Kandelin
- Matti Partanen
- Posts: 68982
- Joined: 17 Jan 2005, 14:12
- Location: Nokotzone
- Contact:
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Mulla tais olla tässä topsussa jonkinlainen sössötys aiheesta.Casa Di Risu wrote: ↑12 Aug 2019, 19:11Kiinnostais tehdä joku hapanolut seuraavaksi. Varmaan helpoin valinta ekaksi sellaiseksi olis käppä Berliner Weisse -tyylinen homma, eli mäskin hapattaminen. Mäskäys normaalisti, ja sitten maitohappoa ja loraus Gefilusta. Annetaan seistä noin vuorokausi (tai niin kauan, kunnes ph riittävän alhainen). Tämän jälkeen panopäivän jatkaminen normaalisti. Ehkäpä näin?
Kyllä kaikki suomalaiset tarttee autobonusta
- dillen aspen
- Nyt olen kateellinen.
- Posts: 42733
- Joined: 05 Jan 2016, 01:22
- Location: Vattupuskan takana
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Aion tehdä huomenna valkoherukka-oluen, varmaan Saisonhiivalla. Sitten selviää varmaan miksi puna- ja valkoherukkaa ei käytetä ikinä oluissa. Luulisin että saisoniin marjojen tuoma happamuus ja kirpeys voisi sopia.
- dillen aspen
- Nyt olen kateellinen.
- Posts: 42733
- Joined: 05 Jan 2016, 01:22
- Location: Vattupuskan takana
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Joo, mulla oli murskain, jossa oli kaksi 60mm viemäriputkea jotka oli ruuvattu täyteen rosteriruuveja. Noi "terät" pyöri kahdella akkuruuvinvääntimellä. Ihan hyvin se murskasi, mutta varmasti hienompi murska olis ollut parempaa.ontuva hollantilainen wrote: ↑12 Aug 2019, 16:06Joo me ollaan käytetty sellasta pari vuotta, mutta nyt tuli upgrade. Eikä ollut ees hallitunkki, vaan sellanen paskin saksitunkki. Silläkin sai 10 litrasta omenoita 2,5 litraa mehua, mikä on aikalailla se "oikeiden puristamoiden" taso. Freimi vaan ei oikein kestänyt siinä viritelmässä.tee se itse kesämies wrote: ↑12 Aug 2019, 12:21Mulla oli vastaava mutta paljon paskemmin tehty. Käytin hallitunkkia prässinä ja se oli vähän hankala käyttää. Luulen että sain ehkä 2/3 siitä mitä oikea puristamo olisi saanut irti. Iso ongelma oli liian heikko harso joka repeili.
Melkein puristinta tärkeämpi on se omenanmurskain ja että saa ne omenat mahdollisimman pieneksi mössöksi ennen puristamista. Kuitenkin siten, ettei siemenet vahingoitu.
- dillen aspen
- Nyt olen kateellinen.
- Posts: 42733
- Joined: 05 Jan 2016, 01:22
- Location: Vattupuskan takana
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Tein tosiaan saisonin johon laitoin keiton lopussa viitisen litraa kylmäpuristettua valkoherukkamehua. Vierteessä oli ihan virkistävä kirpeys/happamuus mehun ansiosta, mutta saa nähdä mitä siitä on jäljellä käymisen jälkeen.
- Hans Besättning
- -=Lord Of PIF=-
- Posts: 13671
- Joined: 02 Dec 2007, 20:10
- Location: absurdit sfäärit
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Tästä tuli muutes helvetin hyvä ja taidankin ottaa tavaksi keittää keväisin satsin tällasta. Yllättävän tehokkaasti maku jyräsi humalapuolta, joten tota suhdetta voisi miettiä järkevämmäksi.Hans Besättning wrote: ↑01 Aug 2019, 18:13Viskoin keväällä keräämääni kuusenkerkkää vimoseen keittoon.
Typisk stockholmare
- ontuva hollantilainen
- Melkein ####!
- Posts: 12091
- Joined: 11 Nov 2008, 18:25
- Location: erittäin vaarallisten matujen osasto
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Tossa odottais edelleen breakfast stoutin ainekset, mutta siiderkausi käynnissä ja pitää tehdä pitkää päivää omenoiden parissa. Toissapäivänä katottiin laitteiden toimivuus ja eilen tehtiin 300 litraa siideriä. Tänään jatkuu.