Kotipanimon kanssa puuhastelu
Moderators: kjs, ÖSFJGNRU HGUGGH, Mayhem peruttu
- ontuva hollantilainen
- Melkein ####!
- Posts: 12091
- Joined: 11 Nov 2008, 18:25
- Location: erittäin vaarallisten matujen osasto
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Ens vuodeks vois koittaa muokata hermssistä pastörointikoneen, mikä nyt oletettavasti on aika helppoa, niin vois tehdä mehuakin.
- ontuva hollantilainen
- Melkein ####!
- Posts: 12091
- Joined: 11 Nov 2008, 18:25
- Location: erittäin vaarallisten matujen osasto
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
500l siideriä hiivattuna!
Rotvalli.ninjasta kävi kuvaaja kuvaamassa meiän prosessia, niin eiköhän sieltä tuu jossain kohtaa jonkinlaista pätkää siiderinteosta.
Rotvalli.ninjasta kävi kuvaaja kuvaamassa meiän prosessia, niin eiköhän sieltä tuu jossain kohtaa jonkinlaista pätkää siiderinteosta.
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Tein jämistä light pale alea, tätä vois tehdä lisääkin kuuden päivän käymisen jälkeen maistuu erittäin kittaamiskelpoiselta ja abv on mukavat 3,5. Beersmith sanoi tyylilajista että German factory workers beer, eli koko päivän voi tissutella ja hommat luistaa!
Nuo vahvat on kyllä hyviä mutta harmittaa kun ei voi juoda edes litraa tulematta täysin humalaan. Uusi kevyempi olutelämä kutsuu minua nytten.
Nuo vahvat on kyllä hyviä mutta harmittaa kun ei voi juoda edes litraa tulematta täysin humalaan. Uusi kevyempi olutelämä kutsuu minua nytten.
- ontuva hollantilainen
- Melkein ####!
- Posts: 12091
- Joined: 11 Nov 2008, 18:25
- Location: erittäin vaarallisten matujen osasto
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Elikkäs taitaa olla tämäontuva hollantilainen wrote: ↑19 Sep 2019, 21:47Rotvalli.ninjasta kävi kuvaaja kuvaamassa meiän prosessia, niin eiköhän sieltä tuu jossain kohtaa jonkinlaista pätkää siiderinteosta.
- ontuva hollantilainen
- Melkein ####!
- Posts: 12091
- Joined: 11 Nov 2008, 18:25
- Location: erittäin vaarallisten matujen osasto
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Nyt toi on katottavissa, aikamoista! kyllä toi enemmän työltä tuntu ku miltä toi tossa videossa näyttääontuva hollantilainen wrote: ↑05 Oct 2019, 11:19Elikkäs taitaa olla tämäontuva hollantilainen wrote: ↑19 Sep 2019, 21:47Rotvalli.ninjasta kävi kuvaaja kuvaamassa meiän prosessia, niin eiköhän sieltä tuu jossain kohtaa jonkinlaista pätkää siiderinteosta.
Ja jottei ois ihan off topik, niin toi videolla juotava olut on meiän tekemää saksalaistyyppistä pilsneriä.
- dillen aspen
- Nyt olen kateellinen.
- Posts: 42729
- Joined: 05 Jan 2016, 01:22
- Location: Vattupuskan takana
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Siisti viteo! Mitä matskua noi punaiset suodatinjutut on? Ite kun pari vuotta sitten prässäsin itse siiderimehut niin käytin jotain halpaa harsokangasta joka ei kestänyt painetta ja repeili.
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
massive hailz teillä on kyllä kunnolla hyvä DIY meininki siellä.ontuva hollantilainen wrote: ↑05 Oct 2019, 11:19Elikkäs taitaa olla tämäontuva hollantilainen wrote: ↑19 Sep 2019, 21:47Rotvalli.ninjasta kävi kuvaaja kuvaamassa meiän prosessia, niin eiköhän sieltä tuu jossain kohtaa jonkinlaista pätkää siiderinteosta.
heitän ilmoille semmosen tarjouksen, että jos teitä joskus kiinnostaa kokeilla siman tekoa niin voitais tehä semmonen kollaboraatio että mä toimitan hunajan maltillista määrää valmista tuotetta vastaan.
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
paperikoneen viiraa vissiin?tee se itse ystävä wrote: ↑09 Oct 2019, 19:22Siisti viteo! Mitä matskua noi punaiset suodatinjutut on? Ite kun pari vuotta sitten prässäsin itse siiderimehut niin käytin jotain halpaa harsokangasta joka ei kestänyt painetta ja repeili.
- Master of Speed
- 2k
- Posts: 2354
- Joined: 14 Feb 2016, 16:04
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Tuli tehtyä sahtia- Nyt takana 3 päivää pääkäymistä ja kovin pullahiivaisen makuista on ainakin vielä. Vein kylmälle partsille, toivottavasti se maku siitä puhdistuu.
Toinen ongelma oli, että katajan makua ei juurikaan ole mukana, vaikka katajanoksia tuli käytetty valmistusvaiheessa. Onnistuisikohan "kuivahumalointi" maustehylly-katajanmarjoilla, vai olisiko parempi keitää niistä ns. tee ja kaataa joukkoon?
Toinen ongelma oli, että katajan makua ei juurikaan ole mukana, vaikka katajanoksia tuli käytetty valmistusvaiheessa. Onnistuisikohan "kuivahumalointi" maustehylly-katajanmarjoilla, vai olisiko parempi keitää niistä ns. tee ja kaataa joukkoon?
- ontuva hollantilainen
- Melkein ####!
- Posts: 12091
- Joined: 11 Nov 2008, 18:25
- Location: erittäin vaarallisten matujen osasto
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Paperikoneen viiraa Kestää painetta eikä repeile!tee se itse ystävä wrote: ↑09 Oct 2019, 19:22Siisti viteo! Mitä matskua noi punaiset suodatinjutut on? Ite kun pari vuotta sitten prässäsin itse siiderimehut niin käytin jotain halpaa harsokangasta joka ei kestänyt painetta ja repeili.
e. eli aivan ku Mähönen arvasi.
Ja meidän porukka elää diileistä, etkä ole ensimmäinen hunajakauppias jonka kanssa on asioita vaihdeltu, elikkäs joo hunajakysymykseen. Tuote on juomakelposta arvioilta ens vuoden alussa ja siitä se sitten paranee pikkuhiljaa.
Tosin koitetaan tällä kertaa nopeuttaa osassa satsia tota malolactista käymistä.
- Master of Speed
- 2k
- Posts: 2354
- Joined: 14 Feb 2016, 16:04
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Hiivan maku poistui yksinkertaisesti viemällä käymisastia partsille viileään viikoksi. Säikähdin turhaan. Kokeilen katajaa humalapussissa seuraavaksi.Casa Di Risu wrote: ↑13 Oct 2019, 12:10Tuli tehtyä sahtia- Nyt takana 3 päivää pääkäymistä ja kovin pullahiivaisen makuista on ainakin vielä. Vein kylmälle partsille, toivottavasti se maku siitä puhdistuu.
Toinen ongelma oli, että katajan makua ei juurikaan ole mukana, vaikka katajanoksia tuli käytetty valmistusvaiheessa. Onnistuisikohan "kuivahumalointi" maustehylly-katajanmarjoilla, vai olisiko parempi keitää niistä ns. tee ja kaataa joukkoon?
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Onkos joku tehnyt onnistuneesti neipaa? Ajattelin loppuvuodesta tehdä, jollei mee ihan rakettitieteeksi. En oo vielä kovin tarkkaan perehtynyt aiheeseen, mut ainakin hapettumisen kans pitäis ilmeisesti olla tarkkana?
- dillen aspen
- Nyt olen kateellinen.
- Posts: 42729
- Joined: 05 Jan 2016, 01:22
- Location: Vattupuskan takana
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Tein toissa kesänä mielestäni onnistuneen satsin. Helvetisti humalaa, hiivana The Yeast Bayn Hazy Daze.
Pistin käymisen loppuvaiheessa vesilukon suuhun foliopallon joka täyttyi hiilidioksidilla, joten cold crashin aikana vesilukko ei päässyt imemään ilmaa käymisastiaan.
Lisäksi puskin oluen kegittäessä hiilidioksidilla käymisastiasta kegiin lappoamisen sijaan.
Pari kuukautta se ainakin säilyi hyvänä, mutta kegiin jäi pohjalle pari litraa puoleksi vuodeksi ja kun tyhjensin ne, olut oli muuttunut rusehtavan violetiksi liejuksi.
En tiiä miten hapen saa pidettyä kurissa jos meinaat pullottaa.
- Rage Kandelin
- Matti Partanen
- Posts: 68981
- Joined: 17 Jan 2005, 14:12
- Location: Nokotzone
- Contact:
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Tosi tarkkana hapen kanssa. Pullottaessa happikontaktin voi välttää beergunilla tai sitten ihan vaan hiilaripullosta hiilidioksidia pulloon.
Kyllä kaikki suomalaiset tarttee autobonusta
- ontuva hollantilainen
- Melkein ####!
- Posts: 12091
- Joined: 11 Nov 2008, 18:25
- Location: erittäin vaarallisten matujen osasto
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Onko ton neipan kanssa joku muista oluista poikkeava erityinen syy varoa happea?
Oon muuten ite laittanu sulfiitteja viime alkoholituotteisiin hapettumisen aiheuttamaa makua torjumaan, ja mielestäni vaikutus on ollut aika selvä.
Oon muuten ite laittanu sulfiitteja viime alkoholituotteisiin hapettumisen aiheuttamaa makua torjumaan, ja mielestäni vaikutus on ollut aika selvä.