Kotipanimon kanssa puuhastelu
Moderators: kjs, ÖSFJGNRU HGUGGH, Mayhem peruttu
- dillen aspen
- Nyt olen kateellinen.
- Posts: 42733
- Joined: 05 Jan 2016, 01:22
- Location: Vattupuskan takana
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Tältä toi meikän diy Hydra kopio näyttää nyt. Kiepit on asetettu vähän eri tavalla ja pari muutakin eroa on, mutta mitat jne. täsmää aika tarkalleen ton Jadedin kanssa. Ei oo pahemmin tullut juotettua kuparia joten saumat on mitä on, siistin niitä jos jaksan. Kiepit ei myöskään oo kovin kauniita mutta eihän sillä mitään merkitystä ole.
- dillen aspen
- Nyt olen kateellinen.
- Posts: 42733
- Joined: 05 Jan 2016, 01:22
- Location: Vattupuskan takana
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Pätkin ylimääräiset pois, pitää vielä juottaa ohuet putket noihin jakopalikoihin. Kunnon monsteri, painaakin ihan helvetisti.
- toxicavenger161
- 1k
- Posts: 1692
- Joined: 23 Jun 2020, 12:23
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Hieno
Meillä on levyjäähdyttimet käytössä, mutta koska seuraavassa panimosijainnissa ei ole juoksevaa vettä, pitää miettiä vähän noita jäähdytysratkaisuja.
Tällä hetkellä panimoharrastus on vähän niinku jäissä, koska siirrytään tosiaan uuteen paikkaan. Toivottavasti saisi hommat pian etenemään Uudesta paikasta olisi tarkoitus myöd laittaa vähän enemmän kuva- ja videomateriaalia.
Oon aika innoissani, mutta samalla hirvittää projektin kaikki vaiheet mitä pitää tehdä ennen kuin oluen teko on mahdollista.
Meillä on levyjäähdyttimet käytössä, mutta koska seuraavassa panimosijainnissa ei ole juoksevaa vettä, pitää miettiä vähän noita jäähdytysratkaisuja.
Tällä hetkellä panimoharrastus on vähän niinku jäissä, koska siirrytään tosiaan uuteen paikkaan. Toivottavasti saisi hommat pian etenemään Uudesta paikasta olisi tarkoitus myöd laittaa vähän enemmän kuva- ja videomateriaalia.
Oon aika innoissani, mutta samalla hirvittää projektin kaikki vaiheet mitä pitää tehdä ennen kuin oluen teko on mahdollista.
- Osmonpuiston puukottaja
- 1k
- Posts: 1663
- Joined: 16 Dec 2007, 22:17
- Location: Tampere
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Hemmetin komea tuo jäähdytin!
Sain ekan kveik-kokeilun uunista ulos. Oli samalla ensimmäinen tollanen huomattavasti eräkooltaan pienempi keitto sekä eka kerta kerrostaloasunnossa keitellessä. Panopäivänä hommat meni vissiin parissakin kohtaa vihkoon: sekä vettä tuli liikaa että mäskäyslämmöt pääsivät tipahtamaan paljon alemmas kuin oli tarkoituksena. Noh, eipä siinä – reseptin OG 1.059 jäi vaivaiseen 1.045:een (en ikinä missannut OG:ta näin rajusti), ja vierre kävi lopulta 1.008:iin tähtäimessä olleen 1.010:n sijaan. Ajossa Lallemandin Voss Kveik -kuivahiiva, ja käymisen hoidin lämpölevyn päällä @ 33.5°C, 3 vrk ajan. Vierre kävi 1.010:iin ja pudotti krausenin, alta vuorokaudessa. Siirsin kaljan kolmantena päivänä kegiin ja burst-karbonoin noin vuorokauden: viljasta lasiin 4–5 päivässä, heh...
Vaikkei lopputulema toki ollut sitä mitä piti, niin varsin kannustava kokeilu tämä oli yhtä kaikki. Hyvältä näyttää ja maistuu! Selkeesti tossa hiivassa on potentiaalia kunnon mehu-ipan aikaansaamiseen. Taidan koittaa keittää saman reseptin vielä toistamiseen, jos vaikka osuis luvut kohdilleen.
Reseptissä 80% Vikingin Pilsneriä, 20% kaurahiutaleita ja humalina Azacca sekä Galaxy aromipainotteisesti (~20IBU, kuivahumalia 12.5g/litra).
Sain ekan kveik-kokeilun uunista ulos. Oli samalla ensimmäinen tollanen huomattavasti eräkooltaan pienempi keitto sekä eka kerta kerrostaloasunnossa keitellessä. Panopäivänä hommat meni vissiin parissakin kohtaa vihkoon: sekä vettä tuli liikaa että mäskäyslämmöt pääsivät tipahtamaan paljon alemmas kuin oli tarkoituksena. Noh, eipä siinä – reseptin OG 1.059 jäi vaivaiseen 1.045:een (en ikinä missannut OG:ta näin rajusti), ja vierre kävi lopulta 1.008:iin tähtäimessä olleen 1.010:n sijaan. Ajossa Lallemandin Voss Kveik -kuivahiiva, ja käymisen hoidin lämpölevyn päällä @ 33.5°C, 3 vrk ajan. Vierre kävi 1.010:iin ja pudotti krausenin, alta vuorokaudessa. Siirsin kaljan kolmantena päivänä kegiin ja burst-karbonoin noin vuorokauden: viljasta lasiin 4–5 päivässä, heh...
Vaikkei lopputulema toki ollut sitä mitä piti, niin varsin kannustava kokeilu tämä oli yhtä kaikki. Hyvältä näyttää ja maistuu! Selkeesti tossa hiivassa on potentiaalia kunnon mehu-ipan aikaansaamiseen. Taidan koittaa keittää saman reseptin vielä toistamiseen, jos vaikka osuis luvut kohdilleen.
Reseptissä 80% Vikingin Pilsneriä, 20% kaurahiutaleita ja humalina Azacca sekä Galaxy aromipainotteisesti (~20IBU, kuivahumalia 12.5g/litra).
- Master of Speed
- 2k
- Posts: 2354
- Joined: 14 Feb 2016, 16:04
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Villihiivaupdate. Parissa viikossa näyttäisi olevan pääkäyminen valmis. Ei ainakaan attenuaatiossa ole vikaa, kun kävi 1.055:stä 1.007:aan. Maun puolesta muistutti hyvää vehänolutta. Tosi puhda, mutta ei ole vielä hapan. Olen tehnyt vähemmän puhtaita oluita monella kaupallisella hiivakannalla. Pian toiseen käymisastiaan ikääntymään, puhdistumaan - ja toivottavasti myös hapantumaan.
- Hans Besättning
- -=Lord Of PIF=-
- Posts: 13671
- Joined: 02 Dec 2007, 20:10
- Location: absurdit sfäärit
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Ahhh ostin torista tollasen kunnon rosterisen allaspöydän ja helpottaa hommaa 3000-4000 tonnia prosenttia, kun saa hoidettua pesuja sun muita samassa työpisteessä ja kerrosten välillä juoksu vähintään puolittuu
Typisk stockholmare
- Rage Kandelin
- Matti Partanen
- Posts: 68982
- Joined: 17 Jan 2005, 14:12
- Location: Nokotzone
- Contact:
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Viikonloppuna olis tarkotus keittää kun toinen kegi tyhjeni. Mulla on tuolla maltaat vienna lageriin mutta mulla on menossa vanhaksi pari hiivaa joten ne menee nyt etusijalle. 4,5 kg löytyy palea joten sillä varmaan mennään.
Kyllä kaikki suomalaiset tarttee autobonusta
- Rage Kandelin
- Matti Partanen
- Posts: 68982
- Joined: 17 Jan 2005, 14:12
- Location: Nokotzone
- Contact:
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
No vittu. Viennaa on kuitenkin 5 kiloa joten kähvellän siitä puoli kiloa tohon palen lisäksi ja keitän jenkki-ipan. Karamellimallasta ei nyt löydy mutta so not.
Kyllä kaikki suomalaiset tarttee autobonusta
- Rage Kandelin
- Matti Partanen
- Posts: 68982
- Joined: 17 Jan 2005, 14:12
- Location: Nokotzone
- Contact:
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Jaa tarttee toi varmaan pikkasen jotain vielä. Katotaan jos panimolla on aukinaisia säkkejä jotain karkkia tjsp.
Kyllä kaikki suomalaiset tarttee autobonusta
- Hans Besättning
- -=Lord Of PIF=-
- Posts: 13671
- Joined: 02 Dec 2007, 20:10
- Location: absurdit sfäärit
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Muuten proggiksena tehdä nyt muutama single hop ihan päästäkseni perusteellisemmin jyvälle noista ja myös ton varsin onnistuneen citran innoittamana.
Typisk stockholmare
- Rage Kandelin
- Matti Partanen
- Posts: 68982
- Joined: 17 Jan 2005, 14:12
- Location: Nokotzone
- Contact:
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Noniin. Sain tämänkin viimein asennettua.
Kyllä kaikki suomalaiset tarttee autobonusta
- dillen aspen
- Nyt olen kateellinen.
- Posts: 42733
- Joined: 05 Jan 2016, 01:22
- Location: Vattupuskan takana
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Hails. Tuleeko olut ihan perus cornystä ja ajatko sinne tilalle hiilidioksidia ilman sijaan? Voisin kuvitella että 19l juominen kolmessa päivässä on aika kovaa hommaa
- Rage Kandelin
- Matti Partanen
- Posts: 68982
- Joined: 17 Jan 2005, 14:12
- Location: Nokotzone
- Contact:
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Cornysta hyvinkin. Mulla oli tarkoitus aluksi pelailla noiden bag in a boxien kanssa mutta on se corny kätevämpi.
Kyllä kaikki suomalaiset tarttee autobonusta
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Vois kokeilla seuraavaks siitä uudesta verdant ipa hiivasta jotain kehitellä. Löytyyks kokemuksia täällä?
- Rage Kandelin
- Matti Partanen
- Posts: 68982
- Joined: 17 Jan 2005, 14:12
- Location: Nokotzone
- Contact:
Re: Kotipanimon kanssa puuhastelu
Keittopäivä. Testaan tota uutta jäähdytyshommelia. Lavuaariin vettä ja jäitä. Akvaariopumpulla vesi jäähdytyskierukkaan ja kierukasta viemäriin. Hanavesi on täällä jotain 20 asteista ja varsinkin loppua kohden meinaa alkaa pitkästyttämään.
Kyllä kaikki suomalaiset tarttee autobonusta