Kotipanimon kanssa puuhastelu

Kaikenlainen TSI -väsäily tänne.

Moderators: kjs, ÖSFJGNRU HGUGGH, Mayhem peruttu

Post Reply
Message
Author
User avatar
ontuva hollantilainen
Melkein ####!
Melkein ####!
Posts: 12091
Joined: 11 Nov 2008, 18:25
Location: erittäin vaarallisten matujen osasto

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1216 Post by ontuva hollantilainen » 18 Sep 2019, 11:31

Ens vuodeks vois koittaa muokata hermssistä pastörointikoneen, mikä nyt oletettavasti on aika helppoa, niin vois tehdä mehuakin.
ImageImageImage ImageImage

User avatar
ontuva hollantilainen
Melkein ####!
Melkein ####!
Posts: 12091
Joined: 11 Nov 2008, 18:25
Location: erittäin vaarallisten matujen osasto

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1217 Post by ontuva hollantilainen » 19 Sep 2019, 21:47

500l siideriä hiivattuna!

:sothsmoker:

Rotvalli.ninjasta kävi kuvaaja kuvaamassa meiän prosessia, niin eiköhän sieltä tuu jossain kohtaa jonkinlaista pätkää siiderinteosta.
ImageImageImage ImageImage

User avatar
hailander
-=00King Of PIF00=-
-=00King Of PIF00=-
Posts: 24178
Joined: 06 Jan 2009, 02:10
Location: Hima

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1218 Post by hailander » 30 Sep 2019, 11:25

Tein jämistä light pale alea, tätä vois tehdä lisääkin kuuden päivän käymisen jälkeen maistuu erittäin kittaamiskelpoiselta ja abv on mukavat 3,5. Beersmith sanoi tyylilajista että German factory workers beer, eli koko päivän voi tissutella ja hommat luistaa!

Nuo vahvat on kyllä hyviä mutta harmittaa kun ei voi juoda edes litraa tulematta täysin humalaan. Uusi kevyempi olutelämä kutsuu minua nytten.

User avatar
ontuva hollantilainen
Melkein ####!
Melkein ####!
Posts: 12091
Joined: 11 Nov 2008, 18:25
Location: erittäin vaarallisten matujen osasto

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1219 Post by ontuva hollantilainen » 05 Oct 2019, 11:19

ontuva hollantilainen wrote:
19 Sep 2019, 21:47
Rotvalli.ninjasta kävi kuvaaja kuvaamassa meiän prosessia, niin eiköhän sieltä tuu jossain kohtaa jonkinlaista pätkää siiderinteosta.
Elikkäs taitaa olla tämä :o

ImageImageImage ImageImage

User avatar
ontuva hollantilainen
Melkein ####!
Melkein ####!
Posts: 12091
Joined: 11 Nov 2008, 18:25
Location: erittäin vaarallisten matujen osasto

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1220 Post by ontuva hollantilainen » 09 Oct 2019, 12:29

ontuva hollantilainen wrote:
05 Oct 2019, 11:19
ontuva hollantilainen wrote:
19 Sep 2019, 21:47
Rotvalli.ninjasta kävi kuvaaja kuvaamassa meiän prosessia, niin eiköhän sieltä tuu jossain kohtaa jonkinlaista pätkää siiderinteosta.
Elikkäs taitaa olla tämä :o

Nyt toi on katottavissa, aikamoista! :D kyllä toi enemmän työltä tuntu ku miltä toi tossa videossa näyttää

Ja jottei ois ihan off topik, niin toi videolla juotava olut on meiän tekemää saksalaistyyppistä pilsneriä.
ImageImageImage ImageImage

User avatar
dillen aspen
Nyt olen kateellinen.
Posts: 42715
Joined: 05 Jan 2016, 01:22
Location: Vattupuskan takana

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1221 Post by dillen aspen » 09 Oct 2019, 19:22

Siisti viteo! Mitä matskua noi punaiset suodatinjutut on? Ite kun pari vuotta sitten prässäsin itse siiderimehut niin käytin jotain halpaa harsokangasta joka ei kestänyt painetta ja repeili.

User avatar
mähöne
1k
Posts: 1106
Joined: 24 Dec 2015, 16:08

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1222 Post by mähöne » 11 Oct 2019, 15:15

ontuva hollantilainen wrote:
05 Oct 2019, 11:19
ontuva hollantilainen wrote:
19 Sep 2019, 21:47
Rotvalli.ninjasta kävi kuvaaja kuvaamassa meiän prosessia, niin eiköhän sieltä tuu jossain kohtaa jonkinlaista pätkää siiderinteosta.
Elikkäs taitaa olla tämä :o

massive hailz :salut: teillä on kyllä kunnolla hyvä DIY meininki siellä.

heitän ilmoille semmosen tarjouksen, että jos teitä joskus kiinnostaa kokeilla siman tekoa niin voitais tehä semmonen kollaboraatio että mä toimitan hunajan maltillista määrää valmista tuotetta vastaan. :idea: :?:

User avatar
mähöne
1k
Posts: 1106
Joined: 24 Dec 2015, 16:08

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1223 Post by mähöne » 11 Oct 2019, 15:16

tee se itse ystävä wrote:
09 Oct 2019, 19:22
Siisti viteo! Mitä matskua noi punaiset suodatinjutut on? Ite kun pari vuotta sitten prässäsin itse siiderimehut niin käytin jotain halpaa harsokangasta joka ei kestänyt painetta ja repeili.
paperikoneen viiraa vissiin?

User avatar
Master of Speed
2k
Posts: 2354
Joined: 14 Feb 2016, 16:04

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1224 Post by Master of Speed » 13 Oct 2019, 12:10

Tuli tehtyä sahtia- Nyt takana 3 päivää pääkäymistä ja kovin pullahiivaisen makuista on ainakin vielä. Vein kylmälle partsille, toivottavasti se maku siitä puhdistuu.

Toinen ongelma oli, että katajan makua ei juurikaan ole mukana, vaikka katajanoksia tuli käytetty valmistusvaiheessa. Onnistuisikohan "kuivahumalointi" maustehylly-katajanmarjoilla, vai olisiko parempi keitää niistä ns. tee ja kaataa joukkoon?

User avatar
ontuva hollantilainen
Melkein ####!
Melkein ####!
Posts: 12091
Joined: 11 Nov 2008, 18:25
Location: erittäin vaarallisten matujen osasto

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1225 Post by ontuva hollantilainen » 13 Oct 2019, 13:10

tee se itse ystävä wrote:
09 Oct 2019, 19:22
Siisti viteo! Mitä matskua noi punaiset suodatinjutut on? Ite kun pari vuotta sitten prässäsin itse siiderimehut niin käytin jotain halpaa harsokangasta joka ei kestänyt painetta ja repeili.
Paperikoneen viiraa :D Kestää painetta eikä repeile!

e. eli aivan ku Mähönen arvasi.

Ja meidän porukka elää diileistä, etkä ole ensimmäinen hunajakauppias jonka kanssa on asioita vaihdeltu, elikkäs joo hunajakysymykseen. Tuote on juomakelposta arvioilta ens vuoden alussa ja siitä se sitten paranee pikkuhiljaa.

Tosin koitetaan tällä kertaa nopeuttaa osassa satsia tota malolactista käymistä.
ImageImageImage ImageImage

User avatar
Master of Speed
2k
Posts: 2354
Joined: 14 Feb 2016, 16:04

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1226 Post by Master of Speed » 16 Oct 2019, 15:09

Casa Di Risu wrote:
13 Oct 2019, 12:10
Tuli tehtyä sahtia- Nyt takana 3 päivää pääkäymistä ja kovin pullahiivaisen makuista on ainakin vielä. Vein kylmälle partsille, toivottavasti se maku siitä puhdistuu.

Toinen ongelma oli, että katajan makua ei juurikaan ole mukana, vaikka katajanoksia tuli käytetty valmistusvaiheessa. Onnistuisikohan "kuivahumalointi" maustehylly-katajanmarjoilla, vai olisiko parempi keitää niistä ns. tee ja kaataa joukkoon?
Hiivan maku poistui yksinkertaisesti viemällä käymisastia partsille viileään viikoksi. Säikähdin turhaan. Kokeilen katajaa humalapussissa seuraavaksi.

User avatar
timtim
2k
Posts: 2004
Joined: 26 Mar 2004, 20:53
Location: flip yo hima

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1227 Post by timtim » 11 Nov 2019, 09:25

Onkos joku tehnyt onnistuneesti neipaa? Ajattelin loppuvuodesta tehdä, jollei mee ihan rakettitieteeksi. En oo vielä kovin tarkkaan perehtynyt aiheeseen, mut ainakin hapettumisen kans pitäis ilmeisesti olla tarkkana?

User avatar
dillen aspen
Nyt olen kateellinen.
Posts: 42715
Joined: 05 Jan 2016, 01:22
Location: Vattupuskan takana

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1228 Post by dillen aspen » 11 Nov 2019, 09:42

timtim wrote:
11 Nov 2019, 09:25
Onkos joku tehnyt onnistuneesti neipaa? Ajattelin loppuvuodesta tehdä, jollei mee ihan rakettitieteeksi. En oo vielä kovin tarkkaan perehtynyt aiheeseen, mut ainakin hapettumisen kans pitäis ilmeisesti olla tarkkana?
Tein toissa kesänä mielestäni onnistuneen satsin. Helvetisti humalaa, hiivana The Yeast Bayn Hazy Daze.

Pistin käymisen loppuvaiheessa vesilukon suuhun foliopallon joka täyttyi hiilidioksidilla, joten cold crashin aikana vesilukko ei päässyt imemään ilmaa käymisastiaan.

Lisäksi puskin oluen kegittäessä hiilidioksidilla käymisastiasta kegiin lappoamisen sijaan.

Pari kuukautta se ainakin säilyi hyvänä, mutta kegiin jäi pohjalle pari litraa puoleksi vuodeksi ja kun tyhjensin ne, olut oli muuttunut rusehtavan violetiksi liejuksi.


En tiiä miten hapen saa pidettyä kurissa jos meinaat pullottaa.

User avatar
Rage Kandelin
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 68981
Joined: 17 Jan 2005, 14:12
Location: Nokotzone
Contact:

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1229 Post by Rage Kandelin » 11 Nov 2019, 09:54

Tosi tarkkana hapen kanssa. Pullottaessa happikontaktin voi välttää beergunilla tai sitten ihan vaan hiilaripullosta hiilidioksidia pulloon.
Image

Kyllä kaikki suomalaiset tarttee autobonusta

User avatar
ontuva hollantilainen
Melkein ####!
Melkein ####!
Posts: 12091
Joined: 11 Nov 2008, 18:25
Location: erittäin vaarallisten matujen osasto

Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu

#1230 Post by ontuva hollantilainen » 11 Nov 2019, 12:16

Onko ton neipan kanssa joku muista oluista poikkeava erityinen syy varoa happea?

Oon muuten ite laittanu sulfiitteja viime alkoholituotteisiin hapettumisen aiheuttamaa makua torjumaan, ja mielestäni vaikutus on ollut aika selvä.
ImageImageImage ImageImage

Post Reply